Термин Май 2022

• 39 932
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Мамчета, има ли някои от вас, които имат проблеми с ЩЖ/Хашимото и приемат съответно хормон? Интересува ме как си следите стойностите и какви са ви.
Аз съм на Еутирокс. Преди да забременея бях на 5дни по 25 и 2 дни по 50. След положителния тест за бременност си пуснах изследвания и ТСХ беше 3.2. Вдигнаха ми дозата на всеки ден по 50. Ендокринолога ми каза в 13г.с да пусна пак да видим дали ще трябва коригиране.

# 601
Момичета, лекаря ми каза когато усетя болка в кръста или яйчниците, да изпия 2хНо шпа. Сега усетих такива и изпих две таблетки, но започна страшно много да ми се повръща. Отидох в банята и не можах да повърна, беше много странно, опитах се, имаше напъни за повръщане и накрая видях малко кръв в слюнката. Имам чувството, че е от стомаха. Възможно ли е?

# 602
Куки, по-скоро си раздразнила гърлото от напъните. Опитай нещо против гаденето, вместо да се опитваш да повръщаш. Дано ти мине скоро и имаш спокойна нощ. 😓

# 603
Здравейте, момичета, надявам се да сте добре. Може да се повтарям с въпроса, за което се извинявам, но вие казахте ли вече на околните за бременността? Ние с ММ казахме само на родителите и по принцип смятам на другите да кажем когато вляза в 4ти месец живот и здраве, но неговите близки постоянно ме притискат - защо съм криела, кога съм щяла да кажа, бебето щяло да стане в 6ти месец докато кажа и т.н. и аз се изнервям. Това е нещо прекрасно и желано и по принцип няма причина да се крие, но все пак искам да минат първите 3 месеца. Иначе вчера бях на преглед, изчислиха, че съм в 9+3, а не както си мислих в 10г.с.

# 604
Добро утро, girls. 🌞 curlyS , това е напълно ваше решение. Мен директно ме питаха някой хора и не исках да отричам (знам, че не е хубаво). Иначе основно знаят моите родители и тези на мъжа ми. Много ми се иска да кажа и на сестрите ми и някои близки приятелки, но ако те не ме питат, смятам да изчакам до регистрацията след 2 седмици. За останалите хора, не мисля, че е нужно дори да разбират. В смисъл все някой някога ще ме види с корема. Не смятам да бия тъпана във фейса. Simple Smile
"Щастието обича тишината." 😊

# 605
Viole7a, много точно казано. Да, и аз съм решила, че ако някой се досети и ме попита няма да отричам, но не смятам, че е необходимо да разгласявам. Особено имайки предвид, че напоследък така се стекоха обстоятелствата, че не се срещаме почти с други хора, работим в хоум офис и покрай гаденето и миризмите не ми се ходи по заведения, а и гледам да се пазя максимално.

# 606
Здравейте, момичета, надявам се да сте добре. Може да се повтарям с въпроса, за което се извинявам, но вие казахте ли вече на околните за бременността? Ние с ММ казахме само на родителите и по принцип смятам на другите да кажем когато вляза в 4ти месец живот и здраве, но неговите близки постоянно ме притискат - защо съм криела, кога съм щяла да кажа, бебето щяло да стане в 6ти месец докато кажа и т.н. и аз се изнервям. Това е нещо прекрасно и желано и по принцип няма причина да се крие, но все пак искам да минат първите 3 месеца. Иначе вчера бях на преглед, изчислиха, че съм в 9+3, а не както си мислих в 10г.с.

Ние още не сме казали на родителите ни, знаят само две-три приятелки. Мисля да кажем на моите родители, когато ми мине регистрацията на 29.10. Мъжът ми не иска да се знае много, но когато започне да ми личи интересно какво ще прави.

# 607
Ние разбираемо на никой не сме казали, живи и здрави може би след 2 седмици, когато съм отново на преглед. Миналия път казахме в 11 седмица чак на родителите, на мен изобщо не ми личеше дори до към 6-тия месец, сега обаче имам коремче въпреки, че съм същите килограми Simple Smile Гледам, че сте обсъждали секс темата, тъй като ние тия дни нали не знаехме какво става, та аз хич не се пазих вдигах детето, правихме секс, пиех си по 2 кафета….добре си прекарах 😂

# 608
Здравейте момичета! При мен нищо ново, чакам си кротко следващ преглед.

Lilince123, браво на вас! Много се радвам! Дано си стои на топло борбеното човече, до термин!

Salsera, има много хора, които не знаят как да изразят загриженост към близките си и вместо това го обръщат в упрек. Недей да се ядосваш на думите й. Ти знаеш какво искаш, знаеш, че тази бременност е желана и се бориш за нея. Това е най-важното! Спокойствието ти е по-важно сега и не е моментът да се връзваш на негативи.

Относно съобщаването, ние казахме на родителите и от двете страни (въпреки че на моменти ми се иска да не бяхме, но нямахме избор, щяха да ме хванат така или иначе). Също така сме казали на сестрата на съпруга ми и на моята най-добра приятелка, която ми е като сестра Simple Smile На сина ни още не сме обяснили, но смятам, че има време. Дотук с официалните съобщения. Оттук нататък ще оставям новината да се съобщава сама, понеже аз съм много слаба (46кг съм) и коремът вече се показва. Единствената въпросителна остана кога да съобщя на работа. Понеже работя от вкъщи, мисля да изчакам още малко.

# 609
  • София
Аз съм с хипремезис гравидарум. Оня ден ме изписаха, вчера бях ок, но днес отново повърнах и цял ден ме боли корема и ми се повръща ОТОНОВО! Зле ми е и вече не знам какво да правя, чувствам се инвалид! Много се извинявам, че отклонявам темата за секса (няма нужда да казвам, че за нас е мираж) и казването на близки, но не мога да спра да мисля за друго. Стриктни диети, глупости и нищо не помага.... Казаха ми, че от толкова напъни да повръщам (от 10 та чак до 20 и нещо на ден) може да пометна, не искам след толкова мъки и това да стане!! Вие как се справите с гаденето? Абсолютно всеки съвет ще ми е от помощ наистина 😞

# 610
Selinna, много съжалявам, че не се чувстваш добре. Аз не повръщам (1-2 ми се случи), но ми се гади почти постоянно. Напоследък има някакъв напредък, но има много какво да се желае. На въпроса как се справям - не се.. Като съвет мога да кажа само, че вариантът е да намериш нещо, което да хапваш и да ти харесва - защото колкото повече не ядеш, толкова повече ти се гади, това от опит, пробвах и така и иначе. Мен ме облекчават сладко-киселите ябълки основно, но при теб може да е нещо друго - всеки организъм е различен. Чувала съм за солети, сухари, бисквити - може да пробваш с тях, но на мен лично не ми понасят. Днес успях да хапна палачинка със сирене и сладко от сини сливи. Сушените сини сливи, крушите, водичка с лимон също ми помогат по някакъв начин. Надявам се да откриеш "твоята" храна, с която да се почувстваш малко по-добре.

# 611
  • София
Вие как се справите с гаденето? Абсолютно всеки съвет ще ми е от помощ наистина 😞
Selinna, нямам съвет, не съм имала гадене и повръщане с никоя бременност, но силно ти стискам палци скоро да преминат тези ужасни дискомфорти Heart
Секс не правим - достатъчно дълго съм се борила за тази бременност, за да я рискувам с лека ръка заради единия кеф (това изобщо не упрек към тези, които се забавляват в кревата - при нормална бремеността сексът е съвсем ОК, при мен просто бременността е рискова по много показатели и съответно нямам намерение да добавям още рискове).  
Ще ни се наложи да съобщим на моите родители за бременността след 3 седмици, когато, ако всичко е наред, би трябвало да съм в 11 седмица - това е доста по-рано отколкото ми се искаше да им кажем, но тъй като ще ни идват на гости за няколко дни, и сами ще се усетят по липсата на редовната ми чаша бира или вино с вечерята и по огромните купчини лекарства, които трудно ще скрия, че приемам (а и те знаят, че искаме трето дете). На другите близки роднини и приятели ще съобщаваме поне след 3-тия месец, аз предпочитам по възможност да мине и 4-ти месец.

# 612
Здравейте! Моето главоболие днес е по-малко и установих, че ме боли глава понеже ми е ниско кръвното. Спи ми се ужасно много и само искам да си по легна.
Ние не сме казали на никой все още.
Като знам майка ми, ще се паникьоса, ще почне да се притеснява и ще ми звъни постоянно, тя е доста далеч от мен. След първия преглед смятам да кажа все пак на най-близките ни и на работа, за да имат време да реагират.
В петък ми е първия преглед, ще бъда в 6г.с.+5, нарочно изчаках, за да можем да чуем и сърчице, дано всичко да е наред.
Момичетата, които са с повръщане, аз не съм повръщала, но понякога и аз усещам гадене и тежест в стомаха, отминава като хапна нещо солено. Стискам палци всички неразположения да минават бързо.

# 613
  • София
Привет девойки Simple Smile мислих си, че тази седмица ще е различно и ще се чувствам чедесно в предвид първите 2 дена, но уви днес болките и гаденето се завърнаха с всичка сила.
На мен само лежането и нещо тестено ми помагат да ми стане по-леко. През 2 часа хапвам иначе ми е много лошо.
И аз мислих да кажем чак след 3ти месец, но другата седмица ще се виждаме с родата- ако успея да скрия ще е добре, но без биричка и цигари ще ме хванат.
В петък ще се записвам на ЖК и нямам търпение да видя бебока.
Пожелавам на всички по-малко неразположение тези дни и стискайте зъби, още малко и ще обсъждаме идеи за спорт и раздвижвания Simple Smile Няма да е все така

# 614

Мамчета, има ли някои от вас, които имат проблеми с ЩЖ/Хашимото и приемат съответно хормон? Интересува ме как си следите стойностите и какви са ви.

Аз съм с Хашимото, когато забременях ми увеличиха л-тирокса и сега трябва да ходя на 15.10 да си пускам кръвни изследвания и после на преглед. За сега е това, а след 15 ти ще видим дали всичко е наред.

А какви са ти били последните стойности?

TSH ми беше 3.08 изследванията са ми от 13.09.

Общи условия

Активация на акаунт