Синдром на Едуардс

• 6 007
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Радмина, как се развиха нещата? Надявам се всичко да е било false alarm!

# 16
Радмина, как се развиха нещата? Надявам се всичко да е било false alarm!

Здравейте , за жалост се потвърди диагнозата от втори специалист и махнахме бебчо.. В очакване съм на изследването на абортивния материал .

# 17
Много съжалявам за случилото се! За съжаление ви разбирам напълно. Кураж!! Следващият път всичко ще бъде както трябва! Flowers Four Leaf Clover

# 18
  • Пловдив
Останах втрещена ,защото нямаме предпоставки за тази тежка диагноза.Млади сме и семейна обремененост нямаме.
Първо - пожелавам ти нова успешна бременност. Включвам се, защото неща като цитираното ми правят впечатление.
Какви предпоставки си очаквала да имате? Подобни неща могат да се случат на ВСЕКИ. Деца с увреждания не се раждат само на хора с "предпоставки", по-често е обратното. Възрастта увеличава вероятността за този специално синдром, както и за с. на Даун и другите големи хромозомни аномалии, но това не значи, че при млади хора не се случва. Семейната обремененост пък изобщо няма отношение тук, при тези синдроми.

Моето впечатление за поведението на д-р Борис Стоилов е същото, както го описа RainDanceMaggie, но въпреки това мисля, че най-вероятно е добър във феталната морфология. Амниоцентеза той ми прави при последната бременност. Извън малко грубото му и арогантно държане (на мен ми каза сопнато, според мен без основание: "каша ти е в главата") нямам други "забележки" като пациент.

"Кавказки" според мен е неправилно да се преведе така на български. Така мисля, де, че не е възприето като термин у нас. Иначе на английски означава човек от бялата (европеоидната) раса с европейски произход; не съм сигурна дали включва също и араби, иранци, индуси и т.н., които също са от европеоидната раса иначе, но не са европейци; не значи конкретно кавказец.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 12:27 от Магдена

# 19
  • Sofia
Кавказки си е точно бял.

# 20
  • Пловдив
Е, не съм написала нещо друго. Написах, че не съм сигурна дали включва бели с азиатски и африкански произход, тоест - араби (и бербери, туареги и пр.), персийци, афганци, пакистанци, цигани, индийци... Последните три категории може да са "браун" по филмите (и визуално), но спадат към европеоидната раса също.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 14:16 от Магдена

# 21
  • варна
Здравейте, след направен бхс ми излезе резултат 1 от 69. Направих прена тест, но още чакам резултат и се побърквам. Има ли мами, които са имали лош резултат, а здраво бебе?

# 22
Fif4e, как се развиха нещата при теб? Не мога да ти отговоря все още, бременна съм в 16 гс. Аз съм 39г, риск за Даун 1:60, правих пренатест и резултата е нисък риск. Но да не забравяме че от 69 жени с твоите резултати 68ще родят здрави бебета.

# 23
  • гр.Пловдив
Моят резултат от БХС е 1:77,днес ми направиха амниоцентезата и ми остава само да чакам и да се моля.. Сега пък се параноясвам да не ми се спука мехура и да изтече течността или да намалее..

# 24
  • варна
Fif4e, как се развиха нещата при теб? Не мога да ти отговоря все още, бременна съм в 16 гс. Аз съм 39г, риск за Даун 1:60, правих пренатест и резултата е нисък риск. Но да не забравяме че от 69 жени с твоите резултати 68ще родят здрави бебета.
При мен всичко е наред, ще имаме здраво момиченце! Стискам палци и на вас! Доколкото разбрах за синдром на Даун много често дават висок риск,а накрая всичко е наред. Пожелавам ви го от сърце.

# 25
Моят резултат от БХС е 1:77,днес ми направиха амниоцентезата и ми остава само да чакам и да се моля.. Сега пък се параноясвам да не ми се спука мехура и да изтече течността или да намалее..
Нормално е да се притесняваш, надявам се скоро да получите резултати и изследването да остане само спомен. Сега почивка и хубави мисли!
При мен всичко е наред, ще имаме здраво момиченце! Стискам палци и на вас! Доколкото разбрах за синдром на Даун много често дават висок риск,а накрая всичко е наред. Пожелавам ви го от сърце.
Чудесни новини!
Благодаря и леко бременее!

# 26

Здравейте мами, на 24 години съм и се включвам за успокоение на много мами защото ми се наложи да мина приз ада след БХС излезе ми много голям риск за болест на Едуардс не знаех къде се намирам като ми съобщиха по телефона светът ми се срути казаха ми да направя (Неинванзивен пренатален тест) струваше ми 1358 лева в болница Селена Пловдив си го правих
Кошмара беше чакането чака се 7-12 дни какво ли не ми минаваше през главата сутринта ми започва с плач и вечерта с плач докато не ми се обадиха преди малко и ми съобщиха че всичко е на ред🙏🏼.
БХС е статистика която много може да те изкара от релси винаги е по-добре пренатален тест но както каза гинеколожката ми не на всеки му се дават 1000 лева
Имам и мои познати които са минали през същото
Посланието ми е имайте надежда❤

Общи условия

Активация на акаунт