Отговори
# 405
да в токуда изрично ми казаха 5 пъти да пия вода колкото си пожелая стига да не се наливам с нея на сила . Питах ги няколко пъти , казах им че мислех че не може , 5 лаборатна казаха може пий
и сега чета и в боди мед и в циба лаб че пише в изискванията че само вода може

# 406
Бочинка, и аз се връщам от фетална с дебело бебе - момичето ми е 1,581 в 28 + 5г.с. и водите са ми в повече при нея. При момчето всичко е ок с водите, но и той върви големичък.
Обременяване и на мен ми препоръчаха и ще го правя в събота.
Казаха ли ти за водите колко повече са?
При мен пише максимален вертикален джоб - 10.6см.

# 407
нищо конкретно пише че са повече от нужно  но не  страшно много.И плацентата в гранчни стойности за срока.
Аз съм 29+6 бях вчера та 1750 ми я измериха.Аз си ходя при един лекар и само той я мери та  нее нещо друга техника итн. По резултата ми от обременяване разбирам че имам лека форма и ще трябва диета. Но още чакам АГ то да отговори нещо

# 408
Плацента зрялост 1 пише. За нея нищо не каза.
Ще видим в събота, като чета в нета възможни причини, май е по-добре да е гестационен диабет. 🙁

# 409
недей чети за тия плаценти че и аз вчера почнах и се отказах че филма става брутален. По скоро имаш диабет просто прави това изследване и по моите грешки го прави сутринта , гледай вечерта да не ядеш сладко и въглехидрати гадни.

# 410
недей чети за тия плаценти че и аз вчера почнах и се отказах че филма става брутален. По скоро имаш диабет просто прави това изследване и по моите грешки го прави сутринта , гледай вечерта да не ядеш сладко и въглехидрати гадни.

Даже от днес вече няма да ям😁
Аз попринцип не съм по сладкото, но честно да си кажа от както съм бременна бая си похапвам.

# 411
То даже трябва да си яла въглехидрати за изследването, в последната седмица преди него, но не до късно вечерта последната вечер (и поне 10 часа без храна)

# 412
Bochinka какво значи плацента на границата? На мен не са ми казвали до сега степен на зрялост, а аз забравих да питам... Между другото днес гледах един webinar в YouTube канала на 1 наум с др Вецев, темата беше за раждането. Много е полезен за нераждалите досега , ако все още не сте го гледали - препоръчвам. Междудругото много доверие вдъхва този лекар като го слушам, ако бях в София сигурно щях при него да родя 😀
И друго да питам, понеже ние сме все още седалищно, секциото е много вероятно, момичетата които ще сте секцио с каква упойка ще сте? Чувам, че някой правят пълна упойка и незнам кой вариант  е по-добрия

# 413
Значи че е на границата на зрялост за срока си Simple Smile не знам точно но каза че нее страшно но значи диабет и е сигурен. Иначе др Вецев точно това прави , вдъхва доверие но шейново не ми вдъхва никакво и за това до ден днешен не знам какво да правя ( лежала съм в шейново беше кошмар )
Иначе за секцио не си избираш упойка , слага се спинална ( епидурална ) упойка и в много много крайни случаи се поставя пълна упойка

# 414
За бебетата седалищно- не сте ли навити да пробвате външна верзия (външно обръщане)? Тук във Варна двама лекари го практикуват доста успешно както чувам.

# 415
Моята лекарка ми го предложи ако не се обърне до 34, 35 седмица, но не съм навита. Струва ми се рисково

# 416
  • бургас/софия
Днес и аз бях на 3та ФМ. Бебето е 1450г в 29г.с + 5. Всичко му е 6. С главата надолу е. Радвам се че не е гигантско засега. Каката се роди 4кг, а мъжете нали са по-едри уж.. аз съм 5кг отгоре, дотук добре. Но вече ми е много некомфортно, тежи ми, уморявам се, уж остава малко, но всъщност не е толкова малко... :/ зачетох книгата на Олга Дукат.. харесва ми Simple Smile

# 417

Иначе за секцио не си избираш упойка , слага се спинална ( епидурална ) упойка и в много много крайни случаи се поставя пълна упойка
С това не съм съвсем съгласна. Явно зависи от болницата. При нас се ражда основно с пълна и , ако много-много настояваш, може и със спинална. Имам приятелка раждала и с двата вида упойка във Варна и със спиналната изживя абсолютен кошмар и каза никога повече. Спиналната е по-щадяща за бебето , според това , което съм чела.

# 418
в вашия град явно нямат много добри анестезиолози ли че така слагат пълни упойки . Про принцип нямаш право на избор и анестезиолога решава. Но явно в малките градове си правят каквото си решат. Спиналната е най безопасна за бебето за това и оълната се слага при крайна необходимост

# 419
Честит празник на всички софиянци и именници!! Черпяя ви виртуална тортa☺🎊🥂🍰 Да сме здрави  и много щастливи, за второто съм сигурна,че ще бъдем..след като сме в тази тема и очакваме скоро нашите слънчица😍😍😍☀

Общи условия

Активация на акаунт