Термин Май 2022

• 39 946
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте Simple Smile сексът и при нас е мираж, на първия преглед бях много развълнувана и не разбрах дали АГ каза по-малко или да изчакаме малко 😀 Затова изчакваме, на моменти ми се прави, но честно казано през повечето време при ужасното гадене въобще не ми е до това. Аз днес се чувствах сравнително добре, даже не ми се гадеше въобще до късния следобяд, но след това усетих някои миризми на готвено и отново се почувствах ужасно. Надявам се скоро да отшуми. Аз съм в 9+6

# 571
Момичета, а има ли някаква причина, заради която не ви дават да правите секс или както на някои са казали да е с задължително с презерватив? Аз питах моята АГ и тя каза, че няма проблем стига да внимаваме. Също така каза, че няма проблем и без презерватив. Иначе аз нямам особено желание, защото при мен само късния следобяд/вечер се появява едно неприятно усещане като тежест в корема, гадене… абе не ми е много комфортно и само гледам да се добера до леглото. Като цяло съм в 10 г.с и откакто сме разбрали за бебчо сме правили 5-6 пъти секс 😁 На таткото много му се иска, ама мен си ме е страх, въпреки разрешението на докторката. Не ми се мисли до май месец какво ще бъде 🤣

# 572
Kyklichkata, при мен забраната за секса е основно, защото съм след инвитро, отделно от това получих кървене и впоследствие няколко пъти зацапвания и си ме е страх. Във втория и третия триместър, ако се чувствам добре, лекарката каза че секса е задължителен и много помагал за раждането - ако е нормално. Даже се пошегува и каза “ няма да се разведеш с мъжа си заради бременността.” 😂😂😂

# 573
kyklichkata, според мен на самата теб след време като минат неразположенията с гаденето и тежестта ще ти се иска, но след като сега нямаш желание, няма смисъл да насилваш нещата, предполагам, че таткото ще влезе в положение Simple Smile

# 574
Здравейте, момичета 🙂 Аз съм в 6+5г.с. а първия ми преглед беше в 6г.с. На 2-3тия ден от закъснението ми на цикъла (преди да си направя теста) имах леко кафеникаво зацапване. Изписаха ми урогестан, на прегледа всичко беше наред, чухме и сърце. Но за "двойна сигурност" ми изписаха и инжекции Хореомон до следващия преглед (в 8 г.с. на 14.10). Днес помолих приятелка педиатърка да ми сложи първата, но тя много се учуди, че ми е предсписано, без да са ми пуснати изследвания за тромбофилия или каквито и да било други. Препоръча ми първо да се изследвам и тогава да ми ги слага. Аз си мислех, че на по-късен етап се пускат... Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно, обърках се кого да слушам... А гинеколожката не ми е оставила телефон за връзка Sad

# 575
Изследване за тромбофилия винаги можеш да си пуснеш. То е генетично и се прави веднъж в живота. Моят АГ ми спомена за него, поради факта, че имах една БХБ и често се случвало, ако имаш предразположеност към тромбоза. Сама реших, че видя ли двете черти ще го пусна и излязох с два високорискови фактора и един нарушен ген и веднага започнах фраксипарин. На доста места даже чета, че още преди да забременееш е хубаво да почнеш НМХ. Така, че не е рано нито за изследването, нито за НМХ, ако си с някакви мутации, за които е нужно. Нищо не ти пречи да се тестваш, но и да си слагаш НМХ до излизане на резултатите, няма да ти навреди. Simple Smile

# 576
Изследване за тромбофилия винаги можеш да си пуснеш. То е генетично и се прави веднъж в живота. Моят АГ ми спомена за него, поради факта, че имах една БХБ и често се случвало, ако имаш предразположеност към тромбоза. Сама реших, че видя ли двете черти ще го пусна и излязох с два високорискови фактора и един нарушен ген и веднага започнах фраксипарин. На доста места даже чета, че още преди да забременееш е хубаво да почнеш НМХ. Така, че не е рано нито за изследването, нито за НМХ, ако си с някакви мутации, за които е нужно. Нищо не ти пречи да се тестваш, но и да си слагаш НМХ до излизане на резултатите, няма да ти навреди. Simple Smile

Благодаря!!!! Simple Smile))) Сега следват неумен въпрос Grinning Трябва ли някой да ми ги разчита или са дадени референтни стойности и евентуално излиза резултат High или Low? За пръв път чувам за НМХ, ще разуча повече. И май ще изчакам да излезнат резултати преди да слагам инжекции...

# 577

Кои фактори ви излезнаха високо рискови,аз имах обилно кървене с хематом и от болницата ми казаха за сега да не слагам фраксипарин,в петък съм на преглед при лекаря ,който ми каза да си слагам инфекциите,но аз си пусках основните фактори и там всичко е ок!

# 578

Благодаря!!!! Simple Smile))) Сега следват неумен въпрос Grinning Трябва ли някой да ми ги разчита или са дадени референтни стойности и евентуално излиза резултат High или Low? За пръв път чувам за НМХ, ще разуча повече. И май ще изчакам да излезнат резултати преди да слагам инжекции...
Има различни видове изследванинфактори. Т. Нар. Пълен панел е 320 лв. в Геника. Има коментар към изследването, но за мен н е беше ясен. Звънях на генетика, извършил изследването за разчитане. Аз правих изследване по съвет на ендокринология и предписани от репродуктивен специалист за подготовка за инвитро. Имм си мнение за изписването на нмх.

# 579
Как сте днес момичета?
Аз вчера най-сетне бях на преглед и видях сърчице! Точката идеално отговаря на 7+4 г.с. . Плодното сакче изглежда сплесато-според лекарката може да се е получило от спазми (според мен-защото ме прие половин час след часа ми и ми се пишкаше зверски). Каза ми при болка да пия Но шпа. Аз до момента съм усещала единствино съвсем лек бодеж-даже не съм помисляла ,че е нужно да пия нещо. Вие кога приемате такъв тип лекарства?
Дадоха ми и един куп листовки за неинвазивен биохимичен скрининг от типа на Пренатест. Какво е мнението Ви по въпроса, мислили ли сте вече?

# 580
belisima30 , Prothrombin G2021A и Фактор V Leiden - Хетерозигот... ии MTHFR C677T - Хомозигот по мутантния алел. 🤷🏼‍♀️

Смятам, че съм направила и ще правя всичко необходимо, за да е добре бебо... Simple Smile А той е добре. Преди малко бях на преглед. Аз съм 9+6, а бебе е 9+3. Доки каза да спра да се филмирам, да си пия хапчетата и да пия една чаша червено вино за успокоение... 😂😂 Бебчо е станал доста голям ( Ей го на от къде е корема ми) ии шаваше, та направих клипче за нашият татко 😊 😭 Много емоушън ми идва всичко, но и на АГ казах, че искам да се успокоя и затова ходя при него. Нямам кой знае какви симптоми и постоянно се филмирам.. 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 14:14 от Viole7a

# 581
И аз, момичета, вчера бях на преглед. Шушулката избързва 4 дни. Мислех, че съм 8+1, а съм 8+5. На мен ми дадоха следващ час за БХС. Изявих желание за Пренатест, Док каза, че е добре да изчакаме БХС и след това, ако искаме, да направим и инвазивен. Даде ми малко витамини да пия, хранителни добавки. Сега съм спокойна, но до кога ли….🤔

# 582
Извинявай за въпроса, но вие защо решихте, че искате Пренатест? Или просто за всеки случай? Колкото повече проучвам, оставам с впечатление, че ако няма фамилна обремененост, висока възраст на майката и то при първа бременност или някои случаи на инвитро..май са пари на вятъра. Не знам, чудя се. За това и питам да видя и вашите настроения.

И аз, момичета, вчера бях на преглед. Шушулката избързва 4 дни. Мислех, че съм 8+1, а съм 8+5. На мен ми дадоха следващ час за БХС. Изявих желание за Пренатест, Док каза, че е добре да изчакаме БХС и след това, ако искаме, да направим и инвазивен. Даде ми малко витамини да пия, хранителни добавки. Сега съм спокойна, но до кога ли….🤔

# 583
Ами аз съм на 24, таткото на 26. Нямаме в семействата случаи на генетични аномалии, ще го направим единствено за успокоение и презастраховане.

# 584
Здравейте момичета Simple Smile Аз тези дни минах през голям филм...Както ви писах на мен ми спряха Утрогестана и задържащите и чаках да ми дойде, което не се случва, вчера ходих при лекарката, която до тук ме следи тя ме гледа с коремен ехограф и каза "за махане е този сак, тази бременност няма бъдеще" искаше днес ми направи вакумен аборт, аз вече тотално се бях отчаяла и бях готова да се съглася, но й казах че ще й се обадя допълнително. ММ ме разубеди и искаше да ида на още един преглед, избрах лекарка, която прави медикаментозен аборт и отивам аз обяснявам й как съм с кухо яйце. Жената ме прегледа и аз ясно на ехографа виждам следното - ембрионче с глава и тяло, което мърда....Измери го 2 см, с пулс 160 удара в минута. И двете бяхме в шок, разбира се много се радвам...но през какво минахме тези дни, аз бях изчела всичко за аборта вече...От тук нататък се надявам да нямам такъв стрес повече.

Общи условия

Активация на акаунт