Термин Май 2022

• 40 331
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Аз се опитвам да хапвам доста зеленчуци + месо, както и плодове. Много често ми се дояждат въглехидрати, така че и оризът, хлябът и картофите включвам често.

Момичета, имам въпрос за симптомите - нормално ли е някои от тях да отшумяват, как е при вас? Аз имах силен световъртеж в самото начало, който изчезна, както и болки в кръста. Вярно, че доста повече си почивам, откакто разбрах, но се чудех дали има причина да се притеснявам.

Нормално е да отшумяват и да се появяват пак. Аз, когато разбрах, че съм бременна имах много тъмна пигментация на зоната около зърната. След 5 дни се върна нормалния розов цвят и станаха по-отпуснати. Това силно ме притесни и реших да отида по-рано на преглед. АГ потвърди, че всичко е наред, споделих му притесненоията си и той каза: “Няма нищо строго симптомите ще се появяват, ще изчезват, ще се появяват нови и така…”.
Така че не се притеснявай ( колко е лесно да се каже само😀)!

# 241
Аз се опитвам да хапвам доста зеленчуци + месо, както и плодове. Много често ми се дояждат въглехидрати, така че и оризът, хлябът и картофите включвам често.

Момичета, имам въпрос за симптомите - нормално ли е някои от тях да отшумяват, как е при вас? Аз имах силен световъртеж в самото начало, който изчезна, както и болки в кръста. Вярно, че доста повече си почивам, откакто разбрах, но се чудех дали има причина да се притеснявам.

Абсолютно нормално е. Аз съм в 6 г.с. +3 и от една седмица почти всички симптоми изчезнаха. Остана само глад, лека болка в зърната и то само сутрин и от време на време ПМС в корема. За капак, имах и зацапване, което док каза, че много често се случва в този период. Всичко друго изчезна. Даже като чета тука как повръщате и ви се гади и си викам, аз ли нещо....Нормално е едни симптоми да изчезват, други да идват или да няма никакви. Всяка жена е различна. Много често симптомите са плод и на лекарствата.

# 242
  • София
За забранените храни в моя списък са също меки сирена, колбаси сурови, суши, пастет, морски деликатеси.
Спомням си, че ананас за предизвикване на контракции ядях в края на първата бременност.
Сега се опитвам да избягвам въглехидратите, но съм все гладна Sad Хапвам си

# 243
Salsera, Florincheto какво стана със зацапването при вас? Спря ли?
От храните и аз избягвам меки сирена, освен ако не е упоменато на опсковката, че са от пастьоризирано мляко, сурови колбаси и всякакви мезета,пастет, хайвер и сурова риба. Ананаса и лютото уж причиняват контракции, но при мен ананаса поне предния път като ми трябваха контракции не си оправда репутацията 😄
За момента освен горните съм се самоподложила и на НВХ, защото в последната година, откакто Ковид ни затвори вкъщи, захартс ми сутрин под 5 не съм я виждала и ми е притеснено

# 244
Аз днес съм една идея по-добре, не лежах цял ден, пораздвижих се и сякаш гаденето и световъртежът са по-слаби от вчера, но пак ги има.
Продължава пустото зацапване, но е по-слабо, явно дуфастонът си оказа влияние, нищо, че взимам по една таблетка. Вие в каква дозировка го пиете?
Моят гинеколог си ме предупреди да очаквам такава симптоматика, предвид и факта, че и с предишните две бременности беше същото. Учудва ме само факта, че все още не съм стигала до повръщане, но то още не е късно 😆
Аз откъм храна не се ограничавам, ям каквото ми се яде. То и тялото ми само си подсказва какво иска. Определено налитам на плодове, а иначе не съм им фен. Сутрин си пия и по малко кафе. Даже и в самото начало, когато още не съм знаела, че съм бременна, си пийвах доста коктейли....бяхме на морето.....то и там е станал бебо... 😊

# 245
През бременността с дъщеря ми успявах много да следя храненето, като цяло бях много над нещата все едно не бях бременна, в резултат не качих много и сега съм си 52 кг, обаче в момента изпитвам огромен глад за въглехидрати, коремът ми е като в 4-ти месец 😂 Но важното е да сме живи здрави.

# 246
Аз гледам да ям месо, зеленчуци, плодове. Правя си готвени манджи като мусака, леща, супа и такива традиционни.
Хапвам черен хляб, яйца , кисело и прясно мляко. Подвеждам се по нещо сладко по-малко. Ядки хапвам също понякога.
За утре мисля някаква рибка да изпека например ципура със салатка.  Общо взето много ме е страх дали се храня правилно, защото в някой момент подлитам по глупости като пуканки и тем подобни..
Сутрин пия по едно кафе на гладно и тогава закусвам , не знам дали е окей

# 247
florin4eto , Дуфастона го пия 2×1, но смятам, че АГ най-добре може да ти каже. Има момичета на доста по-тежки дози. 🤷🏼‍♀️
 Аз съм на зърнена диета. Квото зърна - ям. 😂😂 Шегувам се, хапвам горе долу каквото и преди, но залагам повече на плодове и зеленчуци (поне сега още има). По принцип си хапвам много млечни и сирене. Избива ме на солено обаче. Преди как си хапвах Нутела-та, пък сега буркана седи самотен... 😂🤐 За днес съм си спретнала спагети с доста зеленчуци, босилек, домашен доматен сос. Поне да не мисля днес и утре за основната храна, че вечер ме тегли към дивана... 🤷🏼‍♀️

# 248
Момичета включвам се и аз с едно питане , нормално ли е да имам като предменструални болки , че си ме наболява от час два , но може би и се по натоварих днес . И освен това не знам как трябва да се случат сега нещата кога трябва да ида на преглед , първо през личната ли трябва да мина или направо на АГ 🤷

# 249
Мери, отиваш на преглед при две седмици закъснение. Моят АГ регистрира бременността в 11г.с. До тогава колкото пъти ходиш си взимаш направление от ЛЛ или плащаш на частно. Общо взето имаш 2 прегледа преди регистрацията. За гест.сак и мехурче и за да чуеш ❤😊
За болките, ако са силни и постоянни не е ок, чуй се с доктора. Ако са като ПМС и от време на време е разбираемо.

# 250
Мери, отиваш на преглед при две седмици закъснение. Моят АГ регистрира бременността в 11г.с. До тогава колкото пъти ходиш си взимаш направление от ЛЛ или плащаш на частно. Общо взето имаш 2 прегледа преди регистрацията. За гест.сак и мехурче и за да чуеш ❤😊
Благодаря Виолета❤️. А за тези боцкания и срязване в корема мога ли да пия нещо или не е препоръчително 🤔 Не са постоянно , сутринта имах като напрежение и сега имам , на моменти 🤔

# 251
Salsera, Florincheto какво стана със зацапването при вас? Спря ли?
От храните и аз избягвам меки сирена, освен ако не е упоменато на опсковката, че са от пастьоризирано мляко, сурови колбаси и всякакви мезета,пастет, хайвер и сурова риба. Ананаса и лютото уж причиняват контракции, но при мен ананаса поне предния път като ми трябваха контракции не си оправда репутацията 😄
За момента освен горните съм се самоподложила и на НВХ, защото в последната година, откакто Ковид ни затвори вкъщи, захартс ми сутрин под 5 не съм я виждала и ми е притеснено

happy_5, моето намаля като в момента е само кафяво зацапване, но е малко. И все пак всеки път съм със свито сърце като отида до тоалетната. Док ми увеличи прогестерона. В момента съм на максимални дози. Вдругиден ще си пусна едно изследване за мое успкоение, въпреки че док не ми е препоръчал да го изследвам. Иначе нямам болки, освен леко пмс, но то е нормално. Относно захарта, моя ендокринолог каза, че до 5,8 е нормална. Проблем е ако е над тази стойност, а и ако много я свалиш може да ти стане лошо.

# 252
Merry1707 , по принцип можеш да пиеш Но-шпа, но ако не са много силни си го спести. 😊

# 253
  • София
Salsera, радвам се, че зацапването е намаляло Heart Кръвната захар сутрин на гладно при бременните трябва да бъде максимум 5,1 mmol/l. 5,8 e допустимо, ако жената не е бременна, но по време на бременност 5,8 сутрин на гладно е наистина много и при такава стойност, освен ако не е инцидентна, трябва да се вземат незабавно мерки.

Merry1707, можеш да пиеш до 3 пъти по 2 таблетки дневно Но-шпа. Относно прегледите - поинтересувай се дали лекарят, който си избрала, в болницата/медицинския център, който мислиш да посетиш, изобщо работи със здравна каса - ако не работи, ще трябва да си платиш прегледа и направлението от личния лекар ще е излишно.

florin4eto, аз пия Дуфастон 2х1, но освен него взимам още много високи дози прогестерон /Циклогест/ и Но-шпа, не разчитам само на Дуфастон. Предвид зацапването можеш да го пиеш и в по-голяма доза, да добавиш към него и Утрогестан и Но-шпа, докато спре да ти прицапва.

За храната - налитам много на оцет (попринцип ям много кисело, но сега салатите ми направо плуват в оцет и ги греба с лъжицата, за да мога да си изям целия оцет) и за съжаление на сладки неща (бях взела сигурно килограм различни видове бонбони, за да давам на децата, когато си заслужат награда, но почти им ги изядох). От утре ще пробвам да се придържам доста по-стриктно към нисковъглехидратно хранене, защото с предишната бременност бях с гестационен диабет, сега също ми е в кърпа вързан, та трябва да се стегна. Сега се налага да съобразя менюто си и с разни дефицити, които съм си докарала - ще трябва да наблегна на храни, съдържащи витамин Б12 и желязо, за да мога малко от малко да подмогна лекарствата и да наваксам с нивата им.

# 254
Здравейте и от мен.

Последен МЦ ми е на 1 Август, според калкулаторите съм в 7г.с., с термин 8 Май.

На 39г съм (ММ е на 46г). Имаме син на 14 години. Двете чертички ми дойдоха като гръм от ясно небе. Първата ми реакция беше, че няма как да задържим бебето...  Pensive Просто така се шокирах и толкова неподготвена бях, че не можех да си представя предвид напредналата ни възраст с ММ тепърва да отглеждаме бебе. След няколко дни на размисли и 'страсти' и след като малко се поуспокоих с ММ решихме, че всъщност нито сме чак толкова престарели (особено по сегашните 'стандарти'), нито пък трябва да се приема чак толкова драматично появата на едно бебенце.

И така на 13 Септември бях на първия си видеозон, за потвърждаване на бременноста. АГ-то не ми даде никаква съществена информация, нито насоки за изследвания. Аз самата бях доста притеснена и не се сетих сама да задавам въпроси, но то и атмосферата в кабинета беше някак толкова напрегната, останах с впечатлението, че АГ-то просто гледаше да претупа колкото се може по-бързо всичко. Сякаш много бързаше за някъде... Както и да е, за себе си получих урок, че повече в нейния кабинет няма да стъпя. Все пак платих 70лв и в замяна получих снимка и никаква друга информация.

Сега трябва да се преориентирам към някой по-адекватен АГ в гр.Пловдив.

Симптомите при мен първите две седмици след теста бяха много силни болки ниско долу и в кръста. После изчезнаха и на тяхно място се появи зверска отпадналост и невъзможност да се справям дори с най-елементарните ежедневни задачи. После дойде и гаденето, засега само два пъти повръщах, от около 2 дена като че ли нямам такива позиви на гадене. Обаче коремът следобед ми се подува зверски. Вечер се издува толкова много, че заприличвам на бременна в 4/5 месец. Frowning А иначе структурата на тялото ми е такава, че коремът си ми е плосък, т.е. не съм от хората с обичайно голямо коремче.

Постоянно ми се яде кисело, горчиво и солено. Всичко сладко ме отвращава (а иначе съм страстна любителка на сладкото). Постоянно ям кисели краставички, че и изпивам и сока. Laughing

По принцип съм много сънлива, обичам сутрин да си поспивам поне до 8, но откакто съм забременяла се събуждам всяка сутрин в 5:30ч. и се чувствам свежа и наспана.

С ММ имаме малко пререкания относно това дали и кога да казваме на роднини и познати. Аз изобщо не искам да казваме докато не вляза в четвъртия месец, искам да мине критичния период, както и да мине неинвазивния тест. Той обаче иска да се похвали на целия свят. Persevere

Общи условия

Активация на акаунт