Отговори
# 315
Аз си използвах Биодерма - измивния гел и крема за мазане,а за памперс - зоната - Бепантен на всяка смяна. Никога не се е обривал и са ме питали лекари с какво го мажа, че му е толкова хубава кожата. За масажите пак ползвах крема, питах и физиотерапевт, понеже се наложи да ходи и каза,че масажите спокойно може да се правят с крем просто попива по-бързо,а олиото е по-мазно, та не съм ползвала олио. Иначе в МД София май им мажеха дупетата само с кокосово масло и пак беше ок.

# 316
Към мамите, които вече имат момчета, как процедирахте с така коментираното забелване? Правихте ли го по време на баня, и ако да, от кой месец стартирахте?

Правихме опити и не се полупиха. В трети и четвърти месец личната лекарка го забели на два пъти. След това всяка вечер ние. Не знам дали е правилно или не, но нито детето ни е стресирано, нито имаме лоши спомени от това.

А за подсичането - ако целият памперс е в @ко и не се смени на време нищо няма да помогне да не се подсече. А новородените си вършат тая работа често и все на каша.

# 317
И аз си мисля, че не е нормално да се подсича бебето от пелени или поне не от всички. За мен това е като с дамските превръзки - с нежна и деликатна кожа съм и се обривам от болшинството рекламирани , но съм си намерила такива, които са хипоалергенни и памучни и нямам проблем с тях. Е не трябва и да престоява дълго бебето с пълен памперс независимо от вида.
Ние чакаме момче и на всички лекции казаха , че не е ок да се забелва пениса. ММ също е против. Сестра ми също не забелва на племеника.

# 318
  • София
Сравнете състава на популярните Памперс, и Бамбуу нечъръл.
Можеш ли да споделиш състава на Bambo Nature?
В официалния им сайт пише само и единствено какво НЕ съдържат.

# 319
еко памперса не предполага сам по себе си дълго седене в него по простата причина че той не попива толкова колкото попиват другите пелени Simple Smile
Но и в него няма добавените горе описани неща което не причинява това спаружване на дупето и реакции с урината Simple Smile
Разбирасе че ако го оставя да кисне в тоя памперс цял ден то все едно аз да си седя напикана в гащите и да не се подсека.
Мисълта ми беше че отдавна вече има по модерни неща , и много майки просто не са запознати . Някои които ставате такива за 2 и 3 път просто ползвате обичайните неща които вече си знаете Simple Smile Аз както казах не си натрапвам мнението но говорих с огромно количество хора , четох достатъчно подобни форуми като нашия на тези тема и определено майките ползващи такива пелени , както и такива да многократна употреба ( ако разбирасе ги перат като хората защото ако не може да се подсече, но тук е малко като с термометрите , никой не чете листавката и само си мери как си знае и после казва че термотетъра не мери като хората )
Не са имали обриви и подсичания Simple Smile даже си сравняват децата в които са ползвали такива пелени и с които са ползвали най обичайните масови там пампер пуфис и дрън дрън .
Всичко е въпрос на личен избор.
Аз не го правя и само заради дупето , но и за природата защото ум не ми побира как 1 памперс се разгражда 400-500 години .А едно бебе сменя минимум 10 на ден новородено говоря.

Споделям и съдържанието на памперсите по молба на Яренце, само да сметна че снимах упаковката на моите и ги преведох в гугл защото на руски имаше по детайлно описание както точно съдържат.
И разбирасе всеки сам може да вземе решение за себест аз просто споделям дългите ми проучвания за тези пелени и за такива на мн уп.Както вече всички знаем не всеки е готов да пере постоянно за това има алтернатива.Аз в началото ще ползвам тези на бамбуу , защото дрискат много , нищо че кърмата се пере директно в пералнята защото се разтваря в вода, просто докато се адаптираме ще ползвам тези , после ще мина на многократни , и при нужда на бамбу ( на вънка , на самолета итн) Разграждат се в природата много по бързо от 500 годишни памперс и хагис , така и съвеста ми ще е чиста към природата.И разбирасе ще практикуваме и ЕбХ което само по себе си предполага честа смяна на памперси и голодупско време в по голямата част от деня Simple Smile
Това са моите намерения.

# 320
И аз точно щях да спомена, че на лекциите, които гледах, казаха, че забелване на чурката не се прави. Преди са го правили...

# 321
И аз така разбрах за момченцата. По добре да не се пипа. Даже Елена Василева беше казала да си играят майките с други неща 😀
А за момиченцата и срямните устни - маже се с крем против подсичане, лосион/олио. Гънка са и е хубаво и между тях да мажеш.
Иначе и при момиченцата и момченцата много хубаво да се мие или избърсва добре при всяка смяна на пелената дупето и то особенно където е върха към гърба. Там оставала мръсотия и пречела.

# 322
То лекциите са ми ясни, практиката ме вълнува мен, затова ми се иска майките на момчета да споделят, моля.

# 323
Към мамите, които вече имат момчета, как процедирахте с така коментираното забелване? Правихте ли го по време на баня, и ако да, от кой месец стартирахте?
Аз съм с два броя юнаци Simple Smile забелване НЕ се прави, не се пипа нищо. Това е много отживяла практика, която я няма никъде другаде по света, в някои държави дори се зачита за сексуално посегателство. Препуциумът (кожичката) е там, за да предпазва от инфекции в ранна детска възраст когато каналчето е още късичко. Ако се опъва и се придърпва, става нееластичен, а не трябва да е така. Целта е до някаква възраст кожичката да се отдръпне от самосебе си или от притежателят Simple Smile Големият ми син я довърши тази работа около 6 г, малкият е вече на 2 и май я е опънал вече хахах. Но не се пипа от нас, дори ако видите смегма- белички като мастни парченца. Те са там с предпазна цел (мастна тъкан), а не мръсотия. Аз имах щастието моята педиатърка да се образова във всичко ново, въпреки че е пенсионерка, тя самата ми го напомни наскоро. Но и да ме натискаше - пак нямаше да забелвам. Мие се само с вода, може кожичката да се придърпва ЛЕКО без да се натиска за забелване. Особено във възрастта на памперсите- главичката на пениса няма място навън незащитена

# 324
Ами сега наистина казват да не се забелва, че става от самосебе си, но мъжът ми каза,че това изобщо не му се струва хигиенично, също и наши приятели споделиха,че така са ги оставяли още навремето и са стигали до страшни проблеми в последствие и хирург заради слепвания. Аз избягвам да коментирам тази тема, понеже не съм в този случай от модерните майки, но понеже попита - казвам ние как решихме да процедираме и забелихме. Иначе в групата на сина ми има много,които не забелват и са О.К.

# 325
И ММ, и зет ми са ги оставили сами да се забелят и не са стигали до хирург. И двамата са на 40+. Отделно че забелването в ранна възраст води до известна загуба на чувствителност Wink

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 16:33 от iren11

# 326
Да, много хора не са стигали до хирург, просто от споделени мнения - така решихме да процедираме. Не знам дали е правилно, така сме преценили,всеки иска най-доброто за детето си. Казват и че най-доброто е обрязването, но много не го практикуват. Тук темата е малко тип - естествено раждане или секцио, кърмене, или АМ,аз затова казах,че не обичам да коментирам,когато става въпрос за това, просто въпросът беше как сме процедирали.

# 327
ако питаш мен с всички теми е така Simple Smile както и с бебешката козметика както и с памперсите както и с захранването и всичко останало Simple Smile

# 328
Мерси за споделеното инфо, аз също четох тук там и виждам, че мненията са в много разнопосочни. Rolling Eyes Ще го мислим в крайна сметка щом дойде бебока, зависи и на какъв педиатър ще попаднем.

# 329
Дискусията за забелването определено ми е от полза, много съм боса и трябва да се образовам и да реша какво ще го правя моя младеж (понякога продължавам да не вярвам, че е момче, на всеки ехограф се чудя дали някой няма да каже, че всъщност е момиче).
С момиченцата трябва малко по-внимателно с мазането именно заради слепването. От вътрешната страна на срамните устни категорично не съм мазала, от външната само тънък слой. И пак голямата се слепваше непрекъснато, добре че педиатърката редовно си я следеше и отлепваше периодично. Като цяло не съм ги мазала с кремове против подсичане профилактично, само когато има зачервяване, а това не се случваше много често. И задължително внимателно миене и почистване вечер на секретите. Момиченцата много по-често и лесно правят и уроинфекции (а диагностиката им в тази възраст изобщо не е лесна), което допълнително налага да се внимава повече с всички процедури в тази зона.

Общи условия

Активация на акаунт