Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 311
  • 482
  •   1
Отговори
# 345
  • КиТ
Идвам и аз да се отчета,че вчера родих в 7:40 -3100,48 см нормално раждане...изтекоха ми водите в 1:30,в 2 и нещо бях болницата.Гледат,а то 1 см имаш много време,няма да звъним на лекарката която те следи.Прегледахме и казаха,върви да спиш....то хубаво,ама много ме болеше...хиляда пъти ходих до тоалетна по голяма нужда Rolling Eyes,тръгнах да търся лекарката дето ме прие,да види за разкритие...То те викат има родилка изчакай,ще те прегледаме.Връщам се в стаята не мога стоя на едно място...връщам се в коридора,една там сестра ме видя как се превивам вика ела да те видим...легнах,вика то ти раждаш Scream,мести се в родилна зала...едвам стигнах....,Абе сякаш бързо се роди...напъвах няколко пъти и стана Blush,ама шефовете бяха такъв аз,там ме болеше повече от раждането!

# 346
  • au bout du monde
Идвам и аз да се отчета,че вчера родих в 7:40 -3100,48 см нормално раждане...изтекоха ми водите в 1:30,в 2 и нещо бях болницата.Гледат,а то 1 см имаш много време,няма да звъним на лекарката която те следи.Прегледахме и казаха,върви да спиш....то хубаво,ама много ме болеше...хиляда пъти ходих до тоалетна по голяма нужда Rolling Eyes,тръгнах да търся лекарката дето ме прие,да види за разкритие...То те викат има родилка изчакай,ще те прегледаме.Връщам се в стаята не мога стоя на едно място...връщам се в коридора,една там сестра ме видя как се превивам вика ела да те видим...легнах,вика то ти раждаш Scream,мести се в родилна зала...едвам стигнах....,Абе сякаш бързо се роди...напъвах няколко пъти и стана Blush,ама шефовете бяха такъв аз,там ме болеше повече от раждането!

Честито! Да сте живи и здраве! Бързо възстановяване👌

Без упойка ли те шиха😬
Как си издържала и контракциите без.

# 347
Честито мамчета Heart

Абоколикен аз давам като слагам капките в лъжичка и след това  на ръка изцеждам малко кърма. С баткото пак така процедирах.

# 348
  • КиТ
Без упойка ли те шиха😬
Как си издържала и контракциите без.

Ем биха там няква до дупето,ама ме болеше много...
Контракциите казаха,трябва да са през 5 минути и да те боли много ... И то нали като ме заболя отидох да кажа...и на следващия път вече родих Joy

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 16:25 от Pelenė

# 349
Това с болезнеността на контракциите е много относително, аз до 6 см. разкритие откарах в нас, именно защото очаквах болките да станат нещо уау. Тръгнах към болницата понеже зачестиха.
Но аз имам и висок праг на болка по принцип, не знам дали е от значение.
И аз раждах без упойка, накрая ми сложиха и окситоцин, а бях чувала, че много боляли контракциите от него и помня, че си казах "е ся си брало лайката", но определено нагласите ми едва ли не за най-високата степен на болка ми осигуриха едно прилично раждане.
Сега ми е по-кофти заради шевовете, понеже вече кой ден продължава един постоянен дискомфорт, то даже не е болка ми...и аз не знам. Седна, стана, все ми е натъртено д-то. Но това да ми е кусура Simple Smile

# 350
Здравейте, тук не съм писала - на 21.09 в 06:29 се роди Михаела, 2990 и 49см Two Hearts

Раждането мина прекрасно сравнено с първото. На 20.09 бях на преглед и имах 1-2см разкритие, като последните дни имах менструлни болки и нищо повече. Разбрахме се с АГ, ако искам да пия рициново масло (тъкмо влизах в 40г.с, а имах едно пренасяне). След прегледа започнаха болезнени нерегулярни контракции и вечерта след 12 станаха на под 10мин, все още търпими и отидох към болницата. Приеха ме към 1:30 с 3см и от там за мен болката стана нетърпима, върнаха ми се спомените от предното раждане и обмислях да се примоля за секцио. Към 4 стигнах 4см, сложиха ми епидурална упойка и от там песен Grinning АГ дойде някъде по това време и след това доста стоеше при мен, заедно с останалите от екипа ме успокояваха. За 2ч30мин бях с пълно разкритие и с около 10 напъна родих с малко разкъсване.

От вчера сме вкъщи Heart Eyes

# 351
Честито на скоро родилите мами! Здраве и щастие желая!

# 352
  • САЩ
Genomi, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава! Благодаря ти че сподели как е минало раждането. В крайна сметка пи ли рициновото масло и по колко ти препоръчаха да пиеш? Майка ми казва че е пила когато е била бременна с брат ми и е родила на следващия ден, но аз сякаш не смея. 39 седмици и 2 дни съм, като стана 40 бих пробвала че да не ме мъчат с други лекарства. Благодаря!

# 353
  • au bout du monde
Честито! Нека бъде здрава и много щастлива! Бързо възстановяване!

Като сложат епидуралната е песен 👌

Някакви болкоуспокояващи пиеш ли?
Нещо за по-бързо заздравяване на шевовете дали има? 😒

Здравейте, тук не съм писала - на 21.09 в 06:29 се роди Михаела, 2990 и 49см Two Hearts

Раждането мина прекрасно сравнено с първото. На 20.09 бях на преглед и имах 1-2см разкритие, като последните дни имах менструлни болки и нищо повече. Разбрахме се с АГ, ако искам да пия рициново масло (тъкмо влизах в 40г.с, а имах едно пренасяне). След прегледа започнаха болезнени нерегулярни контракции и вечерта след 12 станаха на под 10мин, все още търпими и отидох към болницата. Приеха ме към 1:30 с 3см и от там за мен болката стана нетърпима, върнаха ми се спомените от предното раждане и обмислях да се примоля за секцио. Към 4 стигнах 4см, сложиха ми епидурална упойка и от там песен Grinning АГ дойде някъде по това време и след това доста стоеше при мен, заедно с останалите от екипа ме успокояваха. За 2ч30мин бях с пълно разкритие и с около 10 напъна родих с малко разкъсване.

От вчера сме вкъщи Heart Eyes

# 354
За шевовете аз пръсках с цикатридина, отделно в болницата ми дадоха свещички Волтарен - 3 дни ги слагах.

# 355
  • КиТ
На мен майка ми каза,да се мия със смрадлика...

# 356
В крайна сметка не изпих рициновото масло, коктейлът е 30мл рициново + 200мл просеко Grinning

Аз правех това сутрин и вечер около седмица, може би имаше ефект - https://youtu.be/PmwRWTr4zuk

За обезболяване слагах първите 1-2 дни свещички профенид, Цикатридина ми казаха да не пръскам, а си бях приготвила за болницата. Този път шевовете са ми по-скоро козметични и може би затова не се налага, предното раждане бях с епизиотомия и слагах Цикатридина.

# 357
  • au bout du monde
Значи подготвила съм се със всичко общо взето. 👌

Слагам цикатридина спрей веднъж дневно. Дали да не започна по 2 пъти🤔
Смрадликата също я приложих снощи. Профенид свещички имам, та и тях ще почна 😬

# 358
На мен цикатридината ми я изписаха 3 пъти по веднъж на ден, но аз я ползвах още няколко дни.
Вие само шевовете ли пръскате с нея? Аз пръсках цялостно и влагалището и не знам дали има отношение, но от няколко дни съм с тъпа болка и леко парене по време на уриниране. Предполагам, че е цистит и Док ми изписа Монурал.

# 359
Момичета,
Имате ли лохии -  7ми ден от раждането ( днес нямам изобщо дали да се приреснясам 😬) Иии за хемороиди нещо препоръчаха ли ви?

Общи условия

Активация на акаунт