Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 293
  • 897
  •   1
Отговори
# 330
По принцип ги вижда тези неща, да. Но при мен не видя сериозен сърдечен проблем, така че се случва и на най-добрите да пропуснат. Но при него е по-скоро изключение да не види нещо, както е в моя случай. Второ мнение може да получиш от друг фетален специалист. Успех 🍀
За момичетата с терапии, сами трябвя да решите кой да слушате - Сигридов ще ви прави само фетални морфологии, друг лекар  ще ви бъде следящ, ще ви преглежда по-често, ще се отзове ако го търсите по спешност и евентуални ще родите при него. Не съм имала терапия през бременността, предполагам че е много трудно да решиш кой да послушаш, но за мен беше важно този, който ще ме изражда, да е изцяло запознат със случая ми. Имам му личния телефон, звъняла съм и в почивни дни, винаги се отзовава човека. Сигридов при спешност къде ще го намериш?

# 331
  • София
Напълно съм съгласна. Аз при др Нашар се надявам да раждам, и ще я държа информирана с всичко. Тя така или иначе следи бременност от 20та-26та седмица, доколкото знам. Тя пък реши да ме прати точно в клиника ОСкар на БХС и каза 'ще ме слушаш, нали?' Та сега съм в някаква ситуация дето при всички положения трябва да се обяснявам.
В случая аз омаловажих че има разлика между 1 и 2 таблетки аспирин дневно.
Иначе то е ясно, че никой лекар не обича да се съобразява с други и да слуша как еди кой си е казал нещо друго. Избягвам въобще да коментирам, основно отидох при др Нашар с идеята да ме регистрира за следене, да ми пусне микробиология и тн - неща, които не мога да очаквам от Сигридов.
Малко сме като маймунки в търсене на най-доброто за бебетата си и сме готови всякакви отношения да преглътнем.
Напълно си права, AlisonParker, че ако се наложи нещо спешно - няма как да го получиш от др Сигридов. 10 минути ми три сол за удвоената доза аспирин - но отказа да ми отговори - така ли да го оставя, докога, на 1 ли да мина, да го спра ли. И сега чакам коментар на изследвания в онлайн платформата, за да знам какво да правя.

# 332
Здравейте,
Пиша по-скоро, за да споделя. Макар че и преди в темата се е коментирало, колко се ядосва др Сигридов на намесата на други лекари. Моят втори преглед беше в петък и трябваше да проследим как се повлиява плодът от терапията с Акард 75мкг (аспирин) и да видим резултатите от Геника. Всичко беше ок, до момента, в който не му казах, че междувременно съм била на АГ преглед при др Нашар и съм споделила с нея неговите открития за кръвотока (той изрично ми беше казал, ако ме преглежда 'колега' междувременно да го помоля да види кръвотока). Др Нашар не беше очарована, каза, че в такива ранни седмици било безумие да се пуска доплер, нямало достатъчно покритие и тн. Все пак пусна, каза, че наистина не са добри показателите, но това нищо не значело. И ми увеличи дозата предписана от др Сигридов на Акард - от 1 таблетка на 2.
Всичко това беше ок за Сигридов докато не чу увеличението на дозата. Въпреки че съм пила удвоената доза само 1 седмица. От там насетне прегледът предмина в триене на сол, как можело, той не участвал в тандеми, той колко е велик и единствен, а аз как съм се водела по акъла на неспециалисти, как др Нашар я нямало в списъка на лицензирани лекари следящи с доплер и тн тн тн.
И как сега той трябвало да й "оправя бакиите" и да лекува бебето ми, в следствие на грешна терапия.
Всичко това го казвам по-скоро да споделя опит.
По-лошото е, че нищо по същество не ми каза - нито каква да ми е сега терапията вследствие на резултатите от Геника, нито за мутациите, нито какви форми на вит Б да приемам (при положение, че не трябва да са метилирани).
Каза да кача всички изследвания в онлайн платформата и като ги разгледат щели да ми напишат терапия и коментар на резултатите. При положение, че и аз и резултатите бяхме налични.
Та така, качих си днес всички изследвания, платих си още 80 лв. и сега чакам. И не знам междувременно нито колко аспирин да взимам, нито дали и какви витамини група Б.

Ходила съм при него небременна в Св. Петка. И тогава беше откачалка с голямо его, но сега е станал и търгаш. Бях при него миналата седмица и вместо по същество ми обясняваше как щял да емигрира, колко му струва ехографа и вместо да е при децата си, заради нас стои там. Да поясня, че прегледът ми беше платен, не благотворителност, не ме вълнува до колко стои, тъй като часът ми е даден от регистратура на неговата клиника, а още по - малко имам вълнение, че за да отвори клиниката бил теглил 1 млн. лева и скоро нямало да кара нова кола. Съгласна съм, че всеки работи за пари, но тези скъпи изследвания в Бодимед, в голямата си част са заради комисионната. Същото и с разчета им - там сте, но няма да платите допълнително 80 лв. Първо ме разочарова прегледа, второ - съжалих, че не записах на още едно място за ФМ, грешка, която моментално оправих за следващия път.

# 333
Аз съм със същите впечатления за съжаление. Първата си бременност следих при него в Оскар и разликата сега е голяма. На БХС ми назначи една камара изследвания, а не е като да нямах пускани.. Естествено трябваше да ходя друг ден да ми ги види Ковачев, който за 10 минути назначаване на добавки без никакви обяснения защо се налага прием ми струваше още 100лв. На терапия с клексан съм, както и първата бременност. Тогава д-р Сигридов беше ЗА, ( дозата миня определяше хематолог, но той не знаеше разбира се), даже казваше, че ако следващата бременност чакам момче, кръвта се сгъстява още повече и може да се наложи по-сериозна терапия. Сега на прегледа като разбра, че слагам Клексан почна да мърмори, как ни били наплашили други лекари, тромбофилията не била болест и въобще съм нямала нужда от терапия най-вероятно. Въпреки че според Anti Xa изследването ми е супер дозата и ми е необходима. Ествествено, че няма да го послушам да си спра инжекциите. Според мен той се ядоса, че съм пускала Anti Xa в НКБ и затова ми ги наговори тези неща. И естествено за ехографа за 400к чух..
На втората фетална му оставям папката с изследванита на бюрото, погледна че има изследвания и я сбута надалече, да съм се приготвяла за преглед. Още с допирането на сондата каза, че шийката не му харесва, скъсила се е на 30мм и да се подготвя психически, че може да се наложи серклаж. Но ми изписвал лечение и след една седмица да отида при Ковачев разбира се, да ми измери шийката и да преценят какво ще правят. Лечението беше 3 дни антибиотик и утрогестан. Каза “ще пуснем и една микробиология” и аз се съгласих (после на регистратура се оказа, че тази “микробиология” е някакво изследване Фемофлор и струваше 180лв.,  ядосах се, че никой не реши да го спомене, ей така да ти обясни..) Та отивам след седмица при Ковачев, който заявява, че шийката ми е перфектна -50мм и кой ми го бил изписал този утрогестан, никога съм нямало да родя с него и с тази дълга шийка. Консултира се и с д-р Сигридов, и според него всичко било наред ама да отида пак след 2 седмици за всеки случай. Аз му заявих, че аз се следя в Токуда и все пак, и там си ходя на прегледи, той като подскочи “оле да не е при Атанасова”. Не знам каква е драмата там, както виждам и д-р Нашар вече е недолюбвана, а само преди 2 години я препоръчваше горещо Сигридов. Само че, както казаха момичетата д-р Атанасова е винаги на линия, отговаря ми, чуваме се, вмъква ме за прегледи и аз ѝ вярвам, при спешна ситуация него дали ще го намеря? Д-р Нашар е невероятен лекар и човек също, и това че се следите при нея е огромен плюс.
Та втората ми фетална приключи за 10 минути общо с влизането в кабинета, лягане, оправяне, от тях 7 минути разговори за шийката ми. Нищо за бебето, накрая успях да изкопча сама “ в перфектно здраве е”.

Еми разочарована съм.. и преди беше егоцентричен, но поне прегледите ми бяха супер подробни и качествени..

# 334
Жалко е, че лекар с огромен потенциал, започна по - най гадния начин да търгува с женските/майчините страхове. Аз, пък и доста други бъдещи майки (сигурна съм), виждат, че нищо не е каквото беше - прегледите са кратки и неинформативни, изследванията са скъпи и в голямата си част ненужни, добавките в голямата си част се намират само в Здравис  (собственик на сайта е жена му). Някой ще си каже - като не си доволна, защо ходиш. Ами, защото имах патологично протекла първа бременност и дете с мозъчен проблем. Страховете ми са водещи (да не споменавам, че в 8 г.с. се разболях от Ковид) и се правя на идиот в името на тази бременност.

# 335
Здравейте,
Искам да отворя тема.
Моля за вашия съвет.
Мога ли да се доверя изцяло на д-р Ковачев за проследяване на бременност?
Имам загуба в 26г.с имам тромбофилия nk клетки.
Много ви благодаря за информацията

# 336
На вас издават ли ви амбулаторен лист? На мен след прегледа, на диваните на рецепция, ми бяха отваряни последователно продукти от сайта на здравис, които да си запиша в личния тефтер и да си поръчам. Няма рецепта, няма амбулаторен лист. В момента по спешност трябва да ми се промени дозата на едното лекарство, а не мога да се свържа с него, отказват да ми запишат час, а изрично каза, че няма да работи в тандем с други и само него да слушам. Как да стане това?
Друго, което не разбрах, е защо според него метилираната фолиева киселина(пиех неофолик мета) не била хубава и трябва да се приема само от продукта B Complex на natural factors.

# 337
Аз също си ги снимах от сайта на zdraven.bg продуктите.
Аз също пия B complex natural factors.
Нямам амбулаторен лист

# 338
Бихте ли казали, кои са добавките от Здравис, които изписва (все още не са ми готови изследванията и не са ми изписани), за да мога да проверя какво имам, а това което нямам да поръчам от iHerb. Благодаря 🙂

# 339
  • София
И аз си чакам пълния комплект резултати все още не съм ги изпратила затова, като чревен микробиом, калпротектин, някои витамини, които се изпращат в Германия, но вит. Д ми е мн ниско, б12 ми е ниско, фолиевата ми е ниска, имам леко завишен общ холестерол (което беше супер странно защото по принцип не съм с висок, преди месец дори си пусках и беше в норма, но в Рамус, не в Бодимед).
Ако мога да предвидя и аз долу горе какво изписва за подобни дефицити, ще е добре да направя една предварителна поръчка, че като гледам в Здравис, не двойно, ами са на тройни цени...

# 340

В момента само Омега-3 то е 100лв. Аз пиех тези. Това е съвсем в началото, после и В Комплекс.
Но вит Д, Омега и протеина - задължително ми бяха от Здравис.

# 341
Като говорите за протеин, имате предвид суроватъчен протеин ли?

# 342

Благодаря 🙂. И като започне с тези зверски дози вит. Д, направо ми се повръща. От неврохирурзите на синът си, а и съм го виждала в неврохирургия, знам че, много трябва да се внимава с него, защото в резултат на високи количества при майката, бебетата се раждат с малки фонтанели и вкостени черепни шевове. Не искам да стряскам, а напротив, искам да кажа, че - да, вит. Д е нужен и полезен, но трябва да се следят показатели и да не е на горна граница. За другите витамини ще му се доверя, тъй като нищо не знам за тях. Не и достатъчно за да обоснова теза, която да е вярна.
Това с границите, не знам как го е измислил, но му препоръчвам на доктора да посети една неврохирургия, в която се лекуват и деца.

# 343
  • София

Благодаря 🙂. И като започне с тези зверски дози вит. Д, направо ми се повръща. От неврохирурзите на синът си, а и съм го виждала в неврохирургия, знам че, много трябва да се внимава с него, защото в резултат на високи количества при майката, бебетата се раждат с малки фонтанели и вкостени черепни шевове. Не искам да стряскам, а напротив, искам да кажа, че - да, вит. Д е нужен и полезен, но трябва да се следят показатели и да не е на горна граница. За другите витамини ще му се доверя, тъй като нищо не знам за тях. Не и достатъчно за да обоснова теза, която да е вярна.
Това с границите, не знам как го е измислил, но му препоръчвам на доктора да посети една неврохирургия, в която се лекуват и деца.

Зависи как се усвоява вит. Д. Аз пиех по 8 капки и резултатът ми беше в средата, а не в горна граница.

# 344
  • София
На вас издават ли ви амбулаторен лист?

Ако си поискаш амбулаторен лист преди прегледа, ще ти напише сестрата. Трябва да кажеш като влезеш, в началото на прегледа.

Cray, по-добре изчакай да видиш на теб какво ще ти изпише.

Общи условия

Активация на акаунт