⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 38 486
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Направо ни попиляха Унгарците. Не виждам светлина в тунела.

# 376
  • София
Загубата си е загуба, по-лошото е, че нямаме игра.

# 377
Е поне губим с нормални цифри, не е нещо дето да влезе в историята като 7-0 😁

# 378
  • София
Не знам дали всички си заслужават титулярното място (напр. Делев, имаше добри голове за България, особено като помогна да бием Швеция след над 45 г. без победа), но сега.....

Иначе съм твърдо ЗА млади момчета да се обиграват – като Н. Илиев, Ил. Илиев, И. Груев, те играят в чужди отбори, даже Груев е в титулярния на Вердер. Но няма и как такива като Гонзо да залагат неправдиви очаквания – класиране с 19-годишни? Абсурд! Честно казано, не ми се гледат отново разходките на Ивелин Попов, Чочев и пр. набори из терена и пак да губим. По-добре младите да се обиграват, и макар светът на футбола вече да се развива доста по-бързо отпреди, няма как да очакваме нашите момчета да се класират за Евро 24 или за СП 26….. няма как, без значение кой е треньор или какви рокади има в отбора.

# 379
Аз не съм голям поклонник на стратегията с подмладяването, ама ситуацията с нашият футбол е толкова трагична, по дефолт, че каквото и да се направи, който и да играе, млади, стари, резултата е един и същ, без значение кой е треньор, и кой вика и кой не. Направо е плачевно положението. И то при положение в каква прекрасна група сме. Ние в следващите сигурно 10, 20 квалификационни цикъла няма да имаме такъв късмет да сме в такава лека група. Трагично е положението. А стана ясно и че вече националният не може да играе на стадион Васил Левски. Не отговаря на условията на УЕФА. За това се преместиха в Разград. Вече Разград има единственият стадион, на който националният може да играе квалификации. Но да се върна на групата, в такава лесна група, по времето на Бербатов и ко от воле я печелят. Не само се класираха, но и като първи щяха да се класират. А ние сега ще трепериме ще успеем ли поне пред Литва да завършим, и понеже е доста вероятно да не успеем накрая ще се радваме че урните на УЕФА вече се определят от лигата на нациите, та и да завършим последни, за следващите евроквалификации няма да сме в последна урна при Андора, Сан Марино, и Фарьорските о-ви, а в предпоследна..... при Литва, с които ще водим епична битка в тия клафикации кой е най слабият в тая група. А какви времена е имал нашият футбол.......не ми се говори вече за националният.

# 380
  • София
Форца Милан! Форца Дяволо! 😈
Много класен мач на скорост и с много тактика и надиграване. Атмосферата бе уникална! 🙂
С оглед червения картон и оставащите близо 15 минути трябваше да натиснем за втори гол. Имахмше шансове, но Леао се излакоми на два пъти да бие от далеч вместо да подаде на скорост. Като цяло Наполи не заслужаваха загубата и имаха повече чисти положения, но в този турнир важат други закони. Те не са име просто! На реванша ще бъдат без двама ключови футболисти (Ангиса и Ким) и ако Осимен не се възстанови ще им е много трудно, защото ние играем много силно на контраатака когато има свободни пространства, защото имаме много бързи футболисти.
Но в Неапол ще е ад. Щеше да е хубаво да бием с 2 гола, ама нищо де. Победата си е победа! Трети пореден мач не допускаме гол в ШЛ и то срещу атаките на Тотнъм и Наполи. Това са все пак 270 минути футбол на най-високо ниво в ШЛ. 😈

Ман Сити помляха Байерн. Много отдавна не бях гледал толкова немощен и надиграван по всички линии Байерн, когато са във форма, а не в криза.
Много мощ и много футбол има в този отбор на Сити и само някаква чудата глупост под формата на екстравагантен експеримент със състава на Пеп може да им костава титлата, но при Пеп никога не се знае, хаха. 😉

Интер излъга Бенфика. Формата на Бенфика рязко спадна след голямата пауза... Гледах ги и с Порто, не е същия отбор. Слаб мач с много малко положения пред двете врати.

Реал и Челси бе интересен мач, като сините надминаха очакванията ми. В смисъл очаквах надмощието на Реал да е по-осезаемо. Челси имаха своите шансове, но като цяло трябва да са щастливи, че си тръгват само с 2 гола пасив. Те обаче не могат да вкарват, толкова ялов Челси не е имало. Та не виждам на реванша как ще вкарат повече от 1 гол, да не коментираме контрите на Реал... Ясен е този мач.

Реално остана само една неизвествена, в Неапол. Останалите 1/4 финали изглеждат решени на прима виста, което не е добре ама това се случва много често последните години.

# 381
  • София
Мен ме е яд за Байерн. Писна ми от Манчестър всяка година да ги гледам на финал.

# 382
  • София
Фантастичната хореография на феновете на Милан. Simple Smile

# 383
Внимание, внимание, Хамрун стои на пътя на българският шампион в първият предварителен кръг на ШЛ, който и да е той, ЦСКА или Лудогорец, в предстоящата лятна българска офанзива на ШЛ.

Ако шампион на България стане ЦСКА или Лудогорец, то той ще е поставен в първия предварителен кръг на ШЛ.  “Червените” са с коефициент 13.000, а разградчани - с 21.000. Той им осигурява по-приемлив противник на старта. Засега са ясни три от евентуалните съперници - Валмиера (Латвия), Ларн (Северна Ирландия) и Хамрун (Малта). При липса на късмет в жребия е възможно българският шампион да се изправи още на този етап пред трудно препятствие като Хекен (Швеция) или пък Фарул, който води в румънското първенство и е със сериозни шансове да завоюва титлата.

При успех на нашия шампион, ако той е Лудогорец, на 90% ще е поставен и във втория предварителен кръг. Не по този начин стоят нещата с ЦСКА. Шансовете на “червените” да попаднат в урната на фаворитите за този етап на надпреварата са значително по-малки, но все пак съществуват. Всичко обаче зависи от развитието в битките за титлите на Унгария, Полша, Румъния, Чехия, Дания и още няколко първенства в Европа.

Ако футболистите на Саша Илич се озоват при непоставените, тогава е твърде вероятно да се изправят срещу Галатасарай или Фенербахче, Динамо (Загреб), Копенхаген, Славия (Прага), Ференцварош или някой друг тим от този калибър още във втория предварителен кръг на ШЛ.

За да влезе българският шампион в ШЛ, той трябва да преодолее четири чужди шампиона в предварителните кръгове.

Между другото в момента се намираме в решаваща фаза на битката за титлата. ЦСКА има да играе с Левски и Лудогорец. Ако ЦСКА премине с положителен баланс в тези мачове, да речем победа и равен, за мен с едната ръка вече армейците ще докосват титлата. Това са решаващи мачове в битката за титлата.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 17:57 от Никола Тесла

# 384
  • София
Докъде я докарахме, да се притесняваме от Хамрун и Хекен. Едно време БГ шампионът излизаше срещу Ливърпул и ги биеше без притеснение.

# 385
  • София
Трагичен мач, пореден срещу сините.
Илич не може да играе срещу Левски.

Атмосферата беше уникална. Толкова могъщо пееща агитка на ЦСКА не е имало от години. Убиха конкуренцията, макар че и феновете на Левски се представиха на ниво.

Самия мач какво да го коментирам? Това е лицето на българския футбол. Мудно, с много брак и почти никакъв технически арсенал у футболистите. Как пък едно свестно центриране не видях за цял мач от червените? Поне това...
Нямам думи.

И добре, че Левски за пореден път доказа, че дузпи не могат да изпълняват!

# 386
Да, много слаб и скучен мач. Антиреклама на футбола. Не е хубаво най големият мач в България да му е такова ниско качеството, ама това е положението. ЦСКА се измъкнаха в края и спасиха точката. Бих казал шампионско измъкване. Защото може тая точка накрая да излезе решаваща. Притеснителното е че нямаше нищо шампионско в играта на ЦСКА. Но го отдавам на голямото напрежение около вечното дерби. От армейска гледна точка за мен позитива от този мач е че ЦСКА отново демонстрира много здрава защита, а защитата печели титлите както има една футболна максима. Предстоят мачове с Пирин и Лудогорец. Дано с Лудогорец стоят по добре напред обаче и да създадат положения, че с Левски едно положение не създадоха, а там ми се иска победа, че да е по спокойно в плейофите, да не диша Лудогорец във врата на ЦСКА.

Дяволо, честито за Милан, преодоляха Наполи и са на 1/2финал в ШЛ за първи път от 16 години. Там чакат победителя от Интер-Бенфика. Та се заформя ново Дерби дела Мадонина в 1/2финал на ШЛ. Намигване от футболните богове май. Последният път когато Милан и Интер се срещат на 1/2финал в ШЛ накрая тя е спечелена от Милан (2003 г.). Тогава и моите любимци от Реал М са на 1/2финал, само Ювентус липсва за пълно Дежа Вю с онова издание на ШЛ. Един финал между исторически двата най успешни клуба в света Реал М - Милан ще е супер финал. Намигат определено футболните богове за такъв финал и от гледна точка на Реал. Миналата година пътя в елиминациите на ШЛ на Реал беше същият. Ливърпул, Челси и Манчестър С бяха на пътя на Реал към 14-ата. Сега пак през същите съперници преминава Реал.   

Вечна класация по евротитли:

Реал М        14
Милан           7

Ливърпул     6
Байерн М     6
Барселона   5
Аякс               4

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 06:19 от Никола Тесла

# 387
  • София
Паметен мач в Неаол снощи.
FORZA MAGICO MILAN! 😎😈💔

Милан играе много по-силно в този мач снощи и тотално надиграхме Наполи. Само късмета ги спаси от заслужена загуба. Леао е извънземен и дано подпише нов договор с отбора, защото той може да направи разликата във всеки един мач.
Най-голямото достойнство на Пиоли е, че е изградил много сила защита, а Милан разполага и с много силни опорни халфове. Изобщо играта във фаза защита е това което прави разликата в полза на Милан.
Снощи нагледно показахме как може да се спре един от най-резултатните, директни и агресивни отбори в света. Редуване на преса! За да не може съперника да свикне. Какво имам предвид. Ами Милан не даваше пространства на Наполи да разиграват, особено по крилата, където е силата им. Запълваха идеално всички зони в своята половина, но редуваха това с периоди на висока преса (преса в половината на Наполи) и домакините бяша шашнати и нямаха отговор. Така и не посмяха да тръгнат по-смело напред заради убийствените контри на Милан, а разчитаха най-вече на центриранията (Наполи е отбора с най-много вкарани голове след центриране), които в крайна сметка ги доведоха до гол, но твърде късно.
Милан е подготвен и добре физически, защото една от няколкото високи преси в хода на мача беше около 80-та минута на мача.

Напред към финала в Истанбул, където съдбата има да ни връща много! 😈

В другия полуфинал никакви изненади. Реал е с клади над сегашния Челси и с лекота си вкараха положенията. Головата суша и анемия на Челси продължава. Да разолагаш с такива футболисти, а да не можеш да вкарваш с месеци и в поредица от мачове ми е някаква мистерия.

# 388
  • София
На Байерн М явно им трябва още време, не са готови за такива мачове (Ман Сити).

# 389
  • София
ЛЕ

Севиля цял сезон са като мърди в Примера и сега изведнъж изиграха мача на сезона.
Както писах след мача на Олд Трафорд, Севиля и Реал Мадрид са отборите избрани от съдбата в двата турнира. Това е положението...
Все пак треньорската рокада там си оказа влиянието.
Тотално предимство на Севиля, особено първото полувреме. И фантастична атмосфера. Такава в Испания има само на Атлетико М, Севиля и Атлетик Б.

Хари Магуайър недоумявам защо все още е титуляр, но ''великия'' нидерландски специалист явно знае по-добре.
И с този жест с пръстите към Де Хеа, че говори много?!?! WTF? Капитан така ли прави?

За Спортинг ме е яд донякъде (само донякъде, защото все пак съм си твърдо за Италия), тъй като имаха толкова много шансове за гол и в двата мача, но уникален малшанс или не точно малшанс, явно тяхното си е неможене. Нямат голова мощ.

Рома спечелиха напълно заслужено. Надиграха Фейенорд. Тактическо първо полувреме и после вдигнаха темпото. Изравнителния гол на ротердамци дойде малко от нищото, но след това логиката възтържествува.

Леверхузен са в страхотна форма от един месец насам и отвяха белгийците. Тяхната героична приказка приключи.

ЛК

АЗ колко положения изтърваха не е истина. И все пак логиката възтържествува при дузпите. Радвам се за тях.

Яд ме е за Ница. Почти винаги съм за френските отбори без катарския ПСЖ. Базел пък не ги харесвам по принцип.
С Ница щеше да е по-интересно на полуфинала.

Уест Хям е в страхотна форма в момента, видя се и срещу Арсенал и Гент просто бяха пометени.
Малко се притснявам за Фиорентина ако точно те са на финала, но си мисля, че италианската класа ще си каже думата.

Скуадра Виола подцени престъпно много реванша с Лех и щеше да се случи сензацията на сезона, но след 0-3, виолетовите най-накрая заиграха футбол и даже можеха да изравнят резултата. Фиорентина също е в чудесна форма в момента.

Италия като нищо може да направи требъл този сезон.

Със сигурност ще има италиански отбор на финала в ШЛ в Истанбул.

Има сериозна вероятност за италиански финал в ЛЕ.

А Фиорентина си е топ фаворит заедно с УХ за ЛК.

Общи условия

Активация на акаунт