Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 369
  • 482
  •   1
Отговори
# 405
Може и от рефлукс да му стане по-дрезгав гласа или от плач :/
Не мога да преценя, защото моя си реве. Но има моменти и спокоен връща. Не знам на какво се дължи. Сега нещо и гласа му се промени. Като прегракнал е. Да не го разболявам. Кашля по 1-2 пъти по време или след ядене. Но си мислех, че се задавя от бързане.

# 406
Здравейте! Аз съм от октомврийската тема, но вече си имам септемврийче. Записвам се при вас. Бебе момиче Матеа се роди на 27.09.2021.

# 407
  • София
прощавайте за въпроса - от коя община трябва да взема акта за раждане?
Бях убедена, че е от тази към която живея по лична карта, но на сайта на Столична община пише - по район на болницата, в която е родено лицето.
Вие къде ходихте?

# 408
Ако адресът ти по лична карта е в София, ходиш в общината по района, в който живееш. Ако адресът ти е в провинцията, тогава се ходи в общината, където се води болницата.

# 409
  • София
леле, много благодаря! Това никога нямаше да ми хрумне...

# 410
Здравейте! Преносен една седмица, на 29.09 се роди синът ми Кирил 3 370 кг. 50 см. 💙🙏

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 01:47 от Гергана Х.

# 411
Момичета, честито
Да ви попитам - моята бебка е вече на 20 дни, всеки божи ден сучи на 2 часа, спи вечер най много 4часа и се Буди.През деня спи по няколко пъти за по час, мъчат я колики....
Успяхте ли да направите режим на бебчетата и как?

# 412
  • Пловдив
Рано е за режим.
Знам, че много лекари и специалисти, вкл липната лекарка ми се изцепи както го научиш отначало така... Ама моля ви, ше имат достатъпно време да се учат. Новородените имат нужда от кърма често. Първите 3 месеца сами си изграждат ритъм на хранене и сън.
Това което, можем да ги научим е кога е ден и нощ, като през денянпускаме повече светлина, а вечер не ползваме силни лампи. Каката сама си направи режима, сега малката суче между 2 и 4часа, а каката беше през 1.5ч на гърда.
Наблюдавайте за ранни сигнали за глад, с времето ще разберете кога плаче за храна, кога за смяна на пелена и т.н.

По отношение на коликите също е различно. Малката имаше проблем с изхождането оървите дни вкъщи, сега е добре, няма колики, но преди да ака е неспокойна и свива крачета. С коликите обаче е доста по-сериозно. Каката ревеше по 3ч без да спре. Та наблюдавайте децата и те сами ще си покажат кое какво.
Момичета, честито
Да ви попитам - моята бебка е вече на 20 дни, всеки божи ден сучи на 2 часа, спи вечер най много 4часа и се Буди.През деня спи по няколко пъти за по час, мъчат я колики....
Успяхте ли да направите режим на бебчетата и как?

# 413
  • София
Моето момче днес става на 20 дни и сме толкова далеч от режима, колкото и в деня, в който се прибрахме.
Суче веднъж през час, друг път през 3 часа. През деня спи спокойно, нощно време е чудо. Давам капки за колики, не знам колко помагат. Плачът за храна е изключително мощен и започва около 20 - 30 секунди след като е отворил очите. И трябва да се реагира мигновено Simple Smile
Кажете ми по колко време държите детето на гърда? Моето за 20 минути е невъзможно да се нахрани.

# 414
Ние се храним на 2 часа. Много рядко прави пауза от 3 часа.Суче 20 Мин от едната гърда и още 15 Мин от другата.

# 415
При кърмене на поискване за мен е абсолютно излишно да се правят опити за режим. Нали трябва да се стимулира кърмата, а как да стане, ако се ограничава храненето?! Вечер също е много важно да се кърми, тогава хранителните свойства на кърмата са най-добри. Аз не давам беберон, понякога си цока и за успокоение - особено сега с колики и запека..  
Четох абсурдни мнения от педиатри, че новородените трябва да имат пауза нощем от 6 ч. без ядене. Ако неговата педиатърка ми го беше изтърсила това, щях да я сменя на момента. Просто не виждам как ще стане, а и не го намирам за правилно.
Моят син също яде на два-два часа и половина, много рядко е спал 3-4 часа..
Понякога е готов за половин час, понякога отива час-час и половина.
До известна степен си имаше и някакъв режим, но тези дни пообърна нещата. Чета книгата на Хедра за кърменето и там се коментират фазите на бърз растеж, когато е характерно бебетата да променят навиците си. Еми търпеливо изчаквам да минат тези дни Simple Smile)

# 416
Моят син изгради бързо режим. Ядеше на 3 часа. Но е на смесено хранене. Сега обаче или малко по рано яде или малко по късно, ако е спал дълбоко. Има и режим на поведението, което забелязвам. Сутрин след хранене е спокоен, седи си сам и гледка, след час вече е кисел и иска да го присписвам. Сам не заспива. И вече след това като е буден е само рев и държане по корем на мен. И така до къпането. Общо взето има някакъв стериотип на поведение.
Имаме обаче един проблем. Много връща и решихме да сменим храна с антирефлуксна.. След първото хранене беше голям рев и спазми. Повече не дадохме, до днес. Сутринта смених 3 пъти дрехи заради повръщане и пак му дадох гъстото мляко. Ако се чувства добре, ще го храня така. И другия проблем са ситните пъпчици по лицето. Има и по големи. 2 педиатърки казват, че нищо му няма. Да минавам с мицеларна вода лицето. Но трябвa да има причина, освен евентуални претопляне. Чак баба му идва и ми вика не си ли видяла пъпките и ми се тюхка. Дали не съм ги видяла по цял ден с него.

# 417
Мисля че бебешкото акне може да се проточи няколко седмици. При нас се задържаха над седмица, но затихват.

Какво мляко АР давате? И аз те чудех дали да не сменя, че и ние дохранваме и сме с рефлукс  но ме е страх да не се запече и още го мисля.

# 418
И моето дете има пъпки по бузите, 5-6 големи са, не е целият изринат. Според мен е от брадата на баща му, затова вече не давам да го доближава до лицето. Една приятелка каза "бебешко акне, ще мине", нищо не мажа.

# 419
Falan1, 2 педиатърка веднага казаха само Аптамил антирефлуксното е добро. След консултация и с двете, едната е следящата го смениха. Ще наблюдавам тези дни какво ще се случва и с повръщане, приемане и акане. А за пъпките дано поотминат.

Общи условия

Активация на акаунт