Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 327
  • 482
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте на всички, известно време ви четях. Въпреки, че бях с термин 7.10, моят втори син реши да се появи на бял свят цели 3 седмици по-рано на 15.09. Раждането за мен беше малко неочаквано, но важното е, че мина и от вчера сме си вкъщи. Искам да пожелая успех на всички, на които тепърва предстои, няма нищо страшно, важното е да имате пълно доверие на лекарите.

# 316
  • au bout du monde
Честито!
Имаше ли някакви индикации за раждане?

Всички ли родиха? Blush

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 14:01 от La Libellule

# 317
  • Пловдив
Честито на всички вече родили майки. Пожелавам ви здраве и бърза адаптация на цялото семейство ❤️

Моя термин е в събота и чакам всеки момент да изкашлям госпожица номер 2.
Каката първо изкара стомашния вирус, паралелно лепнахме цялото семейство една задна хрема, вече ме боли корема от кашляне.
Ще се радвам да се присъединя и към фейсбук групата, че нещо не се справям д големите формати. Тук във форума влизам, имам някой друг коментар, но явно аз ли съм остряла не знам, ама ми идва много трудно да проследя нещата. Писах на P2020, надявам се да види, по някое време, не е спешно нали.

От първата бременност освен каката се родиха и няколко хубави приятелства, надявам се и сега пак така. За Пловдив може и на живо да се видим.

# 318
  • au bout du monde
Smyt, каката на термин ли я роди?
И аз съм от Пловдив, но чак декември ще бъда там☺️

В 39 седмица влизам. Кога ще се ражда, кога? Всеки ден се ослушвам за разни знаци и нищо. Започвам вече и да се притеснявам дали всичко е наред с бебето. Води, плацента и тн.

# 319
  • САЩ
La Libellule, не ходиш ли на тонове или ултрасаунд? Аз утре влизам в 39та и нямам признаци за раждане, първо дете ми е. Бях на тонове вчера, всяка седмица в петък съм на ултрасаунд и сигурно този петък ще ме погледнат за разкритие. На мен пък тези дни хич не ми се ражда, искам още малко време, въпреки че ми тежи много и нямам търпение да си я гушна Simple Smile

# 320
  • au bout du monde
La Libellule, не ходиш ли на тонове или ултрасаунд? Аз утре влизам в 39та и нямам признаци за раждане, първо дете ми е. Бях на тонове вчера, всяка седмица в петък съм на ултрасаунд и сигурно този петък ще ме погледнат за разкритие. На мен пък тези дни хич не ми се ражда, искам още малко време, въпреки че ми тежи много и нямам търпение да си я гушна Simple Smile
Ами не, в Англия няма такова нещо. Последно бях миналата седмица. Нямах разкритие. Тоновете бяха ок.

# 321
Спокойно момичета, аз вече съм 40+1, утре съм на преглед, та да видим дали ще има положителен резултат за естествено раждане или ще бъде секцио. Миналата седмица нито разкритие имах, нито бебето беше слезнало в таза.. 😱 казаха, че не може да индуцират раждане без бебето да е слезнало в таза.. та може да се наложи к секцио ..

# 322
  • Пловдив
Каката я родих 1 ден и няколко минути след термин. Още не ми е паднала тапата. От час съм с регулярни контракции, да видим....

Мама2021 и при с каката не беше слезнала, ама нормално родих. Беше. Се увила в пъпната връв и това я държеше високо, но се получиха нещата. За 3ч в болницата и бях готова. Ама си полежах цял ден вкъщи де.

Smyt, каката на термин ли я роди?
И аз съм от Пловдив, но чак декември ще бъда там☺️

В 39 седмица влизам. Кога ще се ражда, кога? Всеки ден се ослушвам за разни знаци и нищо. Започвам вече и да се притеснявам дали всичко е наред с бебето. Води, плацента и тн.

# 323
  • au bout du monde
На мен ми казаха, че 2 седмици ще ме чакат да пренося и през това време няма прегледи няма нищо. Не се знаело какво става с бебето🤨

# 324
Имам контракции, но спират почват, изобщо не са регулярни. Иначе при разкритие под 3 см мисля, че избягват да индуцират, защото почти винаги се стига до секцио. Ще видим какво ще каже АГ утре. Но специално за Токуда чакат 3-4 дни след термин.. и действат, да видим дали ще имам карт бланш поне за индуциране..
изобщо не ми се искаше секцио.. ама в крайна сметка каквото дойде

Леле две седмици са много, аз честно казано не ги разбирам практиките в Англия, бих се побъркала без да знам дали всичко е наред с бебето след като няма поне записи на тоновете..

# 325
  • au bout du monde
И аз ще искам индукция май, абсурд да чакам 2 седмици, ще се побъркам.

# 326
Момичетата, които преносват - яжте ананас, бъдете мнооого активни, много движение. Това мога да дам като съвет.
Ако ви предстои пък 2ро раждане, в повечето случаи е доста по-бързо от 1вото.
Успех! Леко и безпроблемно раждане на всички ❤️

# 327
Леле, две седмици преносване без дори тонове... Дано не се налага да чакаш толкова.
На мен ми предизвикаха раждане на 2 см разкритие още преди термин. И си тръгна раждане. И бебето не беше слезнало ниско, но моя лекар каза, че при второ, трето и следващо раждане често слизат в последния момент.

# 328
На 21 се роди и моята дъщеря Габриела. С преносване 7 дена, опитаха със система не стана и се наложи секцио.Водите ми бяха станали зелени, сега бебчето е няколко дни на антибиотик. Надявам се да се оправи бързо

# 329
Честито, Надежда! Бъдете здрави и щастливи!
Ако не е вдишала околоплодни води, антибиотика е за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт