Термин Май 2022

• 40 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Теди, тромбоцити защо трябва да си пуснеш и моля те сподели после колко е стойността и колко е референтната, ти имаше ли и други назначени терапии?
Питам, защото аз съм с ниски тромбоцити и две ниско рискови мутации за тромбофилия. Пия само Натаспин, след консултация с проф. Паскалева (която не се занимава с нискорисковите), която каза, че не би назначила НМХ, но да следя тромбоцити всеки месец.
Не съм имала мутации поне не знам и никога не съм се изследвала.Обесних му че първия доктор ми е назначил да пия Аспирин протект и той ми каза че ако тромбоцитите са ми в норма няма нужда да пия.Затова ми назначи да се изследвам .
Аз затова и отидох някак си първия ме претупва а там е ембриона айде ела след 15 дни и някакси ще вида да ходя и при двамата.

# 271
Как сте? Днес сякаш ми прецапа и съм се панирала, затова отидох на преглед видях сакчето отговаряло на 4г.с, по мои сметки трябва да съм 5г.с, според лекарката всичко е ОК и зависи кога ми е била овулацията, която не знам кога е била….аз естествено съм притеснена. Изписа ми разни неща Утрогестан и някаква хранителна добавка и след 10 дни пак съм при нея, дано се развият добре нещата 😔

# 272
Здравейте, момичета! Включвам се плахо при вас с положителен тест за бременност от тази сутрин.Аз съм на 30 и това ми е втора бременност, имам момиченце на 5.Термина ми, по калкулаторите из нета, ми го изчисляват 30-31 май. Първата ми бременност беше сравнително доста лека, надявам се и тази също. Иначе симптоми почти нямам, гърдите ме болят повече от седмица вече, но винаги ме болят преди цикъл и съвсем леко напрежение имам в яйчниците. Тъй като чертичката ми беше все още леко бледа, смятам да си направя още един тест след няколко дни. За преглед може би, чак около 8-10 октомври ще отида, ако всичко е наред. Миналия път отидох в 6г.с.+3-4 дни и тогава чухме и сърчице. Успех на всички мами и да изкараме докрай. 😊

# 273
Аз днес съм малко по-добре, което разбира се и мен ме притеснява… Два дни ми беше много лошо, гадеше ми се ужасно много, а днес не е чак така. Можете ли да ми кажете нормално ли е да има дни, в които си по-добре и имаш апетит?

# 274
Аз днес съм малко по-добре, което разбира се и мен ме притеснява… Два дни ми беше много лошо, гадеше ми се ужасно много, а днес не е чак така. Можете ли да ми кажете нормално ли е да има дни, в които си по-добре и имаш апетит?
Аз мисля, че е нормално, не се притеснявай. Има и хубави и лоши дни.

# 275
Не се притеснявай аз сутринта се събудих имах чувството че ще повърна в леглото станах изкъпах се даже и хапчетата си изпих без напъни за повръщане сякаш изведнъж ми мина.
Даже си и на готвих следобед иначе не ставах от леглото след работа .

# 276
Момичета... и аз съм се панирала. Имам 2 дни до прегледа и ме стяга стомаха. Симптомите отшумяват и пак се появяват. Не ми се гади сутринта, а гърдите пък доста ме болят. До ония ден ми се гадеше, пък те не ме боляха. Кръста нещо ме наболява, а до сега не е. И днес бая крачки натрупах, не се чувствам така уморена. Моля се всичко да е наред... и ме е обзел страх. 🙏😓

# 277
Момичета, без паника! 🙂 Има и добри и лоши дни, симптомите не са константа. Мен 3ти ден ме сцепва кръста. Иначе предимно сутрин ми е малко лошо, но нямам проблем с храни, по традиция само от пастата за зъби ми се повдига. Имам чувството, че времето е спряло,а нямам търпение да минат 1вите месеци, да  ми стане една идея по-спокойно...евентуално 😁

# 278
И при мен е така със симптомите. Преди няколко дни имах критичен ден с изключително интензивно гадене + повръщане и на следващия ден всичко беше изчезнало (а аз директно си се настроих, че ще съм така поне до 3 /4 месец).
Тези дни поне не повръщам, но от време на време си имам гадене и особено при по-резки движения - навеждане, рязко обръщане.
Продължавам да нямам апетит към почти всички храни. Вече и кисело не ми се яде.
И всъщност като се замисля, докато дъвча храната ми е приятно да усещам вкуса, но като трябва да я преглътна ми е гадно.

Теди, понеже видях, че говориш за неинвазивните тестове. Аз скоро четох тук във форума, че една мама си е правила такъв само срещу 300лв в св.Марина във Варна. Дамата твърдеше, че теста бил същия като другите, незнайно защо обаче е толкова евтин... Та аз мисля да звънна в св.Марина и да поразпитам (понеже в интернет не намирам никаква информация).

# 279
И аз съм така със симптомите един ден добре друг зле, сега пих половин кафе, аз с първата бременност си пиех по едно, после с кърменето една година пиех по две и бях супер, обаче след половин кафе днес имам много силен световъртеж, май ще го спирам. Интересно как при първата бременност при сакче 11 мм са ме водили 5 седмица, сега сакче 10 мм съм 4, надявам се да се хващам за глупости. Исках тази бременност да не се втилясвам толкова, но май ще ми е трудно…

# 280
Добре, че не е едно и също всеки ден със симптомите, че нямаше нищичко да ям Joy Дотук два дни ми е хипер зле, гладна съм, но когато сложа каквато и да е храна в устата си ми идва да я върна. После един ден ми е добре и успявам да се нахраня.
Не се впрягайте в тези симптоми, те не са показател дали всичко е наред. Ако имате, намирайте начин да оцелявате с тях, ако нямате, радвайте се, че днес е добре, утре не точно. Wink

# 281
Как сте? Днес сякаш ми прецапа и съм се панирала, затова отидох на преглед видях сакчето отговаряло на 4г.с, по мои сметки трябва да съм 5г.с, според лекарката всичко е ОК и зависи кога ми е била овулацията, която не знам кога е била….аз естествено съм притеснена. Изписа ми разни неща Утрогестан и някаква хранителна добавка и след 10 дни пак съм при нея, дано се развият добре нещата 😔
Колко голямо е сакчето? Аз в петък бях на преглед по мои сметки трябва да съм 6г.с.+2, ехографа измери 4.5мм сакче, което отговаря на 5г.с.+1... Лекарката каза, че за момента няма какво да ни притеснява. Като гледам всички как пишат за този период че са им над 10мм, се притеснявам.
И още нещо - какво беше прецапването? Аз сутринта като отидох до тоалетна и на тоалетната хартия имаше кръв, все едно ми идва цикъла. Днес като е почивен ден и се чудя какво да направя.

# 282
“Колко голямо е сакчето? Аз в петък бях на преглед по мои сметки трябва да съм 6г.с.+2, ехографа измери 4.5мм сакче, което отговаря на 5г.с.+1... Лекарката каза, че за момента няма какво да ни притеснява. Като гледам всички как пишат за този период че са им над 10мм, се притеснявам.
И още нещо - какво беше прецапването? Аз сутринта като отидох до тоалетна и на тоалетната хартия имаше кръв, все едно ми идва цикъла. Днес като е почивен ден и се чудя какво да направя.”
Сакчето беше 10 мм, л каза, че с 10 дена закъснение всичко й се вижда нормално, зацапването беше розово 2-3 капки, л каза, че е всичко е ОК, да си пия лекарствата защото имам една загубена бременност в начален стадии, следващата ми беше успешна, но до 10 г.с пак имах ту кафяво, ту розово и червено съм виждала капки тогава. Според мен отиди на един преглед някъде, за да ти е по-спокойно, може и нормално да е.

# 283
“Колко голямо е сакчето? Аз в петък бях на преглед по мои сметки трябва да съм 6г.с.+2, ехографа измери 4.5мм сакче, което отговаря на 5г.с.+1... Лекарката каза, че за момента няма какво да ни притеснява. Като гледам всички как пишат за този период че са им над 10мм, се притеснявам.
И още нещо - какво беше прецапването? Аз сутринта като отидох до тоалетна и на тоалетната хартия имаше кръв, все едно ми идва цикъла. Днес като е почивен ден и се чудя какво да направя.”
Сакчето беше 10 мм, л каза, че с 10 дена закъснение всичко й се вижда нормално, зацапването беше розово 2-3 капки, л каза, че е всичко е ОК, да си пия лекарствата защото имам една загубена бременност в начален стадии, следващата ми беше успешна, но до 10 г.с пак имах ту кафяво, ту розово и червено съм виждала капки тогава. Според мен отиди на един преглед някъде, за да ти е по-спокойно, може и нормално да е.
Аз звъннах на АГ. Каза освен Утрогестан, който слагам вагинална 2х3, да започна и Дуфастон 3х1. И нямало нужда от преглед на този етап.. Ако има нещо, ще се чуем допълнително

# 284
Аз днес съм като прегазена от влак. Снощи не можах да спя, будех се постоянно, и сега адски много ме цепи главата. Вие на работа казали ли сте и кога мислите да го направите, понеже моята професия е доста специфична и ми се струва, че трябва да кажа по-рано, за да си намерят човек. Много се притеснявам, понеже имам горчив опит от първата бременност и бившия ми работодател, дано да се зарадват.

Общи условия

Активация на акаунт