Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 325
  • 482
  •   1
Отговори
# 330
Честито, Надежда! Бъдете здрави и щастливи!
Ако не е вдишала околоплодни води, антибиотика е за всеки случай.

Казаха,че лечението ще бъде кратко, но са попаднали в нослето,очите....

# 331
В нослето и очите е по-малката беля. Бързо възстановяване!

# 332
  • au bout du monde
Честита дъщеричка!

# 333
  • Пловдив
Момичета, тази нощ в 00:30 се появи Теодора! Дежа ву ми беше раждането като с каката. Почти идентично като време, продължителност, мерки на бебето.
Успех на бъдещите майки и много прегръдки и любов за всички бебчета.

# 334
  • au bout du monde
Честито, Smyt. ❤️

Нашият втори син се появи на 23ти в 21.14ч след индукция.
По-голям от първия с мерки 3490/52см. Адски болезнени контракции. Такива нямах първия път. След 2ри см, когато спукаха водите разкритие се получи за 2-3 часа, но болката беше ужасна. Едва дочаках епидуралната.
Самото раждане не усетих, тъй като бях с упойка😊 имам малко шевове, надявам се бързо да минат този път.

# 335
Честито, момичета, радвам се, че всичко е наред с вас. Септември почти се изтъркули. Днес Божидар става на 3 седмици и вече ни мъчат колики. Моля да споделите ако нещо ви е помогнало.

# 336
Честито, момичета, радвам се, че всичко е наред с вас. Септември почти се изтъркули. Днес Божидар става на 3 седмици и вече ни мъчат колики. Моля да споделите ако нещо ви е помогнало.
На нас за сега ни помага Еспумизан Л. С баткото пак използвах тях и имаше ефект. Гушкам и леко и галя коремчето. Не знам дали има значение, но се кърмим.

# 337
Честити бебчета на всички Heart
Наистина отлетя времето.

За колики имам абоколикен, ползвахме ги и с баткото и бях доволна.

# 338
Честито за всички нови бебчета в темата ❤️

Аз да попитам, как ще процедирате с извежданията навън? При домашното посещение педиатърката каза, че при деца родени в по-студено време е препоръчително да започнат да се извеждат поне около 20-я ден, като първо се започне с няколко минути на терасата и т.н.

За коликите мисля да пробвам Абоколикен и затопляща възглавница от ДМ.

# 339
За сега съм доволна от затоплящата възглавница от ДМ, но не е достатъчно. Педиатърът ни изписа аболикен, но не знам как да ги давам като го кърмя. На опаковката пише да не се дават директно.

# 340
За колики първо ще. Пробвам да пия чай от копър аз, защото кърмя.
За разходки нашата педиатърка беше казала след седмица 😉 Хубаво е времето ще го ползваме.
Иначе имат ли вашите бебчета жълтеница и ако да колко дни ги държа?

# 341
За колики някога ни помагаше масаж на коремчето, но редовно през деня, преди да са почнали болките. При самите колики- носене в слинг шал.

# 342
Аз реших да изпробвам с Colief. Засега май има ефект. При Бобо започнаха на втората седмица коликите. Тъй като кърмя, цедя по малко преди кърмене и слагам капките в кърмата, давам първо това от шише и след това продължавам с кърменето. Но го правя това от съвсем скоро.
Иначе за излизането, ние излизаме още откакто ни изписаха, така постъпвах и с другите деца. Гледам да не се навира никой в количката и това е. Въпреки че около каките е трудно.

# 343
От кога г/д започват коликите? Моето детенце е на седмица.
И аз го кърмя, но не се цедя, тъй че да слагам капки в шише не ми е вариант. Няма ли директен прием? От болницата при изписването ни подариха и капки Абоколикен, ще им прочета упътването.

# 344
  • au bout du monde
За колики използвах Colief. Давах го с лъжичка с малко кърма и после кърмех.

Ето я и моята история. Малко дълго стана.
Имах час за индукция, защото вече не можех да стоя от болки с краката и таза.

Доста се колебаех накрая, тъй като болките ми минаха изведнъж, но след като разбрах, че ще ме чакат 2 седмици след термин да родя и няма да има никакво следене как е бебето, решихме че ще отида на индукцията.
В сряда късно вечерта ме приеха. Много чакане за легло, прегледи последваха. През нощта проверка за разкритие (при мен боля много). Оказа се 1 см, но твърда шийка и доста високо. Сложиха ми гел и контракциите започнаха. В началото бяха търпими. Дадоха някакви хапчета за болката. Но започнаха да стават все по на често сутринта и ми биха инжекция за намаляване на контракциите.
Сутринта към 9 ме провериха-2см разкритие. Готова съм за родилното, когато се освободи стая.😊 Седнах на топка за да облекча болката и да се получи разкритие. Към 15ч ме взеха в родилната зала. Към 16ч пак проверка - 2см и половина😆 спукаха водите и от тук започна някакъв ад. Болките бяха нетърпими. Дадоха ми газ, но и той не помагаше. Направо забравях да дишам. Едната сестра ми масажираше гърба и само повтаряше как да се диша, но в този момент и името си забравях чак. Болките преди бяха едно нищо. Исках епидурална. Докато ми я сложат стана 18ч. Беше ужасно че трябва да си седнал и преведен напред и при контракция е отвратително. Надявах се всяка да е последна и да слагат по-бързо упойката, мислех че ще умра. Сложиха я, но докато подейства мина време, но поне знаех че е там и всяка болка може да е последната. Когато ме хвана упойката проверка пак - вече 8 см. Оставиха ме да си поспя малко. И към 20.30 ме събудиха. В 21 ч ще започвам да напъвам. Вече нищо не ме болеше. Имах си упойка. С наставления напъва 3-4 контракции и малкия излезе в 21:14ч. Наложи се да ме шият, но казаха че не е много. Сега доста наболява. 😞 Добре че този път нямах нужда от окситоцин.

Мъжим се да се кърмим сега, но малкия много спи и не иска да яде.

Мъжът ми беше с мен в началото, но решихме през нощта, като ме приеха да си отиде вкъщи при малкия и да ги гледа цял ден и после сестра ми като свърши работа да го смени и той да дойде. Та той дойде направо в родилното след като ми сложиха епидуралната и стоя цяла нощ. На сутринта пак отиде при баткото и сега го чакам всеки момент да дойде пак да ми прави компания. 😊

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 21:20 от La Libellule

Общи условия

Активация на акаунт