Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 839
  • 897
  •   1
Отговори
# 675
NIA2019, като е без упойка не боли ли рязането на срастванията?

Не е задължително да се лежи в болница. Аз правих обикновена хистероскопия с венозна упойка, била е около 40 минути, след още 15-20 ме пусна упойката и си тръгнах без проблем.

Иначе на въпроса защо се прави толкова често - защото с обикновен УЗ не се виждат физическите белези на матката (ако мога така да се изразя), а те могат да бъдат причината за трудното забременяване. Септумите, например, не се виждат с УЗ, а пречат на имплантацията и износването на бременност.

Ами бих казала, че не е болезнено, не се усеща като рязане, по-скоро е леко некомфортно. Всъщност те имат най-модерния и прецизен хистероскоп, който е супер фин и тънък, явно затова усещанията доста добре се понасят от пациентките. Отделно ми бяха обяснили, че матката не е толкова чувствителен орган.

Относно това, че всяка втора има проблем с матката или възпаление, мен лично не ме изненадва чак толкова. Все пак в клиниката на Сигридов ходят основно жени с проблемно забременяване, спонтанни аборти, инвитро. Особено когато няма открита причина, няма мъжки фактор и се връщат хубави ембриони, а липсва имплантация, е много вероятно проблема да се крие в матката. Аз много съжелявам, че 4 години ме третираха като касичка в Надежда и направих 6 опита, преди Сигридов да ми открие проблема с матката. Стаменов също беше видял, че имам възпаление, но каза, че не било сериозно и не ми пречи. Според мен, когато човек се подлага на такива процедури и дава хиляди левове, е добре да знае какво му е реалното физическо състояние, а не просто така да се правят опити на конвейр. Но за съжаление в много клиники тези неща се неглижират Sad

# 676
Аз бях оперирана чрез офис хистероскопия в Германия. Др. Нугент в Хамбург е специалист в премахване на сраствания, така наречения синдром на Ашерман. Бях 3та степен, имах толкова адхезии в цервикалния канал, че нямаше как да се премине в матката. Трябваше да се премахнат с пълна упойка. В самата клиника, нямаше възможност за пренощуване. Оперират те и се връщаш в хотела. Единственото, на което държаха е да имам придружител, заради анестезията. Никакви микробиологии, преди това, никакви изследвания. Освен корона тест, хемоглобин и екг. Всичко за 3 дни. В Норвегия (аз тук живея) за офис хистероскопията, която трябваше да потвърди след 3 месеца, че всичко е чисто. Пак...нищо не са ми искали, не съм оставала в болницата в Осло. Дори заради естрогенната терапия ме нападнаха гъбички, но сестрата ми каза, че те използват промивна течност и няма нужда да отлагаме часа. Сега ноември др. Ковачев ми клъцна съвсем малко срастнало и ми отпуши изхода на едната тръба. Но колко пъти трябваше да пътувам напред назад, с тия техни микробиологии и биопсии. Последно ме викаха за промивки. Но като се зачетох и аз тук.... мисля че ще пропусна конвейра.

Yoreli, така като чета коментара Ви, много ми напомняте на една пациентка, с която се запознах в чакалнята на МЦ Сигридов. Бяхме останали само двете накрая в чакалнята и двете бяхме за хистеро, само че за мен бяха забравили, че са ме извикали. Скоро се бях сетила за това и се чудех какво се случва с момичето. Ако сте Вие, пишете ми на лично как сте , ако имате желание.

# 677
Момичета, някоя от вас питала ли е по-конкретно докторите в клиниката или някой външен защо се правят тези промивки за бактерии и какво е предимството им спрямо глобулите, въобще чували ли сте някъде другаде дали се практикува това? Говорих с гинеколог от малък град, според който е абсурдно да се лекува кандида с промивки и е нужна терапия с глобули и бопсията не е необходима за проследяване на резултата, обикновена микробиология върши работа. Също така каза, че няма как бактерията да я има в матката, а във влагалището не. Не знам дали това не е просто мнение на специалист в малък град , който не е достатъчно запознат Thinking

# 678
Ох ами чудесно значи, на всеки се казва различно нещо. При мен дори втора биопсия искат да правят след двете промивки заради едните гъбички. После как да имам пълно доверие Sad
[/b]
Аз след промивката с антибиотик не съм имала никакви проблеми или оплаквания.
Иначе и на мен Ковачев ми каза, че при хистероскопия се вижда, ако има възпаление или нещо притеснително. За това, въпреки, че имах предписана хистероскопия и биопсия, направихме само хистероскопия. Каза, че няма нужда в моя случай от биопсия.
Незная какво вие положението ,но мен Сигридов ме изпрати на един куп скъпи изследвания и след това само витамини ми дадоха и това е никакъв резултат. Нищо не намери и пак не мога да забременея. Мисля ,че е прекалено прехвален и също не ти отговарят на email когато имаш въпроси. Не напразно мисля вече 2 от Докторите му избягаха и единия си отвори клиника. Явно колкото и пари да имаш пак нищо не прави .

# 679
Може ли да попитам момичетата,  които правиха повторна биопсия, дали се беше изчистило всичко, тоест резултатите ок ли ви бяха след промивките? Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 21:35 от Irata

# 680
Здравей, аз съм питала, не заради кандида, друга бактерия. Казаха ми, че така се третират локално, вместо да се вкарва антибиотик в цялото тяло. Първо са го прилагали в "Надежда", сега тези лактобацили били специално разработени с учени от БАН. Разбрах, че др Стаменов го прилага в Надежда и в момента, но не знам дали има промивки с лактобацили.
Аз много търсих повече информация и такова лечение не намерих в хуманната медицинската практика по света. Има 1-2 статии от наблюдения в Гърция. Доколкото разбрах от прочетеното, е лечение от ветеринарната мерицина.

Момичета, някоя от вас питала ли е по-конкретно докторите в клиниката или някой външен защо се правят тези промивки за бактерии и какво е предимството им спрямо глобулите, въобще чували ли сте някъде другаде дали се практикува това? Говорих с гинеколог от малък град, според който е абсурдно да се лекува кандида с промивки и е нужна терапия с глобули и бопсията не е необходима за проследяване на резултата, обикновена микробиология върши работа. Също така каза, че няма как бактерията да я има в матката, а във влагалището не. Не знам дали това не е просто мнение на специалист в малък град , който не е достатъчно запознат Thinking

# 681
Аз поради тази причина още преди да си направя хистерископията спрях да ходя при тях.Благодарение на опита тук на момичета разбрах ,че абсолютно всички имат такова изследване след това промивки .Сигурно ако отида при него и му покаже ,че зоулина ми е в норма няма да повярва .И все още не мога да разбера за какво му е това изследване .Какво е значението на пропускливостта на червата с бременност ...

# 682
Предполагам се интересува от микробиома като цяло, което има отношение за успешното износване. Hа мен не са ми го коментирали и не знам.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 22:15 от Billybo

# 683
Нека момичета, които имат назначена имплантационна терапия напишат какво включва,  да видим дали се припокриват нещата.

# 684
При нас също се изследваха доста витамини предимно (за около 600лв) , за партньора още толкова и почти нищо особено не излезе като резултат, освен, че той има много висок хомоцистеин, витамините от б група и вит. д са ни ниски и на двамата и уж той имал много токсини. Сега чисти тежки метали (има олово 30) и пием много витамини и вече при мен са тези биопсии, промивки, хистероскопии и това е. Не знам според мен не е чак толкова зле положението, човекът си знае работата, за да има толкова успешни бременности след негови препоръки. Но някои неща остават неясни, факт.
[/quote]
[/quote]
Незная какво вие положението ,но мен Сигридов ме изпрати на един куп скъпи изследвания и след това само витамини ми дадоха и това е никакъв резултат. Нищо не намери и пак не мога да забременея. Мисля ,че е прекалено прехвален и също не ти отговарят на email когато имаш въпроси. Не напразно мисля вече 2 от Докторите му избягаха и единия си отвори клиника. Явно колкото и пари да имаш пак нищо не прави .
[/quote]
Уау, това е доста притеснително иии странно .. Имам предвид, че го няма никъде по света 🤨
Интересно би било наистина да се включат момичета, които са минали през промивки и после са направили проверка дали са изчистени...
То ампулите не са ли пак за локално третиране, затова се пъхат отдолу Rolling Eyes
[/b]
Здравей, аз съм питала, не заради кандида, друга бактерия. Казаха ми, че така се третират локално, вместо да се вкарва антибиотик в цялото тяло. Първо са го прилагали в "Надежда", сега тези лактобацили били специално разработени с учени от БАН. Разбрах, че др Стаменов го прилага в Надежда и в момента, но не знам дали има промивки с лактобацили.
Аз много търсих повече информация и такова лечение не намерих в хуманната медицинската практика по света. Има 1-2 статии от наблюдения в Гърция. Доколкото разбрах от прочетеното, е лечение от ветеринарната мерицина.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 23:22 от cplay

# 685
Здравейте, сега ще споделя моя горчив опит Sad Моята докторка, при която правя инвитро ми видя някакъв полип и записах час при д-р Ковачев за хистероскопия, за да го махнем. Оказа се че имам доста сериозно възпаление на лигавицата, за което ми изписаха да пия антибиотик 10 дни. След това ще ходя на промивка с антибиотик и после на друга с лактобацили. Много се надявам да имам успех и да го излекувам, защото много ме притеснява. Мисля дори, че може да е хронично, тъй като миналата година правих хистеро при Калчев за корекция формата на матката, пак имах такова възпаление, пак пих антибиотик за 6 дни, но ето че не се е излекувало. Силно се надявам тези промивки да ми помогнат, след като само с антибиотик не се получава.

# 686
Момичета,
Може ли да споделите при доц Русев часовете за колко време напред са- ориентировъчно. И каква е цената на прегледа.
Благодаря.

# 687
Мисля, че прегледа е 60лв. Но не знам за колко време напред се записват.

# 688
Момичета, здравейте, пациентка съм на д-р Ковачев. Не съм писала досега, надявам се, че няма да ме обявите за спамър или трол - просто търся и друг специалист, който се занимава с ендоскопска хирургия, тъй като казаното от д-р Ковачев ми се стори прекалено прибързано и търся и друго мнение за моите сраствания, за да знам дали да влизам в друга процедура. Препоръчайте ми някой, не знам д-р Калчев как би погледнал на пациентки на клиниката на д-р Сигридов и се притеснявам да отида там, честно казано.

# 689
  • Varna
Може би д-р Македонова във МЦ Адела фертилити. Аз правих при нея хистероскопия, защото имам намерение да правя замразен трансфер и ембрионите ни са във Адела. Според мен и тя е добра, въпреки че всички се натискаха за Калчев преди. В това число и аз

Общи условия

Активация на акаунт