Термин Май 2022

• 40 243
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Neliana стискам палци да спре това прецапване и малко да отдъхнеш Simple Smile На работа няма да казвам скоро, работя в офис, работата не е физически натоварена, обаче си има стрес, а и колегите скоро заминават на командировка и ще ми стане бая натоварено за 1-2 седмици. Ще чакам да минат критичните седмици от бременността и тогава.

# 286
И най неподходящият момент да се разболеем от ковид. Мъжът ми от вчера е с положителен тест, а аз от снощи с температура, болки в главата и кръста. След 3 години несполучливи опити човек не може да се зарадва както трябва 😭

Кат, как минаха нещата с Ковид? Вчера видят двете чертички, днес съм позитивна. (Мъжът ми е позитивен от вторник, вече се оправя). Много съм притеснена Sad. Чакана втора бременност ни е, детенцето ни е мартенче 2020. Ти приема ли лекарства?
Как е положението? Как сте?

# 287
Аз днес съм като прегазена от влак. Снощи не можах да спя, будех се постоянно, и сега адски много ме цепи главата. Вие на работа казали ли сте и кога мислите да го направите, понеже моята професия е доста специфична и ми се струва, че трябва да кажа по-рано, за да си намерят човек. Много се притеснявам, понеже имам горчив опит от първата бременност и бившия ми работодател, дано да се зарадват.
И при мен я има умората и недоспиването, но засега май е само това. И аз се чудя как да постъпя с работата си. Шефа не е лош и мисля, че няма да имам проблеми. Работя в офис и съм там вече 6г., освен това той май се досеша вече, че скоро може да му сервира нещо подобно. Все пак за няколко месеца му дадох 3 болнични от АГ болницата. Мисля да изчакам може би втория преглед и тогава да му кажа. Все пак трябва да си намери човек и ако всичко е ОК, мога да му помогна да го въведе в нещата. Все пак не съм там от вчера и не искам да му правя мръсно и да му кажа - от утре съм в болнични - оправяйте се. Имаме доста работа, срокове, а и той никога не е правил проблем кой кога ще почива и т. н.

# 288
Аз съм на държавна работа и много се разбирам с колегите, както и с прекия ми началник. Но незнам защо го има това притеснение в мен, от две години и половина съм там. Много си харесвам работата и искам след това да се върна там. Ама аз съм си така, винаги много ги мисля нещата. За сега само ние с таткото знаем. Но то още е и прекалено рано, ще почакам още малко.
Сега почнах да се замислям как живота ми пак ще се завърти на 180 градуса, тъкмо дъщеря ни порасна и бяхме се върнали към нормалния ритъм на живот, а пък така го исках това дете. Дано да са от хормоните тези мисли, сутринта като се събудих направо ми се ревеше.

# 289
И аз съм на държавна работа. Не се притеснявам да споделя, но смятам, че все още е рано. Не сме споделяли на никого за сега.
Исках да ви попитам.. Смеете ли да си поръчвате храна за вкъщи и от къде?

# 290
Момичета, мина и моят първи преглед преди два дни - 2 бр. с пулс. Все още имам само леко гадене, без повръщане и с много добър и качествен сън. Спинкам си като бебе. Има ли и други, които чакат близнаци? 😍

# 291
Момичета, мина и моят първи преглед преди два дни - 2 бр. с пулс. Все още имам само леко гадене, без повръщане и с много добър и качествен сън. Спинкам си като бебе. Има ли и други, които чакат близнаци? 😍
Страхотна новина! Поздравления!
Аз с 2 деца, искрено се надявам да не видя 2 блещукащи точици, а само 1! Не съм ходила още на никакъв преглед, при мен и все още е доста рано. От утре съм в 5а седмица. Смятам да отида на гинеколог 6а-7а седмица, за да видя и пулс, ако се покаже. Тези дни и децата ми са болни и не мога да отида при личния лекар да се запиша.

# 292
  • София
Двойна радост, страхотно, честито! Много се надявах на близначета с предните си бременности, сега предпочитам да се окаже само едно на прегледа (имам вече 2 деца), но и двечки да бъдат, няма да го връщам второто.

Аз работя за себе си, та нямам проблеми със съобщаването за бременността, но тези, които имате работодатели, имайте предвид, че от юридическа гледна точка работодателят трябва да бъде уведомен, като му се представи медицински документ от лекаря, удостоверяващ бременността, т.е. не устно и не с писмено уведомление в свободен текст. И е хубаво да изискате да сложат входящ номер на вашето копие от медицинския документ и да си го запазите, за да имате доказателство, че коректно сте уведомили, съответно да имате правата и защитите, които се полагат на бременните по Кодекса на труда. Слагам ви линк към една статия относно уведомяването на работодателя, която смятам за полезна: http://valcheva-law.com/blog/2021/01/14/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B5/

# 293
  • София
Здравейте момичета, и на мен последните 2 дена ми е страшно зле, постоянно ми се повръща, даже снощи се събудих от такива позиви. Беше като някакъв кошмар.
Аз работя почти хоум офис и много рядко ходя до работата, мисля чак като мине третия месец да кажа и направо да си взимам болнични. Искам да си се насладя на бременността и да си почина максимално.
Чакам си в петък втория преглед с нетърпение! ММ разпитва дали може секс да правим, а мен си ме е още страх.

# 294
На мен ми забраниха секс до 3 месец .
Доктора каза да наблягам на свирки 😂😂😭точно така се изчепи

# 295
И най неподходящият момент да се разболеем от ковид. Мъжът ми от вчера е с положителен тест, а аз от снощи с температура, болки в главата и кръста. След 3 години несполучливи опити човек не може да се зарадва както трябва 😭

Кат, как минаха нещата с Ковид? Вчера видят двете чертички, днес съм позитивна. (Мъжът ми е позитивен от вторник, вече се оправя). Много съм притеснена Sad. Чакана втора бременност ни е, детенцето ни е мартенче 2020. Ти приема ли лекарства?

Надявам се че утихват. Мъжът ми вече е негативен, аз за съм с лека хрема и една суха дразнеща кашлица, да чукам на дърво леко се оттървахме. В петък съм на преглед и нямам търпение, дано всичко да е наред. Много се надявам да няма някакви последици...

Ти как се чувстваш тези дни, бяхте ли на преглед? Simple Smile

# 296
На мен ми забраниха секс до 3 месец .
Доктора каза да наблягам на свирки 😂😂😭точно така се изчепи

Е, стига де.
Кажи ми, че се шегуваш.
Много циничен този доктор.

# 297

Надявам се че утихват. Мъжът ми вече е негативен, аз за съм с лека хрема и една суха дразнеща кашлица, да чукам на дърво леко се оттървахме. В петък съм на преглед и нямам търпение, дано всичко да е наред. Много се надявам да няма някакви последици...

[/quote]

Бивам, боли ме глава от време на време и ми е малко заспало ама нищо особено. В петък съм и аз на преглед, ще съм 7+4г.с.
Абе момичета вечер много ми се запушва носа, имате ли такива проблеми?

# 298
Здравейте,записвам се и аз в темата за майските бебета,желая ви лека и безпроблемна бременност,вече бях на 2 прегледа,при различни лекари,за това и бяха два до днес,на 9.10 съм на преглед отново,в 6+ г.с,общо взето знам и кога съм забременяла 21/22 август🙂
Видя се и пулс вече,но притеснението предполагам за всички е ясно...имам един спонтанен миналата година юни месец,в главата ми е пълна каша,защото съм и на нова работа, така стана че в същия месец смених и работното място🙂
Иначе съм на 40 години с едно дете,вече студент🙂

# 299

Бивам, боли ме глава от време на време и ми е малко заспало ама нищо особено. В петък съм и аз на преглед, ще съм 7+4г.с.
Абе момичета вечер много ми се запушва носа, имате ли такива проблеми?
[/quote]

И аз бях с ковид в 6г.с. Вече 20 дни след ковид имам ужасни бели слузести храчки. Обикалям по лекари...

Общи условия

Активация на акаунт