Термин Май 2022

• 40 333
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
И най неподходящият момент да се разболеем от ковид. Мъжът ми от вчера е с положителен тест, а аз от снощи с температура, болки в главата и кръста. След 3 години несполучливи опити човек не може да се зарадва както трябва 😭

Кат, как минаха нещата с Ковид? Вчера видят двете чертички, днес съм позитивна. (Мъжът ми е позитивен от вторник, вече се оправя). Много съм притеснена Sad. Чакана втора бременност ни е, детенцето ни е мартенче 2020. Ти приема ли лекарства?
Леко мина при мен (май не много ама мина). Температура 4 дни имах до 38.3 най- много. Болки в главата и тазобедрените стави. Общо взето за 4-5 дни мина всичко. Пиех витамини за бременни, биозин мама, и ми изписаха Реленца (противовирусно, което се вдишва за 5 дни). Това е, гадничко беше, но важното, е че не кашлях.

# 226
Merry1707 , Честито и до финал! Няма да се плашиш, че много сме така! 😂 За мен също е първа бременност, но в момента притесненията са други. Важното е, че тук сме се събрали да си споделяме и подкрепяме. Simple Smile
Аз вчера бях на гости при етърва ми и се чувствам много незапозната за някой неща, пък все чета, ровя... 🤷🏼‍♀️ Никой не се е родил научен, вярвам и ние ще се справим. 😊😊

# 227
Здравейте, момичета! Записвам се и аз при вас - в петък видях двете чертички. 🥰 Приложението ми изчислява термин 24 май, сега съм в 5 г.с. На 32 съм, първа бременност от първи месец опити.
Вчера за първи път следобяд имах по-силно гадене, но бързо мина след една лимонада с джинджифил, така че препоръчвам да опитате ако не сте. Simple Smile

Да ви питам - за кога записахте първия преглед, коя г.с.? Как избрахте лекар? Предполагам с направление от личния? Изобщо такива организационни неща се чудя...

Лека и успешна бременност на всички, ще се радвам да си споделяме и помагаме. ❤️

# 228
И най неподходящият момент да се разболеем от ковид. Мъжът ми от вчера е с положителен тест, а аз от снощи с температура, болки в главата и кръста. След 3 години несполучливи опити човек не може да се зарадва както трябва 😭

Кат, как минаха нещата с Ковид? Вчера видят двете чертички, днес съм позитивна. (Мъжът ми е позитивен от вторник, вече се оправя). Много съм притеснена Sad. Чакана втора бременност ни е, детенцето ни е мартенче 2020. Ти приема ли лекарства?
Леко мина при мен (май не много ама мина). Температура 4 дни имах до 38.3 най- много. Болки в главата и тазобедрените стави. Общо взето за 4-5 дни мина всичко. Пиех витамини за бременни, биозин мама, и ми изписаха Реленца (противовирусно, което се вдишва за 5 дни). Това е, гадничко беше, но важното, е че не кашлях.

Благодаря ти много за отговора. При мен е трети ден, за сега само запушен нос. Но ми е супер притеснено. Нямам търпение да отида на лекар и да видя точицата и да видя дали всичко е ОК. На всичкото отгоре съм ваксинирана, и пак ме хвана.. направо супер много ме е яд.

# 229
Здравейте, мислех да изчакам малко преди да се включа в темата и само си ви следя. Успех на всички и дано догодина всички да се радваме на вързопчета. По повод публикацията на Northernlight, на мен също приложението ми изчислява 24.05, но аз съм след ЗЕТ и казаха да отида на първи преглед на 27.09. Мисля първите няколко да са си при репродуктивния, а след това вече ще мисля и за ЖК. Аз засега нямам почти никакви симптоми. Някой беше писал, че неговия док. е забранил употребата на джинджифил, не знам дали е за конкретния случай или по принцип не е ОК.

# 230
И аз мисля, че джинджифил не е ОК, при мен се появи също доста гадене, умора. Вчера ме преболя корема и впредвид опита ми започнах Дуфастон, нош-па и Аспирин протект, просто нямаше да издържа да си дочакам прегледа и нищо да не правя, много е гадно все да се притесняваш Sad

# 231
И аз съм на Но шпа, Омега 3 и Натаспин. Днес сутрешния прием го повърнах… На мен лекаря ми каза, че не му харесва кръвоотока и ми даде да пия това лекарство (Натаспин). Каза ми, че съм дехидратирана и затова ще го пия. Вие имате ли опит с това лекарство?

# 232
Здравейте, аз реших да се запиша плахо, плахо. На 27 години съм, 2ра бременност    (първата завърши с аборт в 20г.с поради аномалии) .
Последния цикъл ми беше на 12.08, по принцип ми е дълъг и трябваше да ми дойде на 16.09.
Термина в интернет ми излиза на 19.05.
По приложение се водя 5+3 г.с и мисля да отида на преглед на 08.10. Много ме е страх , но друг път освен този няма.
Първите прегледи вагинално ли ви гледаха, че и от това ме е страх?
Симптомите засега са ми преборване ниско в корема все едно ще ми идва, ужасно подути гърди и от днес лек опит за пригаждане..

# 233
Добре дошла Инфинити мен мен ме гледа първия път само с ехограф сега втория ме гледа с вагинален че по хубаво се виждало защото съм след извънматочна и да е сигурен че всичко е наред .
На мен все още ми прецапва по 1-2 капки през ден на прегледа каза че е всичко наред .
Питах го за аномалии да си направя Пренатест за по сигурно защото не се вардих въобще и да съм по спокойна.

# 234
Cookie__1 , Натаспин мисля е по-слаба версия на НМХ, но като цяло,  ако имаш някакви мутации и не си сигурна за терапията, по-добре се консултирай с хематолог. На мен ми е доста притеснено, а съм на Фраксипарин. Доколкото разбрах поне до 20г.с. трябва да ми следят кръвотока и смятам да настоявам каквото е нужно да се прави.
Знам лош пример с тая тромбофилия и грешна или никаква терапия, който не искам да споделям.
Indinity7 , доколкото съм запозната няма никакъв проблем да те преглеждат с вагинален доста дълго време. До 13-15седмица или докато почне да се вижда хубаво бебето с коремен. Вагиналният ехограф по никакъв начин не може да навреди на бебето, а в началото се вижда доста по-добре. Simple Smile

# 235
Здравейте, мислех да изчакам малко преди да се включа в темата и само си ви следя. Успех на всички и дано догодина всички да се радваме на вързопчета. По повод публикацията на Northernlight, на мен също приложението ми изчислява 24.05, но аз съм след ЗЕТ и казаха да отида на първи преглед на 27.09. Мисля първите няколко да са си при репродуктивния, а след това вече ще мисля и за ЖК. Аз засега нямам почти никакви симптоми. Някой беше писал, че неговия док. е забранил употребата на джинджифил, не знам дали е за конкретния случай или по принцип не е ОК.

Ди, аз споменах за джинджифила. Аз съм при д-р Станулов от МЦ Афродита и той ми даде една бележка, където се забранява употребата на джинджифил, ананас и грейпфрут. За грейпфрута знам, че е забранен под всякаква форма, защото повлиява действието на лекарствата. Черен чай и кафе до минимум. ЗА цигари и алкохол дори и няма да говоря. Просто съм изумена като чета как някакви жени си пафкат по 5-6 цигари на ден. Тия жени бих ги затворила в един голям балон и бих им пуснала цигарен дим да ги видя колко време ще издържат. Особено опасно е, да не кажа престъпно, в първите 3 месеца, когато се формират органите на бебето. Но все сам си решава как ще си трови децата. Ти в коя г.с. си и при кой доктор?

# 236
Съвсем в началото съм още. От 17.08, мисля че се води 4+4г.с. или нещо такова.  Аз съм Селена при Д-р Матев

# 237
Момичета, а с какво се храните? Какво избягвате? Като чета списъка със забранени храни, направо се чудя какво изобщо да ям…

# 238
Аз се опитвам да хапвам доста зеленчуци + месо, както и плодове. Много често ми се дояждат въглехидрати, така че и оризът, хлябът и картофите включвам често.

Момичета, имам въпрос за симптомите - нормално ли е някои от тях да отшумяват, как е при вас? Аз имах силен световъртеж в самото начало, който изчезна, както и болки в кръста. Вярно, че доста повече си почивам, откакто разбрах, но се чудех дали има причина да се притеснявам.

# 239
Здравейте и от мен !!! Записвам се с втора бременност , много желана и дълго чакана, на 39 години съм и  имам момиченце на 6 години !!! Последен цикъл 12.08 и очакван термин 19. 05.22 , вече бях на първи преглед като докторката потвърди че всичко е наред и точица си отговаря на семиците. Следващия преглед за да чуем сърчицето и за записване на ЖК ще бъде чак на 13.10 как ще издържа до тогава не знам , но и нямам особен избор.
Infinity7 С теб май вървим в еднакъв ритъм 😉
Прекрасна бременност на всички желая и само хубави новини!!!

Общи условия

Активация на акаунт