Отговори
# 300
Кокосовото и каковото масло запушват пори, само ако сте към мазна кожа и предимно на лицето, защото кожата е по-тънка и чуствителна. Аз съм с нормална към смесена кожа и зверски се изпъпчвам по лицето, за сухата кожа на майка ми, обаче и двете масла са мехлем. За тяло ги ползвам и нямам проблем.
Относно притесненията за козметика, ако познавате фармацевт или си имате любима аптека, помолете за мострички, имат на всичко и можете да пробвате преди да закупите, че не са много евтини тези козметики. Аз посъбрах доста мострички и от едно бебешко изложение и първо съм решила тях да използвам.
Иначе взех мостри от една българска фирма Бебо и четох състава, никак не е лош, изненадах се,че правят нещо толкова добро тук. Разбира се първо ще тествам и после ще решавам.

# 301
Момичета, моят съвет е на първо време да продължите с козметиката, която ползват в болницата, ако на бебето му понася добре. Рискът вкъщи да го намажете с нещо различно, да се изрине и да се психирате здраво никак не е малък. По-нататък разбира се можете да смените и да ползвате каквото искате. Но в началото промените в начина на отглеждане е препоръчително да са минимални (мляко, козметика и тн.), за да можете да проследите откъде идва евентуален проблем. Звучи абстрактно малко и може да не минете през това, но на мен ми се случи, имайте го предвид все пак. Аз имам лош опит с Веледа, дъщеря ми се изрина от глава до пети. И до ден днешен почти не съм сменяла козметиката и на двете, след като намерих подходящата за тях. За подсичане ползвах здраве бебе или судокрем, силно са подобни като консистенция и действие. Около многото кожни проблеми с голямата и след здраво четене, истината е, че вече се препоръчва минимално ползване на козметика при бебетата. Ежедневното мазане с олио и кремове вече не се смята за добра практика, защото кожата не може да се адаптира към естествената среда. Затова и втория път съм мазала минимално и само при нужда, нямам забележки към този подход. Малко е като с къпането при бебетата, не е популярно напоследък Simple Smile

# 302
Достъпна е информацията за кокосовото затова проверих вече - има информация как да не се ползва (по споменатите от теб и Ирен причини) също и обратната как е хубаво да се ползва, по най-различни други причини. Демек на мен ми изглежда да зависи от случая. Та ще бъда с едно на ум, което е добре Simple Smile
Обаче колкото повече мнения, особено такива от личен опит, като последното на Блейзи, толкова по-добре.

От малко неща разбирам, но комуникацията между хората е едно от нещата дето разбирам. Не става дума за това което казваш - съдържание, то може да е топ или пък не, става дума за начина, по който го казваш - послание. То разбира, се голяма част от хората се справят изказа ти, ама много други не се справят, чета аз и други теми.

И това не значи, че не те харесвам например, просто значи, че ми е трудно.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 11:39 от Одри ♡

# 303
Точно продуктите на Бебо ми хвалиха и аз съм се заредила с мостри от тях. Знам че са български, с добър състав и не са скъпи. Имам и мостри и на себамед, аз им ползвам от години интимния гел и шампоаните също са им добре. Но не знам дали ще е мн ок да се пробват различни неща на бебчето, поради простата причина че ако стане нещо, няма да знаеш от кой продукт е. Аз не мисля да бързам с козметиката, в крайна сметка можеш да вземеш всичко от аптеката и на връщане от родилното, стига да знаеш какво ти трябва. Не ми се иска и да купувам сега скъпи козметики, дето после ще хвърля ако не му влияят добре.
Ние като цяло сме взели само количка, кошарка и едно боди 😀 Но тази събота мисля да отидем и да напазарим останалата част от списъка, или поне основните неща. Предстои ни да слагаме още един климатик, съдомиялна, абе ужас... Чак си се чудя на спокойствието

# 304
Аз лично не бих се доверила на 100% на козметиката, която ползват в болницата, защото болниците се заливат с какви ли не продукти безплатно и с цел реклама. Едва ли повечето акушерки четат състави и проверяват.
А за сменяването на козметиката при бебета, ако е избрана хубава козметика и тя действа на бебето добре и няма проблеми с нея - ок. 
Мостричките помагат с това, че можете да проверите на малка част от дупето, примерно дали ще има лоша реакция и така да спестите от пълноразмерен продукт, който би отишъл на боклука.

# 305
Момичета, действително на една лекция апелираха силно майките да не си мажем новородените със зехтин/свинска мас/други чисти масла- не беше с рекламна цел за козметика, държа да подчертая. Навремето вярно са ни мазали, но просто е нямало бебешка козметика, един крем Здраве за дупето и толкова. То тогава е имало дефицит на толкова много неща, които вече са налични. Бебешката кожа има нужда от хубава хидратация, но тези масла и мас не я осигуряват, а по-скоро омазнявате. Друг е въпросът в бебешката козметика какво има...
Аз ползвах с батковците Себамед и сега пак такова взех- те имат едно почистващо олио, което е много нежно и много хубаво почиства гънките в памперс зоната, зад ушичките, вратлето. Търсих такъв продукт на друга марка и не намерих и затова ще пробвам пак първо с тях. Взех това олио и един душ гел, олиото е подходящо за цялото тяло и масаж и много хубаво попива, не оставя следи по дрешките. Дано да й понесе

# 306
В болниците мажат със стандартните неща, които се продават и по аптеките - Хип, Мустела и тн. В Токуда мажат с различни понякога според преценката им за кожата на бебето. Но така или иначе са познати достъпни марки. Също така изрично казват с какво мажат, точно по тази причина, за да е ясно от какво може да има реакция.

# 307
Не се напрягайте излишно, момичета ! Бъдете спокойни, за да са спокойни и вашите бебчета. Живот и здраве да се родят, вече всичко можем да им купим с едно кликване от телефона или да изпратим таткото. Обаче спокойствието не се купува. 🌸

# 308
Момичета, не се “хвърляйте” на комплекти. Според мен трябва душ-гел (аз взимам олио, защото дъщеря ми е с АД и ще го ползвам и за нея) разфасовки от 1 литър - те обикновено са най-изгодни, пускат на добри цени в Нотино и Емаг. Лосион за бебето за след баня - отново на Биодерма има 500мл и стига за доста време. Крем за подсичане според мен трябва да се ползва на абсолютно всяка смяна и да се маже на хубав дебел слой, аз лично съм фен на Павловича мас, въпреки че дъщеря ми е с АД никога не сме имали проблем със зоната на памперса и ползвах био кокосово масло за масажите, които правехме ежедневно, като може да се ползва и зехтин. Относно маслата - вече дори се оспорва т.нар. комедогенен индекс, та не може да се каже запушва или не, при всяко положение кокосовото е добър избор, но и зехтин става. А и друго важно според мен е колд крема, особено както ще са зимни бебета, аз много ползвах такъв да не се изсушава кожата. Мицеларната вода е найс, но определено не е супер необходима. Хубаво е да си вземете физ.разтвор за почистване на очички и на момиченцата между срамните устни с марличка.

# 309
Millster, на мен много ми препоръчаха Павловича мас против подсичане за момиченца (имам две момчета и мажех много рядко със судокрем или бепантен) и аз такова взех, за пръв път ще ползвам. Имаш ли някакви препоръки дали да мажа на всяка смяна на памперс ... иииии къде по-точно Simple Smile нямам идея с девойка как се процедира

# 310
За момичетата и аз не знам много. Знам, че не трябва да се позволява слепване/срастване на срамните устни, но как точно се внимава с това.

# 311
аз реално само се чудя Simple Smile защо не купувате по скъпи памперси за да избегнете факта с подсичането Simple Smile Бебетата се подсичат защото памперса е направен от химия , и при контакт с пико ако , се образува реакция която кара дупето да се подсича.
С разбирасе когато е прегрято също.
Не си натрапвам мнението просто казвам тези неща защото доста време отделих да проучвам далена тема и да събирам адекватно мнение от майки ползвали такива и такива памперси както и ползвали такива за многократна употреба .
Аз избрах да започна с био еко памперси които са напълно разградими и нямат нищо химично по състав.
Повечето памперси са с белина сами по себе си.
Просто съвет за който реши да се по
заинтересува Simple Smile

# 312
  • Варна
аз реално само се чудя Simple Smile защо не купувате по скъпи памперси за да избегнете факта с подсичането Simple Smile Бебетата се подсичат защото памперса е направен от химия , и при контакт с пико ако , се образува реакция която кара дупето да се подсича.
С разбирасе когато е прегрято също.
Не си натрапвам мнението просто казвам тези неща защото доста време отделих да проучвам далена тема и да събирам адекватно мнение от майки ползвали такива и такива памперси както и ползвали такива за многократна употреба .
Аз избрах да започна с био еко памперси които са напълно разградими и нямат нищо химично по състав.
Повечето памперси са с белина сами по себе си.
Просто съвет за който реши да се по
заинтересува Simple Smile
Подсичането си е нормална реакция на кожата и няма значение цената на памперсите, но сама ще се убедиш в това.
Аз олио няма да купувам. Само душ гел, или душ олио и лосион за мазане на тялото, както и задължително някакъв крем при смяна на памперса. Иначе за хигиената при момиченцата и аз не знам нищо... Ще видим какво ще кажат в болницата свикнала съм с чурката, някакси по лесно е хахах

# 313
нее нопмална реакция подсичането . Не говоря за цената на памперса а за екологичен памперс от естествен произход който е направен без употреба на синтетика , пластмаса и белина .
Такива памперси в Бг има много малко и не се продават в мрежите като ремедиум дм итн.
И като цяло рядко хората се интересуват от тази тема.
Сравнете състава на популярните Памперс, и Бамбуу нечъръл.

# 314
Към мамите, които вече имат момчета, как процедирахте с така коментираното забелване? Правихте ли го по време на баня, и ако да, от кой месец стартирахте?

Общи условия

Активация на акаунт