Пъзели 32

• 28 770
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Интересно ми е да гледам и чета кой как си организира реденето. Аз съм със сортерите на Heye, които са кутии като за пъзел, но на принципа на матрьошките - всичките се побират в една. Много ми харесва идеята с таблите на mimeime!

ToniShu, би ли споделила коя или къде по-точно е тази книжарница? Аз знам само Ориндж, но сигурно не е същата, последно като съм била там имаше различни марки, основно Educa и Anatolian, а Schmidt май не съм виждала.

Мона Лиза, картата е супер 🙂

# 196
  • София
И аз съм със същите сортери на Heye и много си ми харесват точно защото мога да си виждам парченцата.
Книжарницата е в сградата на пощата (не я знам кой номер беше); то е по-скоро като магазин за канцеларски материали, няма да го сбъркаш: пощата, от лявата й страна са направили нотариална кантора и от ляво на нотариалната - пъзелите (в дъното на магазина са). Обаче се подготви за чакане на касата - никога не е било да мина за по-малко от 5 минути.

# 197
  • София, България
Аз отделям рамката, после започвам общо взето да ровя като кокошка и да отделям някакви очевидни за мен неща, например за последния пъзел - жълтата сграда, червеното на колата и зелениите, но определено не подреждам всички парчета, не съм много по реда. Та за тези цели ползвам долната част на кутията на пъзела и евентуално още някоя взета назаем кутия от друг пъзел, но идеята с таблите е отлична, ще си купя.

Вчера взеха да прибирам пъзелите, които съм правила тук, в Айтос , през лятото. Направо се впечатлих от количеството, а даже не са всички.

# 198
  • Варна
Какво ще ги правиш?

# 199
  • София, България

Прибрах ги, под едно легло, малкият Плюшкин не дава да продам нищо. (даже спори за спукани балони, че щяла някога да си играе с тях Joy )

Чакам на полусъединител другата седмица, надявам се да има хубава промоция в Озон.

# 200
  • Варна
Толкоз скоро ли?! Мен ми се ще промоцията към края на месеца.. тогава ще съм се опаричила 😋

# 201
Последното ми предизвикателство

Исках да пробвам тази нова за мен марка Deico и според мен изцяло прилича на Dtoys. Определено и картинката си е трудна - сиво, сиво, бяло, черно... Да видим за колко дена ще го преборя.
Както се вижда от снимката, аз използвам два капака от един пъзел, който отдавна съм залепила. Влизат един в друг и така ги съхранявам.
Мона Лиза, впечатляващо е така като ги видиш подредени кутиите 😁 Моите ги продавам от доста време и няма как да видя за лятото колко са, но със сигурност не са малко😁

# 202
  • София, България
Да, някъде бях чела предупреждение,  че Deico били марка на D toys.
Много хубави цветове има тази Едука,  доволна съм, не мога да кажа, че сглобката е нещо ужасно, въпреки че на мен са ми любими супер плътните сглобки на Falcon и Bluebird. Определено бих редила и друг път ( и слава Богу, защото имам някакъв пъзел с животинки)

# 203
Положението е имам си ябълки, нямам си мома 😂 Малко остана, утре сигурно няма да успея, но другия уикенд трябва да я завърша 😁

# 204
Искам да споделя нещо от фейсбук, предварително се извинявам, ако вече сте го виждали. Публикация в една от групите за пъзели и коментар към нея:

# 205
  • София
Момичета, аз пак зазлях с гърбината. Тези от вас, които редят на папки, може ли да кажат дали папката трябва да е сложена на твърда повърхност или мога примерно на дивана да седна с нея?

# 206
Тони, аз само така редя, на дивана, на спалнята.. Папката е достатъчно твърда и стабилна.
Бързо да ти минава гърбината Hug

# 207
Аз редя на папка, но не ми е удобно на дивана с нея поради размерите й. На дължина при отворени капаци е 180 см, съответно не може да застане стабилно на колената, капаците падат на долу и не могат да се ползват (аз върху тях сортирам парченцата и редя отделни детайли, които още не мога да съединя в цялата картинка). На ширина папката е 60 см и много стърчи от колената, трябва да бутам масичката. За капак и котката като се хвърли с някой скок и я обръща Simple Smile Ако целта е да си облегната на дивана докато редиш ми се струва, че не е удачен избор. За тази цел ползвам мукава с размерите на пъзел от 1000 части.

# 208
Аз съм с голяма папка за 1500 парчета, слагам я върху леглото и там редя във всевъзможни пози от седнала по йогистки (изтръпват ми краката) до полулегнала (схваща ми се рамото, на което се подпирам). Не мисля, че ще е удобно за човек с болен гръб. Тони, бързо да ти минава!

Току-що завършен - Анатолиан, 500 парчета.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 20:54 от Ghibli

# 209
  • София
Ех, че красиви коне, Ghibli!
Благодаря ви, момичета, за споделения опит. На мен ми трябва основната част да мога да си я сложа в скута (мисля да продължа да си ползвам сортерите), тоест тя да не се огъва. И искам папка, защото мога да си държа пъзела в нея.
Май ще взема по-малката, ако я намалят, и поне ще пробвам, Сега слагам килимчето на пода и се надвесвам над него сгъната като Квазимодо - е, няма как, гръбният мускул сдава наряда. А така ми потръгна този с картичките, и утре пристигат двата от Озон... Sad

Общи условия

Активация на акаунт