Термин Май 2022

• 40 229
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Гери75, ти имаше ли кашлица по време на Ковид? Какви лекарства ти изписаха? Аз имах температура, болки в главата и кръста, не съм кашляла въобще. Изгубих обоняние за 2 седмици, вече имам. Изписаха ми Реленца за вдишване, биозин мама и витамини.

# 301
Гери75, ти имаше ли кашлица по време на Ковид? Какви лекарства ти изписаха? Аз имах температура, болки в главата и кръста, не съм кашляла въобще. Изгубих обоняние за 2 седмици, вече имам. Изписаха ми Реленца за вдишване, биозин мама и витамини.

На мен ми изписаха аспирон 100 за 1 месец и биозин мама. Другото са чай, мед и здравоаловна храна. Да, 3-4 дена имах много гадна кашлица, най-вече храчки, които имам все още. Дадох храчка за микробиология и ми излезна сега бактерия. Явно ще трябва да пия антибипток сега. Иначе бях мн отпаднала, с температура до 38, болки по тялото, втрисане. Но обоняние си имах.

# 302

На мен ми изписаха аспирон 100 за 1 месец и биозин мама. Другото са чай, мед и здравоаловна храна. Да, 3-4 дена имах много гадна кашлица, най-вече храчки, които имам все още. Дадох храчка за микробиология и ми излезна сега бактерия. Явно ще трябва да пия антибипток сега. Иначе бях мн отпаднала, с температура до 38, болки по тялото, втрисане. Но обоняние си имах.
Задължително си пусни антибиограма, ако се наложи антибиотик да знаят кой точно ще ти подейства.

# 303

Поне си открила причината за храчките, дано бързо се подейства този симптом от антибиотика! Изглежда че при всеки различно минава. Аз не изгубих обоняние изобщо, нямах температура. Мъжът ми имаше и температура и изгуби вкус и обоняние. И двамата сме ваксинирани. 🤷🏻♀
Кат_88 чела съм че е хубаво да си “тренираш” обонянието за да се върне по бързо и да миришеш парфюми/етерични масла по няколко пъти на ден 🤷🏻♀

# 304
Здравейте отново,знам че все още е малко рано но,за дамите от София къде мислите да се записвате на ЖК,имате ли препоръка за лекари и т.н от някоя приятелка(позната)🙂
И друг не по-малко важен въпрос за неинванзивните тестове,ще си правите ли,и към кой сте се насочили ?

# 305
Здравейте отново,знам че все още е малко рано но,за дамите от София къде мислите да се записвате на ЖК,имате ли препоръка за лекари и т.н от някоя приятелка(позната)🙂
И друг не по-малко важен въпрос за неинванзивните тестове,ще си правите ли,и към кой сте се насочили ?
Аз с миналата бременност не съм правила, правих БХС и всичко беше наред, сега ако пак е така не мисля да правя.

# 306
Аз съм се насочила към д-р Клисурски в майчин дом . Чувам много добри мнения за него , а също така и цялото ми семейство (жени) ходят при него от доста време. Аз попринцип ходя при д-р Тихомирова в Орландовци, но не чух никакви положителни коментари за нея , а и отношението и е доста грубовато така че със сигурност ще я сменя.🤔🤷

# 307
Аз мисля да съм си при АГ-то, при която си ходя последната година и която проследи пътя до точица - Нели Честименова, Св. София. Съвета й е да направя ранна фетална в Марковс, работи с лекар там, да пусна кръвните, от МЦ ми казаха да си ги занеса в Майчин дом и вече, ако след резултатите има нещо притеснително да мислим за NIFTY.

# 308
Аз ще правя на Vision в Плевен .Да съм спокойна че всичко е наред .

# 309
Аз мисля да съм си при АГ-то, при която си ходя последната година и която проследи пътя до точица - Нели Честименова, Св. София. Съвета й е да направя ранна фетална в Марковс, работи с лекар там, да пусна кръвните, от МЦ ми казаха да си ги занеса в Майчин дом и вече, ако след резултатите има нещо притеснително да мислим за NIFTY.

Притеснявам се заради годините ми,които са си 40,ако правя БХС ще излезе много лош резултат,мисля да не си го причинявам,за ФМ е ясно че ще търся добър специалист,но без неинванзивен тест си ме е страх,в момента посещавам Калчев,може би ще пробвам да стигна до Сигридов за ФМ,и да видя натам какъв тест ще ми препоръча🙂

# 310
Теди, кой пакет на Vision мислиш да правиш?  Аз също мисля, да правя неинвазивен, но като отида на втори преглед ще питам АГ, също съм в Плевен и мислех да ходя в София,не знаех, че и тук правят.

# 311
Ами доктора ме вика на 21.10 каза че тогава ще видим как се развива и ще коментираме и да решим кой вариант е най добър . Спомена ми ранен стрининг в 10 сед но не знам какво и от какво се прави с първата ми бременност не съм правила но бях на 22 и беше 2006 г сега има много нови и модерни изследвания от които да се възползваме.Аз гледах единия пакет е 1500 ще вида и съпруга какво ще каже .

# 312
Мен много ме натискат да правя пренатален, за БХС няма да коментирам изобщо. Една приятелка, която беше на 34 я изкараха с резултат 1:10 и тя само, дето не мислеше да си слага край на живота. После се оказа, че й били грешни резултатите. Детенцето е живо и здраво. За пренаталните тестове също разбрах, че има фалшиво положителни или фалшиво отрицателни тестове. За мен всичко е Божа работа, каквото е отредил Господ, това ще бъде. Ние не можем да му променяме плановете. Вярвайте, че чудеса се случват и то защото е трябвало да ни се случат. Разбира се, всеки сам си решава дали да прави или не. Аз лично не харесвам тоя натиск от докторите да се правят тестове " на всяка цена". Иначе за ЖК и раждане съм се насочила към Токуда. Знам, че там имат много добро АГ и Неонатология. Има и добри специалисти, но конкретно още не съм си избрала. Моя док ще ме следи само до 12 г.с., до тогава трябва да съм си избрала. То няма много време. 

# 313
Аз бях на ЖК при Клисурски. Доволна бях, предвид, че не очаквах нищо от ЖК, доста е приятен човека и ми обръщаше внимание. Часовете също се спазват с малко закъснение, което също е добре. Единствено бях потресена от остарялата база и малкото "телевизорче"(ехографа) 😂
Пренатален тест ще правя 100%, живот и здрсве да я добутам до там. Предния път правих Vision. Проучвахме ги доста, изглеждаха най-добрите. Сега гледам са пуснали и пакет с всички хромозоми. В 10та седмица най-рано може да се направи, резултата след 5 дни. Пък до фетална да добутам, ходя в Марковс, при проф.Марков. Та тия неща са ми ясни, ама къде да се следя на частно голямо чудене се чудя.

# 314
Мен много ме натискат да правя пренатален, за БХС няма да коментирам изобщо. Една приятелка, която беше на 34 я изкараха с резултат 1:10 и тя само, дето не мислеше да си слага край на живота. После се оказа, че й били грешни резултатите. Детенцето е живо и здраво. За пренаталните тестове също разбрах, че има фалшиво положителни или фалшиво отрицателни тестове. За мен всичко е Божа работа, каквото е отредил Господ, това ще бъде. Ние не можем да му променяме плановете. Вярвайте, че чудеса се случват и то защото е трябвало да ни се случат. Разбира се, всеки сам си решава дали да прави или не. Аз лично не харесвам тоя натиск от докторите да се правят тестове " на всяка цена". Иначе за ЖК и раждане съм се насочила към Токуда. Знам, че там имат много добро АГ и Неонатология. Има и добри специалисти, но конкретно още не съм си избрала. Моя док ще ме следи само до 12 г.с., до тогава трябва да съм си избрала. То няма много време. 
Лично мнение - считам, че АГ-то може да даде препоръка за пренатален тест. Дали да го правите или не, т.е. да поемете риск или не е личен избор.

Общи условия

Активация на акаунт