⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 38 498
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Време е за трите големи финала за завършек на сезон 22/23.

Току-що наложиха 10 точки наказание на Ювентус. Окончателно.
Така ако сега бият Емполи, то мача им с Милан ще е финал за влизане в ШЛ, защото при две победи, Ювентус ще измести Милан с 1 точка.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 22:00 от Diavolo

# 421
  • София
Скрит текст:
Цеката е ясен, но Домуса - доколкото са ми разказвали, създава Лудогорец не толкова с цел печалба (друг е въпросът, че проектът стана доста печеливш), а само защото е зверски огорчен, че е отхвърлен от ЦСКА.

Цеката и Домуса са хора, които милеят за ЦСКА в сърцата си, но работят срещу този клуб. Това са ужасно богати хора, по една или друга причина, по един или друг начин, които не могат да наливат пари в клуба, за който милеят.

Левски са последния отбор, който ме интересува, но ако бях цесекар, щях да си гледам своята купичка в момента, че е срамота Ганчев да не може да сглоби боеспособен отбор толкова години вече. И след всеки хикс с Лудогорец да чета простотии, че ето Онзи тъч бил измислен от съдията, не знам си кой аут не е видян от ВАР и пр. оправдания. Схванахте смисъла, надявам се......

И Левски ви е последна грижа, в крайна сметка Раев ще вземе лиценза на Тополница (Сърница) и готово, позната схема, не е като да не се е случвало в Бг първенство Wink Въпреки че, разбира се, левски ще се пази до последно да Не копира този вариант. Но дали ще успее...дълговете си растат.
ЦСКА трябва да сглоби боеспособен отбор. Да се оттърве от Юга, Матай, Кох и компания.
Левски не ме интресува толкова, въпросът е, че двата софийски гранда се борят всеки да изчисти своята си кочинка т.е. затънали са, кой в борби, кой в дългове. Не е много ок, ама дано и това мине.

# 422
  • София
Голяма драма днес в Бундеслигата. Гледах всичко едновременно и лудницата беше пълна.
Борусия как може да са такива лузъри?! Тц тц тц
При 0-1 получиха дузпа след ВАР и я изтърваха, че даже и 0-2 стана.

А, Байерн вкара в 89 мин. след соло акция на Мусиала. 11-та поредна сребърна салатиера за баварския колос.

Унион с късен гол запази 4-то място, но и Айнтрахт направи обрат, така че пак 'Старото лесничейство' ще дебютира в Шампионската лига.

Великия Шалке изпадна. Жалко.
Щуггарт отива на бараж. Най-вероятно срещу Хамбургер, ще разберем утре.

Фрайбург ще играе в Лига Европа!
Байер Леверкузен в Лигата на конференциите.
Волфсбург допуснаха идиотска загуба срещу най-слабия отбор този сезон, Херта Берлин. Защото при победа срещу тях именно те щяха да играят в Европа, а не аспирините.

# 423
  • София
Голяма драма с Дортмунд и Байерн, не е за вярване. Бая сълзи проляха футболистите на терена, но това е положението. Топка е, върти се.

# 424
  • sf
Много ме е яд за Борусия Д, толкова нелепо...

# 425
  • София
Шапкарите от Лутън Таун сътвориха история и ще играят за първи път в своята история във Висшата лига на Англия! 🙄
Това само в Англия може да се види. Два скромни отбора, Ковънтри и Лутън на финал на Уембли и над 70 000 фена на трибуните?! Половината стадион в небесно синьо, другата половина в оранжево. Красота!
Победата след дузпи за лудите шапкари е втората приказка този сезон след онази с уелския Рексъм и актьорите начело.
Победата на Лутън е и победа на старата футболна романтика. Сега на суперзвездите от елита ще им се наложи да гостуват на чудото наречени, Кенилуърт Роуд. Само 10 хиляден стадион, на който първия ред от трибуната е буквално то тъчлинията. 😁 Стадиона е уникален като разположение и архитектура и съм сигурен, че за доста от футболистите на по-големите отбори и най-вече чужденците с по-слаби познания относно английския футболен фолклор ще е истинско изпитание гостуването там. Да добавя, че и феновете на Лутън са сред най-дивите в Англия. Някои от тях с лоша слава, като тези на Милуол.

# 426
Да, интересно ще е, какво ще направят Лутън във ВЛ. И дали имат фенове в България. Защото аз съм се изненадвал не веднъж, какви ли не фенове на малки и неизвестни отбори има в България, по долните дивизии в Британската футболна пирамида, което го забелязвам само там. В другите големи първенства, традиционно фенове в България има само на големите отбори, борещи се за челните места и играещи в Европа. Но никак няма да се учудя ако се окаже че в България има фенове на Лутън, които си следят Лутън и то от години преди да влязат във ВЛ. Както има фенове на Ипсуич, Ковънтри, Шефилд У, Плимут, Престън и какви ли не отбори от долните дивизии.

Във ВЛ за отбелязване е и нещо друго любопитно. Магъосниците от Лестър изпадат. Наистина магически отбор сътворил най голямата сензация изобщо в историята на целият спорт. Само 7 години по късно вече не са част от ВЛ. Но това което направиха 2016 г. остава завинаги в историята на световният спорт, не само на футбола.

За тези които се чудят какво историческо са направили Лестър, спечелиха през 2016 г. титлата във ВЛ от позицията на тотални аутсайдери. Коефициентите за тяхна титла тогава се движат в космическите нива 5 000 към 1, до 10 000 към 1. Да го кажем по разбираемо, това което Лестър направиха тогава, е все едно в България шампион да не стане нито Лудогорец, ЦСКА, Левски, даже Локомотив П, Ботев П, Черно Море, ами все едно шампион да стане примерно Септември. Възможно най големият аутсайдер, преди началото на сезона, смятан за най слаб, без нито един качествен и известен играч отбор в елита, да спечели първенството.

Лестър така бяха. Сега се сетих за онзи незабравим сезон. Под ръководстовото на Раниери който пък беше известен с това, че никога нищо не може да спечели с никой отбор, въпреки че беше обиколил един куп много силни отбори от Лестър, пък накрая със слабаците от Лестър направи егати сензацията. До последно си спомням в онзи сезон, че никой не вярваше че Лестър може да стане шампион. Като почнаха добре, септември, октомври, анализаторите казваха: Случва се понякога във футбола някой тотален аутсайдер да започне изненадващо силно, ама няма как да издържат в 38 кръга да останат начело, нямат потенциал, не за титла, ами даже за Европа. До коледа ще са в долната половина и ще се борят за оцеляване. На Коледа като бяха още начело, вече се говореше, абе вече е ясно че няма да изпаднат, (Раниери се правеше на умряла лисица и разправяше по медиите ние за никаква титла не се борим, целта ни е да не изпаднем), ама няма начин да останат първи, до Февруари най късно ще са ги свалили от върха.

След това през Февруари, даже Раниери вече, ще не ще призна, че не се борят за оцеляване, защото то вече беше смешно да твърди че още се борят за оцеляване, и обяви нова цел: Ние се борим да стигнем до Европа, а те първи в класирането. През Март докато Раниери се бореше всячески все още да убеждава че лидера в класирането Лестър никакъв шанс няма за титлата, те ако стигнат изобщо до Европа ще е успех, вече почнах да слушам коментарите, абе вече сме Март, а Лестър още е начело, може би имат шансове да станат шампиони макар че едва ли ще издържат до края. Спомням си чак през Април някъде когато Лестър вече математически си беше осигурил участие в ШЛ, и все още беше първи, Раниери си позволи да каже, да, ние се борим за титлата. Grinning Защото то вече нямаше как да се прави на дръж ми шапката, за да не налива напрежение в играчите си дето никой не знаеше преди началото на сезона.

Тогава всички научиха кой е Джейми Варди, който е с много любопитна история, Демарай Грей, Каспер Шмайхел вратаря на Лестър. Има нещо при вратарите Шмайхел, баща му бе част от една от големите сензации в историята, Дания европейски шампион, сина му обаче го надмина с титлата на Лестър. Тя бие отвсякъде европейската титла на Дания като сензация. Защото едно е от позицията на тотален аутсайдер да спечелиш турнир като Европейското, с малко късмет, тактика, туй онуй, можеш да измъкнеш 4, 5 мача за сензационна титла от позицията на аутсайдер срещу фаворити. И Гърция след Дания, го показаха че не е чак толкова трудно. Ама да спечелиш като тотален аутсайдер, с най незврачните футболисти преди началото на сезона първенство с 20 отбора по системата всеки срещу всеки е съвсем друго нещо. Спомням си даже мача с който Лестър узакониха историческата си титла. Бяха измъкнали ценна точка с Манчестър Юнайтед, и чакаха Тотнъм който беше останал последният им сериозен преследващ да не спечели срещу Челси за да станат шампиони мача завърши 2-2, и всички почнаха да се чудят имало ли е някой в целият свят преди началото на сезона който е вярвал че Лестър може да стане шампион и да е заложил на коефициент 5 000 до 10 000 към 1. Букмейкърите си погледнаха данните и казаха не. Няма човек в целият свят който да е вярвал че Лестър може да стане шампион и да е заложил за това преди началото на сезона на космически коефициент.

Спомням си даже Раниери, в началото на следващият сезон, когато коефициента вече за титла на Лестър не гонеше 10 000 към 1, а беше само 30, 40 към 1, което пак е много, особено за действащ шампион, и той каза аз не разбирам защо сега ни е толкова нисък коефициента. Ако миналият сезон е бил 10 000 към 1, сега трябва да е 20 000 към 1, защото беше невъзможно да спечелим титлата, а е още по трудно да е защитим. Grinning Оказа се прав Раниери, не я защитиха, но си останаха в историята завинаги, защото за вълшебната титла на Лестър ще се говори и след 100 години и си спечелиха много фенове по целият свят.

Жалко че сега изпадат, но дано скоро пак да ги видим и във ВЛ и в Европа.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 00:50 от Никола Тесла

# 427
  • София
ЦСКА отново е на 1 място. Лудогорец сбърка, ШОК! 😎😈
Сега вече всичко е в краката и ръцете на червените и както каза и Ники Александров, дано ЦСКА не е новата Борусия...
Браво на числото и на Чочев. Даже в края ги изтърваха, а съдията даде продъжение до гол за Разград ама и това и не помогна.
Остават два мача на истината. Срещу изкуствения отбор и срещу вечния съперник.
Лудогорец също имат два тежки мача. Първо срещу неудобните им в Левски в Разград и после в последния кръг гостуват на трудния терен във Варна, където Черно море ще се хвърлят на кръв, защото не могат да ги понасят.
ЦСКА е много, много близо до титлата! 🙂

Италия
Скрит текст:
Първо за Купата на Италия
Много хубав финал за копа Италия между Интер и Фиорентина на стадио Олимпико.
Добро темпо, много положения и страхотна атмосфера.
Интер победи с класата си и Мартинес, но скуадра виола игра много силно и може да съжалява за фрапантните пропуски в края на Йович. Абе Фиорентина се държа къде, къде по-достойно и състоятелно от Милан, въпреки че както сам казвам, мач с мач и турнир с турнир не си приличат...
Жалко, много ме е яд, но Интер заслужи купата си.

Серия А кръг преди края

ФОРЦА МАДЖИКО МИЛАН!
Победихме Юве съвсем закономерно и очаквано. И отново ще играем в ШЛ.
След този предпоследен кръг четворката е ясна.
ШЛ: Наполи, Лацио, Интер и Милан
Дано към тях в сряда се присъедин и Рома!
ЛЕ: Аталанта е сигурна. Евентуално и Фиорентина, защото съм сигурен, че ще разпилеят защитата на чуковете след това което видях да правят на финала срещу Интер.
ЛК: Тук в последния кръг ще е голяма битка между Торино, Монца и Болоня. И Фиорентина ако все пак загубят финала за ЛК.
Защо изклювам Ювентус от сметките? Ами защото Юни месец е почти на 90% сигурно, че УЕФА ще ги накаже сурово и ще ги извади от Европа. Освен наказанието от Европа се очаква да има и още санкции срещу тях за следващия сезон в Серия А.

Какво имаме в битката за изпадане:
Сигурни изпадащи са: Сампдория и Кремонезе.
Днес Лече инфарктно се спасиха с гол от дузпа в 101 минута в Монца. Така преди последния кръг, Специя и Верона имат по 31 точки. Веднага да кажа, че ако двата отбора завършат с равни точки няма да се гледат директните сблъсъци, а ще има решаващ директен мач бараж! Това касае титлата и изпадането.
Верона гостува на Милан, които няма да играят за нищо.
Специя пък гостуват на Рома, които също няма да играят за нищо.
Само че и Рома и Милан са прекалено класни отбори и най-вероятно ще гледаме този допълнителен мач шоу между Верона и Специя.
Аз съм за Специя по изключение. Верона е отбор с традиции, но е враг на Милан!

Новите членове на Серия А бяха ясни още преди две седмиц:
Фрозиноне и Дженоа.
Кой ще е третия?
Интересни плейофи предстоят в Серия Б.
Бари е домакин на Южен Тирол, като и равенство ги устройва
Парма е домакин на Каляри и там е същото.

И после следва финалния мач за последната виза.

Бари ги харесвам много, но предпочитам Парма или Каляри. Отбори с традиции, а Каляри и с гореща сардинска публика. И все пак стискам палци на Парма.

Испания
Скрит текст:
Еспаньол отново изпадна.
Жалко.

Невероятна драма стана във Валенсия на Местая. Директен мач за оцеляване, но Еспаньол трябваше на всяка цена да спечелят 3-те точки. В последните минути страшни мелета и пропуски за каталунци. Ядец. Исках и двата отбора да се спасят.

В ШЛ:
Барса ; Реал ; Атлетико и Реал С

В ЛЕ:
Виляреал и Бетис

В ЛК:
Тук ще е лудница. Засега Осасуна е с излаз за Европа, но са замесени още 4 отбора.
Днес Билбао с безумна загуба у дома срещу Елче след уникални и невиждани пропуски. А тия Елче на финала на първенството кого ли не победиха...

В битката за спасение ще е касапница
6 отбора са застрашени?!
Дори не ми се правят сметки, няма смисъл просто.
Аз лично искам да изпадне Хетафе, защото нямат публика и играят някакъв силовашки и скучен антифутбол пред почти винаги полупразен стадион.
Ако не са те, нека да е Алмерия.

Гранада и Лас Палмас ще са новите членове в Примера дивизион. И двата отбора са симпатични ама са класически асансьори.
Гранада има някакъв шанс, защото играе бърз и директен футбол. Не малко мачове от Сегунда изгледах.

Малага, който доскоро беше в Примера изпадна в небитието.

И така плейофите са следните:
Албасете - Леванте
Ейбар - Алавес

Твърдо съм за Леванте и Алавес.

А на финала който и да е ще съм доволен. Леванте има най-големия потенциал и пари от цялата Сегунда, но пък Алавес са ми по на сърцето. Не знам, раздвоен съм.
Ама нека първо се класират точно тези два отбора де...

Германия
Скрит текст:
Мега драма и във втора бундеслига след вчерашната такава в Бундеслигата, за която вече писах.
Горките фенове на Хамбургер, уфф. Проклятието над тях продължава да тегне с пълна сила. Изпаднаха по инфарктен начин и след това всяка година по възможно най-абсурдния начин не успяват и не успяват да се върнат и то все след някакви драми.
Сега те си биха с 1-0, а Хайденхайм изоставаха с 1-2, като ги устройваше само победа. Феновете на Шпортферайн нахлуха на терена и настана дива радост, което мен ме изуми, защото в същото това време гледах и другия мач, а там съдията даде скандални 11 минути продължение?! Впоследствие се играха 15. И Хайденхайм направиха пълен обрат?! Феновете от Хамбург бяха покосени, нямам думи. Хах.
Хайденхайм ще дебютират в Бундеслигата и то като шампиони на 2 бундеслига. А бяха на минути от това да играят бараж... Така те се класират и Дармщад, докато Хамбургер ги чака много тежък плейоф с Щутгарт.

Бараж за последната квота за Бундеслигата за сезон 2023/2024:
Хамбургер или Щутгарт?
Аз съм за ХСВ, ама и за Щутгарт няма да съжалявам ако останат. Много жалко, че влязоха Дармщад и Хайденхайм, които нищо чудно да изпаднат веднага.

Има и бараж за 2 бундеслига между Арминия Билефелд и Вехен Висбаден. Тук съм твърдо за Билефелд.

Франция
Скрит текст:
Кръг преди края:
Сигурните неща:
ПСЖ - шампиони за пореден път (бляк)
ШЛ: ПСЖ, Ланс и ОМ
Изпадащи: Троа, Аячо и Анже

Въпросителните:
Оксер или Нант ще изпаднат. Много, много жалко. В случая обаче ще стискам палци на Нант, заради публиката им.
Оксер ще са домакини на Ланс, които няма да играят за нищо. Нант пък са домакини на най-слабия отбор, Анже.
Оксер се нуждаят от победа обаче, защото головата разлика на Нант е по-добра.

Ще има и битка за Европа.
За ЛЕ/ЛК спорят Лил, Рен и Монако. Лион нямат шанс за ЛЕ, а само за ЛК и то фантасмагорични шансове. Трябва да бият с много, Монако да загубят и Рен да загубят с много.
Дано за ЛЕ и ЛК да се класират именно Лил и Рен. Монако с театралната публика да си гледат казината.

Англия
Скрит текст:
Приказката на карамелите във Висшата лига продължава. Ама те повтарят модела на Хамбургер и после всичко се срина там. Ако не променят политиката си, не ги чака нищо добро Евертън. Но поне засега могат да са щастливи.
Жалко за Лийдс и за Лестър. Лестър, отбора чудо. Шампион, носител на купата на Англия, носител на купата на Лигата. 1/4 финалист в ШЛ и 1/2 финалист в ЛК.
Липсата на трансфери миналото лято според мен им изяде главата, както и много контузени. Двете причини накуп според мен. Както и неразбориите в ръководството.
Ман Сити, Ман Юнайтед, Арсенал и Нюкасъл в ШЛ
Ливърпул и Брайтън в ЛЕ
Астън Вила в ЛК
Тотнъм извън Европа?! Почти сигурно ще загубят и Хари Кейн.

За мен откритието на сезона обаче е Брайтън. Като игра имам предвид.

Лестър става втория отбор, който става шампион във Висшата лига на Англия и след това изпада. Първият такъв отбор е Блякбърн.

# 428
  • София
Браво за феъра вчера, затапиха устата на опорките, че числото и делиормана ще играят нечестно.
Друг е въпросът, че и Цеката си е с червено сърце, и Домусчиев. Че и черепа сигурно и той в душата си е от ЦСКА. Бизнесът е съвсем отделно нещо.

Та, мисълта ми е, че всички играха за ЦСКА;-) Майтап разбира се, ама....майтап, майтап!

Дано удържите титлата, Диаволо!

# 429
  • София
Аз си помислих, че ще се играе до гол на Лудогорец. Ако не бяха казали в ухото на съдията да свири край, щеше да се играе трето полувреме. Браво на числото и Чочев! Даже изпуснаха Лудогорец, но и X e OK.
Реакцията на Десподов след мача ми направи много неприятно впечатление.

# 430
Мега финал ни очаква на сезона, в първите дни на юни. Защото гледайте какво става.

ЦСКА 80
Лудогорец 79
1948 62
Левски 61

И гледайте какви мачове идват:

3 Юни

ЦСКА-1948
Лудогорец-Левски

7 Юни

Черно Море-Лудогорец
Левски-ЦСКА

Направо не е за вярване какъв инфарктен край на сезона ни очаква. От години не е имало толкова интересен финал. Едно че трона на Лудогорец така се е заклатил, както никога досега. Аз бях казал тука в темата, още лятото в началото на сезона, около отпадането на ЦСКА от Базел, (който стигна до 1/2финал в Европа в впоследствие), и бойкота на феновете в началото, че според мен бъркат. Отбора се развива правилно, последните години играе силно в Европа, ще вземе и титлата, никоя доминация не е вечна. Дано доброто ми усещане още в началото на сезона че е назрял момента Лудогорец да бъде катурнат не ме е излъгало. Дано, дано да има в крайна сметка вълшебен сезон за ЦСКА, титла и старт на строежа на нов стадион. Какво повече да иска човек ако е армеец.

Забележете колко е здрава обаче и битката за Европа, освен за титлата. Левски му трябва на всяка цена обаче победа срещу Лудогорец. За третото място, което дава директно участие в Европа, 4-ият ще играе евробараж почти сигурно със Славия. Левски трябва много да внимава да не отиде на евробараж. Откакто го има тоя евробараж, а то вече станаха бая години, никога отбора от плейофите не го е губил. Такива поредици рано или късно свършват. И ако Левски играе с исторически неудобния отбор на Славия, си мисля че е възможно точно тая година тая серия да свърши. Та Левски трябва не на 100%, а на 200% да се хвърли срещу Лудогорец за да избегне евентуален нов исторически кошмар срещу Славия.

Ако го направи и победи Лудогорец, ЦСКА при победа срещу 1948 вече ще е узаконил титлата още на 3 юни. И дано точно така да стане, че не искам наистина инфарктен край на сезона с вечното дерби което ще е на живот и смърт и за ЦСКА и Левски, и от него да зависи и титлата на ЦСКА и европейското участие на Левски. Между другото първи играе ЦСКА, и при победа вече виждам как като никога в историята армейците със сърце и душа ще са за Левски срещу Лудогорец. Grinning Защото сините при победа ще узаконят титлата за ЦСКА. Страхотен финал на сезона се очертава!

# 431
  • София
Аз недоумявам как може тези мачове да не се играят по едно и също време.
По цял свят поседните 2 кръга се играят по едно и също време, само не и у нас.

# 432
  • София
И според мен е редно да се играят по едно и също време.

Ники Тесла, прав си, феновете на ЦСКА вчера викаха за 1948, утре за ... Левски. Дали догодина няма да се наложи да викат за Лудогорец (ако развитието на първенството е подобно, но конкурент за титлата е друг отбор, а не Лудогорец, които, както отбеляза ти, рано или късно ще поприключат с хегемонията....поне за известно време).

# 433
Ами аз честно казано се надявам в скоро време да се възстанови модела от миналото ЦСКА-Левски в борба за титлата. Най големите успехи на нашият футбол са били когато тоя модел е бил в сила. Това са най популярните отбори, с най много фенове. То интереса към футбола, много ще се вдигне ако отново ЦСКА и Левски се борят за титлата. С цялото ми уважение към Лудогорец и това че имат симпатични фенове, ама просто за какво е цялото това нещо с Лудогорец, като не могат да напълнят малък стадион повече от 2 пъти в годината. То еуфорията, интереса към нашият футбол, ще е съвсем различен ако грандовете с грамадни фенски маси, ЦСКА, Левски водеха борба за титлата.

В Сърбия е така, там модела Цървена Звезда-Партизан прави техният футбол много по силен за мен, предизвикващ по голям интерес, от там повече спонсори, повече приходи, повече рекламодатели, повече пари за школи за развитие на таланти, скъпо платени специалисти в школите. От там успехите, които пък носят още приходи, и колелото се завърта вече от само себе си. При нас не се ли върне модела ЦСКА-Левски за да се завърти колелото, няма да дойдат по добри времена за нашият футбол.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 16:24 от Никола Тесла

# 434
  • София
Ники, тук отваряш един много по-сериозен въпрос, и аз бих се радвал да чуя мнението ви.

Не е само в Разград да няма фенове по трибуните. Спомените си шампионските години на Литекс в Ловеч, колко точно пъти се напълни 8-хилядния стадион, при все, че Ловеч е дори по-голям по население от Разград?!

Защо стадионът на Арда не се пълни, при условие, че отборът се класира нелошо? Колко тима в А група ( и въобще) имат в Кърджали, че не идват в Арда? Ами в Пловдив? А в Благоевград?! Доскорошен стохилядник, нямат по-известен тим, наскоро върнали се в А група....няма публика. А в Пазарджик!? Един от сравнително големите областни градове? Къде е публиката им? На баскетбол ли?

За Варна - Спартак и Черно море да не питам, че е грехота в близо 300-хиляден град да има по няколко фена на мача на Спартак Вн или на Черно море.

Телевизията ли е виновна, че слага мачовете (понякога) в неудобни часове, скучният футбол, цените на билетите ли, що ли?

Да не говорим, че и мачовете на ЦСКА и ЛС у нас (с някои изключения) не са кооой знае колко посещавани. В сравнение със Сърбия, нали. И къде е сръбския национален футболен отбор, къде е БГ? Ей, сега в квалификациите, скоро, ще разберем...кой къде е

Общи условия

Активация на акаунт