Термин Май 2022

• 39 933
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета Simple Smile Аз тези дни минах през голям филм...Както ви писах на мен ми спряха Утрогестана и задържащите и чаках да ми дойде, което не се случва, вчера ходих при лекарката, която до тук ме следи тя ме гледа с коремен ехограф и каза "за махане е този сак, тази бременност няма бъдеще" искаше днес ми направи вакумен аборт, аз вече тотално се бях отчаяла и бях готова да се съглася, но й казах че ще й се обадя допълнително. ММ ме разубеди и искаше да ида на още един преглед, избрах лекарка, която прави медикаментозен аборт и отивам аз обяснявам й как съм с кухо яйце. Жената ме прегледа и аз ясно на ехографа виждам следното - ембрионче с глава и тяло, което мърда....Измери го 2 см, с пулс 160 удара в минута. И двете бяхме в шок, разбира се много се радвам...но през какво минахме тези дни, аз бях изчела всичко за аборта вече...От тук нататък се надявам да нямам такъв стрес повече.

За съжаление съм чела за доста такива случаи, в които при здраво и развиващо се ембрионче някои лекари не виждат и настояват за аборт… което е безумно. Много се радвам, че при теб нещата са се развили с щастлив край и ти пожелавам от сърце така да е докрай! ❤

# 586
Лили страхотни новини са това! Blush
Винаги при такива диагнози не трябва са се бърза и задължително няколко мнения. Пожелавам ти от тук насетне само усмивки и спокойна бременност ❤

# 587
Здравейте момичета Simple Smile Аз тези дни минах през голям филм...Както ви писах на мен ми спряха Утрогестана и задържащите и чаках да ми дойде, което не се случва, вчера ходих при лекарката, която до тук ме следи тя ме гледа с коремен ехограф и каза "за махане е този сак, тази бременност няма бъдеще" искаше днес ми направи вакумен аборт, аз вече тотално се бях отчаяла и бях готова да се съглася, но й казах че ще й се обадя допълнително. ММ ме разубеди и искаше да ида на още един преглед, избрах лекарка, която прави медикаментозен аборт и отивам аз обяснявам й как съм с кухо яйце. Жената ме прегледа и аз ясно на ехографа виждам следното - ембрионче с глава и тяло, което мърда....Измери го 2 см, с пулс 160 удара в минута. И двете бяхме в шок, разбира се много се радвам...но през какво минахме тези дни, аз бях изчела всичко за аборта вече...От тук нататък се надявам да нямам такъв стрес повече.
Браво!!!!!! Добре, че изчака, много ти се радвам.

# 588
Поздравления, Лили! И аз много се радвам за теб!

# 589
Браво, Лили! Радвам се, че всичко приключи благополучно.
Мен от два дена ще ми се пръсне главата. Като хапна малко и ми поотминава и след малко пак. Работата ми е на компютър и като се съсредоточа става още по-зле. Честно да ви кажа ако можеше направо да прескочим до 9-тия месец и да се ражда щеше да е супер 😁

# 590
Браво Лили! Добре, че мъжа ти не се е отказал и ти е давал кураж Heart малкото бобче, да си седи на толо и да не ядосва още мама.

Редактирам се да не спамя: Аз съм се настроила, че като влезна в четвъртия ще ми олекне и ще се чувствам както преди. С предната ми бременност до 4- тия месец ходих на работа, сега не ходя, имам си само обичайните задължения-домакинство, дете, мъж, лекции, но ми е адски трудно. Искам си силата, силата си искам:sob:

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 15:57 от Rafi_11

# 591
Lilince123 , много се радвам за теб! 😊🍀 Чудя се как един доктор може да не види нищо, а друг да види и да чуе сърце?! Какви са тези доктори? Надявам се да преустановиш ходенията при тази геноколожка. 😉
Daisy0707 , отвратително главоболие. При мен за 2 седмици ме боля глава поне 5 дни и минаваше само като хапвам и като спя. Изкуших се да пия Парацетамол единият път и мина, но бях като зашеметена като ме пусна главоболието. От всичко, това ми е било най-гадно. Надявам се скоро да минава при теб. ❤ Прави си почивки от компютъра и гледай надалеч. Simple Smile

# 592
Здравейте, момичета.

От скоро ви чета и следя и днес реших и аз да се запиша при вас. На почти 38 г съм- без два дена  , втора желена бременност. В 8 - ма седмица съм и също пия утрогестан 2/1табл.
В общи линии за сега всичко протича спокойно при мен с изключение на вчера бях с ужасно главоболие с допълнителние и обилно повръщане, надявам се това да е еднократно.
Много се радвам за теб Lilence.

# 593
Здравейте, момичета. Понякога не издържам и искам да споделя с вас. С бебето всичко е наред. Вчера обаче реших, че вече ще кажа на нашите. Сега съм в 8 г.с +5. Исках да изчакам, защото много се бях притеснила покрай това кървене и исках да знам, че всичко е наред. Досега знаеха само сестра ми и няколко близки приятелки знаеха, с две думи бях казала само на положително настроени хора, които знам, че се радват за мен и бебето. И след като вчера казах на нашите, майка ми днес се обажда и се почва: Ти нормална ли си да забременяваш на 42?! (не знае, че съм инвитро, не съм казвала, защото е супер ограничена и за всичко мрънка)и аз шах и мат. Викам, можеше поне да симулираш, че се радваш. "Ама ти знаеш ли на тия години колко е опасно" (чудесно, след преживения стрес ДВЕ седмици да кървя точно от това "имах" нужда) ... И продължава, ми аз не съм съгласна ,че жените трябва толкова късно да раждат, аз ако бях...викам, това си е моя живот и моето решение, ти какво мислиш не ме интересува. Нещо друго да кажеш? ...."И сега, как така ще стоиш без работа? А пари откъде? " Аз: А ми, напускам, защото докторът каза, че е опасна моята работа. Тя: " А опасно, то все едно той ще те издържа".... Аз: вече ми идва да тръшна тел в стената........" И ти сега, защо не се пренасяте в новия апартамент, а ми стоиш в стария сама? " (п.с. местим се в нов апартамент, който все още е празен, защото тепърва има нужда от обзавеждане и ММ прави лек ремонт, като се притеснява да стоя там и да дишам прах и мазилки).... Като ми кипна, затворих тел, защото не може да разбереш с човек, който не иска да те разбере и който очевидно не се радва за теб и съм решила, ако трябва ще се скараме, но аз ще си пазя детето и здравето, и нервите, както и семейството, защото обикновено от най-близките очакваме подкрепа, тук подкрепа имам само от сестра ми, приятели и от семейството на мъжа ми. Та момичета, гледайте си семействата и ви пожелавам никога, ама никога да не чувате думите, които аз чувам всеки ден. Това не е от възрастта, цял живот е така. На нищо не се е зарадвала, никога не ни е похвалила. Всичко хубаво се обръща в лошо. Отдавна започнах да приемам свекърва ми като моя майка, жената винаги се радва за нас и ме приема като дъщеря.

# 594
Мамчета, има ли някои от вас, които имат проблеми с ЩЖ/Хашимото и приемат съответно хормон? Интересува ме как си следите стойностите и какви са ви.

# 595
Мамчета, има ли някои от вас, които имат проблеми с ЩЖ/Хашимото и приемат съответно хормон? Интересува ме как си следите стойностите и какви са ви.

Аз съм с Хашимото, когато забременях ми увеличиха л-тирокса и сега трябва да ходя на 15.10 да си пускам кръвни изследвания и после на преглед. За сега е това, а след 15 ти ще видим дали всичко е наред.

# 596
Здравейте, днес ми беше много зле на работа, позивите за повръщане са силни и реших да пробвам, това което ми изписаха свещички п/в повръщане. Нооооо не ми подейства особено. Моля ви , кажете всички ли имате студени тръпки и втрисане( свързвам го с повръщането, защото тогава най+ги усещам, но вече се притеснявам). А сутрин пък горещи вълни и пот.

# 597

Аз съм с Хашимото, когато забременях ми увеличиха л-тирокса и сега трябва да ходя на 15.10 да си пускам кръвни изследвания и после на преглед. За сега е това, а след 15 ти ще видим дали всичко е наред.

А какви са ти били последните стойности?

# 598
  • София
Salsera, много е кофти точно от родител да получаваш такава голяма доза токсичност и негативизъм, пробвай да игнорираш майка си и общуването с нея, доколкото е възможно, за да не се напрягаш излишно, докато си бременна. Като се появи на бял свят детето, бабата може и друга песен да запее и да смени отношението.

Lilince123, страхотна новина, много се радвам за доброто развитие на ситуацията!

kyklichkata, аз съм с хипофункция на ЩЖ, нямам Хашимото. Пия си хормона в непроменена доза /75 мг Еутирокс/, последно изследвах TSH в средата на август по време на инвитро процедурата, беше съвсем в норма - 1,41. Ще го пусна скоро пак, че минаха близо 2 месеца от предишното изследване.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 20:49 от *Lorena*

# 599
Здравейте, днес ми беше много зле на работа, позивите за повръщане са силни и реших да пробвам, това което ми изписаха свещички п/в повръщане. Нооооо не ми подейства особено. Моля ви , кажете всички ли имате студени тръпки и втрисане( свързвам го с повръщането, защото тогава най+ги усещам, но вече се притеснявам). А сутрин пък горещи вълни и пот.

Аз всеки път като повръщам и веднага щом се изправя започвам да треперя ужасно и след това ме втриса и трябва да легна и да се завия, за да ми мине. Искрено ти съчувствам, много е неприятно, още повече пък като трябва да си на работа.

Salsera, гледай да не мислиш много за отношението на майка ти и да се натоварваш емоционално точно сега. Даже не знам защо изобщо си и казала при положение, че я знаеш каква е. Стискам палци всичко при вас да се нареди идеално! Прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт