Пъзели 32

• 28 789
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Не издържах, наредих я Laughing
До последната останала кутия с части от сортерите виках "не мога" Smile Абе трудничко си беше и ако не си бях помогнала в началото сигурно още нямаше да съм доникъде.

# 211
Тони, за в скута ще ти дойде голяма според мен и няма да ти е удобно. Аз си я слагам на дивана ето така

# 212
Ето нещо ново от мен. Позатрудни ме в началото. Cozy cabin, 1000 части на Eurographics

# 213
  • Варна
Този съм го сложила в любими и чакам да изпадне на добра цена, та и аз ще го пробвам.

# 214
  • София, България
Ghibli, конете са страшна красота!

Бухтичка, наистина много е труден този пъзел, сега всичко ще ти се струва песен. Ти го нареди сравнително бързо, обаче.

Йоана, благодаря ти, че сподели, че пъзелът е труден. И аз като HighSpeed го имам сложен в любими и сега поне знам ако го купя, че ще се поизмъча (защото на мен не ми изглеждаше труден, но може би дървенията е много еднотипна). Иначе е у-ни-ка-лен!

И накрая, Тони, миличка, много е гадно да те боли гръб! Съчувствам ти, един непоискан съвет, но ако имаш възможност започни лекичко с йога, има всякакви клипчета, ще ти оправи проблемите с гърба гарантирано. От всичките статични пози така се стягат гръбните мускули, че започваш да ходиш с вирнат нос. Според мен се опитай поне засега да редиш на някакава маса, например кухненска, че са по-високи.

Тези папки изглеждат много добре, предполагам, че са от Озон? Хубави ли са?

# 215
  • София
Един съботно-неделен Simple Smile

# 216
Папката ми е от амазон. На мен ми е много удобно да редя на нея. Иначе имам и килимче. Но винаги редя на кухненската маса, без значение на папка или не. Иначе, не бих казала, че в чак труден, но в началото Хич не ми тръгваше. Аз започнах от рамката на пъзела, както винаги, и след това прозорците. След като наредих тях, нататък беше екстра. По-скоро самото начало да го подхвана ме затрудни. Иначе е много красив.

# 217
  • София, България
Mimok, браво, браво! Отново прекрасно-сложен пъзел!

Йоана, каква марка е папката ти?

Тони, сега се сетих, че имаше и нещо тако статив за редене на пъзели, който можеше да се регулира по височина и наклон на плота, но беше много скъп.

Аз съм точно до никъде с Хаванската кола, защото сме отпуска с мъжа ми и от сутрин до вечер обикаляме из моря и паланки, да се възползваме от последното хубаво време. Вчера бяхме на Ропотамо, и като я гледах тази река зелено, зелено, наоколо всичко зелено, веднага се сетих, че ще стане ужасно труден пъзел Joy

И един въпрос за нещо, което ме озадачава от много време. Често чета обяви по групите за продажба на пъзели, като пише - кутията е развалена, има само картинка. (???) Просто акъла ми не го побира - как така развалена, кой, защо, причина? Кой би купил нещо в торба? Много странно!

# 218
  • Варна
Така са ми носили от чужбина пъзели, мои познати. Понеже в багажа кутията заема много място и ако са няколко, става кофти. Само торбичка се смества много по-лесно.

Много ми е жал да си хвърлям кутиите, но нямам какво да ги правя. Тези, които ги лепя и слагам в рамка, заминават кутиите им на боклука.

# 219
# 220
Мона Лиза, моята папка е от Озон. Ето тази
 https://www.ozone.bg/product/jumbo-10806-porta-puzzle-standard-for-1500-pcs/.
Според мен няма разлика дали редиш на нея или на мукава. Често редя по два пъзела едновременно, един в папката, един върху мукава и разлика не виждам. Предимството на папката е при съхранението на пъзела. След като я затвориш, можеш спокойно да я подпреш на стена или другаде, за да не заема място. Нареденото не се разваля. Възможно е леко да се "сурне", но само толкова. С леко избутване се оправят нещата. Тези подвижни "кори", които се виждат на снимката си мислех, че спомагат за запазване нареденото да не се разглоби, но виждам че има и папки без тях, така че може би са само помощни за реденето. Както споменах вече, върху тях сортирам. Като подпра папката някъде, парченцата до голяма степен се запазват по начина, по който съм ги оставила. Е, понеже не са съединени част от тях се скупчват, но поне не се обръщат и с едно леко заглаждане с ръка се оправят нещата.

# 221
  • София
Прицелих се аз в папката, ама ММ видя стативите, видя и цените им. И понеже така и така прави дървена ограда, реши, че ще опита да ми направи и масичка/статив за пъзели. Ще се похваля, ако успее. Ако не - взимам папка Simple Smile
Много сте добрички, благодаря ви искрено! Мона Лиза, йогата не е моето нещо, но за разтягане ММ ми монтира в двора един лост и сега всеки ден уж си помагам на гърба. Ще мине, къде ще ходи.

# 222
  • Варна
Гледах я и аз папката ама цената ми се вижда прекалена. Да не говорим, че е само за малките пъзели. Не, мерси.

# 223
  • гр.София
Аз редя на дъска на масата в хола. Пак леко се навеждам, но не е като да си на килима. На дивана около мен нареждам сортерите и само въртя глава наляво или надясно да търся парченцето, което ми трябва. Стремя се да подредя парчетата по някакъв признак (цвят, характерна шарка) и слагам сортера с елемента, който редя на масата пред мен за по-лесно.
Тони, дано бързо се оправи кръста. Знам как боли. Аз имам проблем и с дясната ръка и напоследък редя с превързана ръка (така и работя...професионално заболяване от години работа на  компютър)

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 11:10 от Mimi_Demi

# 224
Само да обърна внимание, папката от Озон е огромна, когато се отвори. Бях си купила първо такава за 1500 части и в момента, в който я отворих и реших, че в огромна за вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт