Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 816
  • 897
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Достатъчно е. Няма нужда от нищо друго.
Благодаря!

Да допълня как протече днешният преглед, както бях обещала. В началото споменах на доктора, че съм се заразила с ковид точно след зачеването. Думите му бяха, че  ще включим пост-ковид изследвания и терапия, ако трябва.. “цяла година го правим, не е нещо ново.”

За съжаление после прегледът премина в друга посока, установи, че проводимостта на артерията на матката не била добра. Имунната ми система може би не приема бебето и има имплантационен риск или тромбофлибия. С две думи, следващите седмици ще са решаващи и ще покажат ще се задържи ли ембриона или не Sad
Така че ми назначи само разни генетични изследвания към Генека. Като го питах ще изследваме ли/ лекуваме ли пост-ковид симптоми и витамини, каза, че първо трябва да задържим ембриона.
И доколкото разбрах, не зависи особено от мен и няма как да му помогна, единствено ми изписа аспирин.
Ако някой има опит с нещо подобно ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 22:16 от no4ko25

# 241
Не искам много да повдигам тази тема, тъй като винаги стават конфликти.
Аз се ваксинирах. Но когато някой разбере, че съм ваксинирана слушам коментари от рода на : “ Господ да те пази”, “Браво, искаш след 10 год. да родиш изрод ли” “Лъжеш, от къде си купи сертификата” и т.н.
Интересувам се само от мнението на д-р Сигридов по въпроса. Някой коментирал ли е с него тази тема ? Моля споделете 🙏

# 242
  • София
Доколкото знам от него, той е против ваксините.

# 243
Значи аз не знам Сигридов кво мисли и какво точно значи против. Против по принцип или против в определени ситуации но вчера Калчев се исказа че жени бременни да не се ваксинират , или да го правят в последния срок ако много искат. След ваксината да се изчака преди бременност няколко месеца.И тва е.
Общо взето тия неща отдавна се знаят. Още като бяхме за инвитрото в Турция преди повече от година ни казаха преболедуване или ваксина чакаме 3 месеца после действаме; ние се разболяхме след пунквия и изчакахме 3 месеца.
После и за ваксината ми казаха пак ако се ваксинирам да е след като родя , и да не бремення 3 месеца. Но то е толкова логично.Че не знам какво има да се описаат някакви страхотии.
Всички сме ваксинирани с милион ваксини.
Така че стига слушахте малоумни глупости какво ще ви стане от нея Simple Smile Около мен всички са ваксинирани без мен ( ще раждам тия дни ) и всички са ок

# 244
Имам доста познати, които се ваксинираха, забременяха (кой след 1, кой след 3, кой след повече месеци) и родиха живи и здрави деца. Стига с тая конспирация. Не вярвам да има адекватен лекар, който е против ваксината. Естествено, че трябва да се съобразят неща като пранирана или настяща бременност, но генерално "не се ваксинирай" звучи несериозно.

# 245
ти знаеш ли колко много «Адекватни » лекари разнасят малоуни неща , даже да го вземем тоя малоумник от Пирогов. Болницата му е фрашкана той говори по новините на хората за някакви тъпотии.
И най ме кефи толкова хора с тромбофилия се вакнаха, дето сме по рискови към тромбози а всички останали ги. е страх

# 246
Миналата седмица бях на фетална при него и го попитах - какво би  ми казал за ваксиниране в моят случай (в 22 г.с.).
"Ако ме питаш като медик - ще ти кажа, че да, разумно и правилно е да се ваксинираш! Ако ми зададеш въпроса така - ако съм твоя жена, бременна, какво би ми препоръчал - ще ти кажа да не си насилваш късмета точно сега. Има време за ваксина - изчакай да родиш здраво и право бебе!"
Обясни ми, че според него настоящите ваксини са ок за уханския щам - пазят наистина. Проблема е, че уханския щам го няма вече - а на Делта варианта - не действат (между другото всичките ми приятели, които се ваксинираха в началото на годината - ги повтаря сега.... и има логика в думите на доки). Освен това изрази мнение, че от как сме в пандемия - е имало достатъчно време да се направят тестове на тези ваксини с бременни примати, а такива не са правени. Науката няма достатъчно "знание" как тези медикаменти се отразяват на плода в дългосрочен план.

# 247
  • Sofia
Попитах Сигридов за противогрипната ваксина, а не за тази против Ковид.
Само ми каза, че бременността не е най-подходящото време. Но нито ми казвал "ваксинирай се", нито "недей".

За Ковидната ваксина не го питах, защото ми е още рано за бустер.

# 248
ето за това казах че е много важно да се знае какво точно значи че е против Simple Smile защото нее против като цяло Simple Smile
Иначе Файзер покрива делтата по принцип.
И като цяло риска да се разболееш си го има и да си вакснат, там е голямата заблуда да многото хора, просто изкарваш по лесно болеста и намаляваш риска от смъртен случай Simple Smile Точно това е и причината аз да не се ваксинирам бременна както каза доктора , да родя и после.Все пак с 3 аборта няма шанс да рискувам. Ето просто сега си кисна в нас на дивана и изперквам тва е

# 249
Аз реших да изчакам да родя за да не рискувам. И без това бях страшно рискова,  лежах за задържане,  предишна загуба, инвитро и тн и тн.
Родиха се слава Богу живи и здрави бебенцата и сега като стигнахме момента със захранването сложих първа доза Файзер.
Една приятелка роди преди 20 дни живо и здраво момиченце,  след като се ваксинира в 7м.
Като цяло си е наш избор как ще процедираме, но повечето доктори няма да се наемат да юркат бременни жени да рискуват и после ако нещо се обърка да кажат - Ей тоя доктор ме подведе!

П.С.
Док като цяло не мислеше че е добра идея да се ваксинирам отгоре на всичките ми други проблеми.
П.П.С.
С тромбофилия съм.

# 250
  • София
ето за това казах че е много важно да се знае какво точно значи че е против Simple Smile защото нее против като цяло Simple Smile

Значи, че е против и да не се слагат.
Вече всеки може да си разсъждава.
Успешни бременности желая!

# 251
Е не значи точно това ! За какво го пишеш като виж горния коментар.
Доктора нее против ваксината, а не я одобрява по време на бременност. Извинявай но такъв тип исказвания са крайно не коректни.
Против е когато е тотално против а той я одобрява просто в не бременно положение! Разликата извинявам се е от луната до земята

# 252
  • Тук и сега
Момичета доктора , а и не само той много ясно се е обосновал, не се знае занапред какво би излязло като информация и последствия... Не съм антиваксър, но с тази медийна пропаганда, реклами и томболи много ми е мътно.. Сега ни няма нищо, но след пет или повече години?
Защо в другите държави с почти 90% ваксинирано население в момента започват бройките на заразените да скачат, това няма край, това е тъжна история... Гадното е , че всеки започва да свиква и да изпълнява.
И аз пожелавам успешни бременности на всички.

# 253
доктора е казал такова нещо или наминаваш да кажеш мнението на някои други «Специалисти » защото аз до сега с колкото и лекари да съм се консултирата такава глупост не съм. чувала за това че след 5 години ще стана Мечка и ще летя като ракета.
И каква е тая работа да не вярваме на нищо. Значи живеем в век в който медицината е толкова напред но ние все търсим корупция. Файзер и Модерна не причиняват тромбоза, ясно доказан факт. Боже че толкова жени с тромбофилия се ваксинираха с тях , а някои даже и с астразенека.
Значи ваксинираме децата си , но от тази ще имаме антени на главата.
Ти също не знаш специално на твоето дете дали няма да му стане нещо от ваксините детските.
Освен това има различни видове ваксини някои те защитават от заразяване а други от тежко протичане на болеста така че тази ща ковид е ясна каква е и никой не баламосва хората . Можеш да се разболееш. Така ли не се разбра че се ваксинираме с нея за да намалим шанса от смъртни случаи? Аз просто не проумявам как толкова хора пропускат да се информират като хората но ходят и бълват различни информации и заблуди.
В крайна сметка избора е личен но нека той да е информиран и да не пишеш простотии че доктора е казал. Аз Сигридов искаше да каже такова нещо отдавна всички щяха да го знаят.
Нормално е да не препоръчва ваксината на бременна, и е нормално да е за след бременност. В Англия ги карат да се ваксинират в магарешка кашлица в 7-8 месец . И си се ваксинират хората и си раждат.
Така като ги гледам бая население са си.
Дайте да не правим спекулации в тая група. И ако на някой доктора му каже нещо нека го напише в прав текст а не да се получава че приписваме думи на други «Лекари » и към този

# 254
Какви витамини са ви предписвали Сигридов или Калчев по време на бременност? Вече съм в 23 гс, според следящата ми нямало нужда да пие, безумие за мен. С хетерозигот съм на MTHFR и хашимото. Моля ако има мами със същите диагнози да ме посъветват.

Абсолютно подкрепям всяка бременна да си прави и фетална ехокардиография! Отидох след съмнение за проблем, но всичко се оказа наред. Аз бях при др Велковски и съм впечатлена от отношението му.

Общи условия

Активация на акаунт