Термин Май 2022

• 40 051
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! 🙋🏼‍♀️ Смених си малко името, ама знаете коя съм. 😂 Как сте. Ние се завърнахме от великото пътуване. Опитвах се поне да ви следя, че нямаше време да пиша. Казахме и на моите родители. 😊😊 Момичета, аз като пътувах натам ми беше много зле... на 2 часа хапване, направо ми прилошаваше. Бях с главоболие 2 дни. И след това симптомите пак отшумяха... в момента пак съм си тип топ, но се притеснявам. Само гърдите си ме болят и това е... първа бременност ми е и не знам дали да се притеснявам. Не съм повръщала до сега, само ми се е гадило. Има ли някой като мен, който не повръща, при който симптомите са по-малко и ту ги има, ту не? 🤔 От днес съм в 9та седмица.

Да, аз съм така от може би една две седмици. Напоследък ми се засили гаденето и то ако не съм яла, но взимам космически дози прогестерон и все си мисля, че е от него, защото се засилва след лекарстава. Имам и главоболие пак след тях. Нищо друго не ме е боляло, освен гърдите леко вечер. Корем ме боля малко преди няколко дни, но след като ходих до тоалетната ми мина. Единствено гадното зацапване, което продължава 2 седмици и никой не ми казва от какво е. Утре пак съм на преглед и се надявам поне с бебето всичко да е наред. Приех мисълта, че сигурно ще си зацапвам още месец. Аз всяка седмица съм при доктора, не могат да ме изгонят Stuck Out Tongue Winking Eye

# 466
Аз когато имах зацапване и доктора ми изписа Нош-па и каза че до 1-2 ще спре така и стана.Но каза никакъв секс и оргазъм до 3 месец .Почивай повече и не вдигай тежко.Аз съм чак на 21 на преглед ама сигурно ще отида по рано как ще издържа до тогава.

# 467
Аз когато имах зацапване и доктора ми изписа Нош-па и каза че до 1-2 ще спре така и стана.Но каза никакъв секс и оргазъм до 3 месец .Почивай повече и не вдигай тежко.Аз съм чак на 21 на преглед ама сигурно ще отида по рано как ще издържа до тогава.

Теди, 1-2 седмици ли? Че на мен утре ми е 14-ти ден. Секс не сме правили от два месеца, т.е. от началото на инвитрото и въобще е тема табу. Тежко никакво не вдигам, даже ако ходя до магазина гледам само леки неща да взимам или си преценявам до 1-1,5 кг максимум. Лежа или седя на комп по цял ден и малко откачам. Чувствам се като тия карантинираните и единствената връзка със света в момента сте момичетата тук в темите. 21-ви е далече, ако можеш ходи по-рано, макар че, ако всичко е наред при теб едва ли има място за притеснение.

# 468
И моето продължи доста първо единия доктор ми обесни че матката се разпъва и е нормално да кърви а влагалището се самоизчиствало и докато мине отнемало време.Втория доктор ми изписа нош па по 3:1 и каза че ще спре така и стана.
Не знам на кой да вярвам и май ще посещавам и двамата защото единия е моя град а другия е в Плевен .

# 469
Момичета, и аз минавам да се отчета след преглед днес, в 7+3 г.с. ме засече ехографа и видяхме и чухме сърчице Heart Голямо вълнение, което засенчи всички неразположения от последната седмица! Проследяващата лекарка ми каза, че много добре върви и да правя, каквото мога, за да туширам симптомите. Също така, каза, че дори няколко дни да ям по-малко не е проблем, просто да наблягам на течностите.
Успех на всички дами с предстоящи прегледи!
На момичетата, които се оплакаха от зацапване, стиснете още малко остана! Скоро ще се радвате на коремчетата!
И не на последно място, на дамите с гадене и други неприятни симптоми желая скоро да отшумяват! Всички неразположения са временни WinkHeart

# 470
Здравейте,момичета,изписаха ме днес от болница,за сега всичко е наред,в 6 г.с +4 дни,бях със силно кървене и съсиреци,в момента съм на лекарства и много почивка...
На работата занесох болничния и си поговорих със шефа ми( от 1 месец работя във фирмата) съответно с две думи ми намекна,че ще види какво ще ме прави,защото в това положение ще трябва да си търси човек,аз нямам прекъсване от предната ми работа,съответно поне болнични мога да получавам като средства,НО...
Не мога да ви опиша как се чувствам😢,в някаква страшна дупка изпадам в момента след тези неща, които ми се случиха тези дни...
Извинявам се предварително,че сдухвам групата🤲

# 471
Здравейте,момичета,изписаха ме днес от болница,за сега всичко е наред,в 6 г.с +4 дни,бях със силно кървене и съсиреци,в момента съм на лекарства и много почивка...
На работата занесох болничния и си поговорих със шефа ми( от 1 месец работя във фирмата) съответно с две думи ми намекна,че ще види какво ще ме прави,защото в това положение ще трябва да си търси човек,аз нямам прекъсване от предната ми работа,съответно поне болнични мога да получавам като средства,НО...
Не мога да ви опиша как се чувствам😢,в някаква страшна дупка изпадам в момента след тези неща, които ми се случиха тези дни...

belisima30, дръж се, и ние сме така, ама поне виждаш, че не си сама. И аз се сдухах. Много сме тия, дето се притесняват я за кървене, я за гадене. Скоро ще свърши, още месец и като минем 12 г.с. ще сме една идея по-спокойни. Иначе и аз напуснах работа (с инвитро съм). След като един месец се криех, за да ходя по стимулации, трансфери и прегледи, като забременях им казах и съответно отговорът беше :" А ми, честито, но на нас ще ни трябва човек, който може да работи". Напуснах по взаимно съгласие. Мисля, че имам право на борса, но още не съм питала. В момента съм бременна и безработна и се чувствам като улично куче, затова че искам да имам дете, но в БГ си персона нон грата, ако искаш или имаш деца и искаш да работиш. Да е жив и здрав мъжът ми, че поне той има работа. Да, има и работодатели, които си държат служителите, но само ако наистина те оценяват като кадър. Ако още не си напуснала, можеш да излезеш в болничен от лекарска комисия, който важи до 180 дни. И ако има как да го слееш с болничния за майчинство. Така държавата ще ти плаща, а ти ще си почиваш.

# 472
 Едното момиче разбирам защо ще остане без работа ( от един месец е на ново място), но другото - защо е напуснало? Ако е на постоянен ТД, в момента, в който обявиш писмено за състоянието си, си защитена от закона, иначе работодателя плаче за ГИТ.

# 473
Едното момиче разбирам защо ще остане без работа ( от един месец е на ново място), но другото - защо е напуснало? Ако е на постоянен ТД, в момента, в който обявиш писмено за състоянието си, си защитена от закона, иначе работодателя плаче за ГИТ.

Не, бях на изпитателен срок за 6 месеца, като един месец някъде прекарах в болничен и отпуски, заради инвитрото. И реално само 3 месеца съм работила. На изпитателен договор всичко е в полза на работодателя. Просто или той трябва да те освободи или по взаимно съгласие, за да можеш да отидеш на борсата. Иначе, ако напуснеш доброволно нямаш право мисля.

# 474

Не, бях на изпитателен срок за 6 месеца, като един месец някъде прекарах в болничен и отпуски, заради инвитрото. И реално само 3 месеца съм работила. На изпитателен договор всичко е в полза на работодателя. Просто или той трябва да те освободи или по взаимно съгласие, за да можеш да отидеш на борсата. Иначе, ако напуснеш доброволно нямаш право мисля.
Да, така е, пропуснала съм, че и ти си в изпитален срок. Съжалявам, поне на борсата може да те прати, ако е човек.

# 475

belisima30, дръж се, и ние сме така, ама поне виждаш, че не си сама. И аз се сдухах. Много сме тия, дето се притесняват я за кървене, я за гадене. Скоро ще свърши, още месец и като минем 12 г.с. ще сме една идея по-спокойни. Иначе и аз напуснах работа (с инвитро съм). След като един месец се криех, за да ходя по стимулации, трансфери и прегледи, като забременях им казах и съответно отговорът беше :" А ми, честито, но на нас ще ни трябва човек, който може да работи". Напуснах по взаимно съгласие. Мисля, че имам право на борса, но още не съм питала. В момента съм бременна и безработна и се чувствам като улично куче, затова че искам да имам дете, но в БГ си персона нон грата, ако искаш или имаш деца и искаш да работиш. Да е жив и здрав мъжът ми, че поне той има работа. Да, има и работодатели, които си държат служителите, но само ако наистина те оценяват като кадър. Ако още не си напуснала, можеш да излезеш в болничен от лекарска комисия, който важи до 180 дни. И ако има как да го слееш с болничния за майчинство. Така държавата ще ти плаща, а ти ще си почиваш.

Не съм напуснала,занесох болничния,който ми издадоха от болницата за 30 дни,но принципно могат да ме освободят в момента по всяко време,дори и в болничен,така мисля че стоят нещата на изпитателен срок!

# 476
Момичета, видях мечтаното сърце ❤ Няма такава радост, на седмото небе съм. Отговаря си точно, изписаха ми аспирин протект за момента заради 2те "мутацийки" и заради кофти случката предния път и така. След 2седмици пак.

# 477
Здравейте момичета включвам се и аз отново днес бях на лекар за първи път, каза че малко раничко съм отишла, въпреки че чаках да съм с 10дни закъснение за да отида, но все пак с вагинален ехограф отчете бременност т.е. плодно мехурче и жълтъчно мехурче както се изрази АГ. 5+6 г.с съм с термин 26.05 , като на 14ти съм на вторичен преглед , предполагам тогава вече ще се чуе и види ♥️🤔 . Иначе за симптомите не знам какво се случва направо, но от една седмица съм с велик запек (попринцип не съм редовна а сега съвсем) и от три дни привечер така ми се гади че не се търпи ,особено днес , добре че не повръщам.
А за работата и аз съм в голяма дилема , буквално на 15ти септември подписах договор и на 18ти разбрах нямам още даже и месец , а съм на изпитателен договор 6 месеца, надявам се да не ме махнат . Смятам да си ходя все пак на работа докато се чувствам добре и мога, защото все пак не извършвам физически труд, но се притеснявам и не знам кога да кажа какво да правя 🤷

# 478
Аз съм на сегашната си работа от 2години и половина вече и много си я харесвам, с колегите също много се разбираме, но незнам защо в мен има някакъв голям страх какво ще се случи като кажа и ми е едно притеснено, трябва да кажа скоро, че иначе само го мисля и се натоварвам. Смятам ако всичко си е наред да си работя до края.

# 479
Момичета, видях мечтаното сърце ❤ Няма такава радост, на седмото небе съм. Отговаря си точно, изписаха ми аспирин протект за момента заради 2те "мутацийки" и заради кофти случката предния път и така. След 2седмици пак.
И на мен ми изписа Аспирин но не каза защо просто му споменах че изкарах Ковид да знае и той ми го изписа.Но имам чувството че точно той ми дразни стомаха и ме кара да повръщам .

Общи условия

Активация на акаунт