Боя за коса - Blond50 - Клуб на блондинките

• 41 925
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, престраших си и аз да пиша за съвет. Имам леко изсветлени краища и цялостно боядисана коса на горе в тон към 7. Искам краищата да станат доста по светли. Взела съм си проф. боя номер 9.11. Въпроса ми е ще има ли ефект  да си направя краищата с нея или преди това трябва да ги изветлявам още с блондор? Прилагам снимка

# 106
Не мисля, че с 9 ка боя ще постигнете особено драстично изаветяване. Може би само отенък.

# 107
Момичета, ако след боядисване с боя 12 и 30% оксидант косата не е достатъчно изсветлена, дали при следващо боядисване е удачно да се ползва  40 % оксидант на цялата коса? Би ли съсипало косата според вас?

# 108
Има ли някой да се прави с 10-ките на кастинг?интересно ми е до колко изсветлява,колежка се прави с нея и е доста светло,но ми се ще повече мнения.

# 109
Мелисанде, би ли споделила с каква боя се боядисваш, моля те! И ако не те затруднява би ли качила снимка Simple Smile
Смесвам три бои и син коректор, но нещо ми омръзна да ходя синя по дължината една седмица след боядисване, а на корена  е добре. И като се отмие по дължината естествено и в корена вече не е същото.
Сега ползвам Oway, защото скалпа ми я понася, но съм склонна да опитам и друга Simple Smile

# 110
Момичета, ако след боядисване с боя 12 и 30% оксидант косата не е достатъчно изсветлена, дали при следващо боядисване е удачно да се ползва  40 % оксидант на цялата коса? Би ли съсипало косата според вас?
Със сигурност би я съсипало по-малко от блондор, но колко точно не мисля, че някой може да прогнизира. Вероятно зависи както от състоянието на косата, така и колко е плътен косъма, дали е третиран и т.н.
Правила съм приятелка, боядисах долната половина на косата и, за да се получи нещо като балеаж, честно да кажа, не видях да е особено изтощена, но нейната коса е гъста, с тънък косъм, но нетретирана. Косъмът се възстанови, не е имала поражения. Но как ще се отрази на вашата коса нямам идея.

# 111
Какво ви е мнението за боите Индола, силни ли са, биха ли се справили с много тъмна и упорита коса?

# 112
Направо ще останеш без коса и ще дойдеш при нас в темата за Профи козметиката.

# 113
Направо ще останеш без коса и ще дойдеш при нас в темата за Профи козметиката.

Благодаря момичета, но как да я изсветля в такъв случай? Третирана е с 12 боя  и 30% оксидант, без блондор, но искам по- светла коса. А ако започна само в корена с 40% как да изсветля дължините според вас, какво ще ме посъветвате? Не бързам, търпелива съм, което е добре,защото косата ми е с тънък косъм. Благодарна съм много за всички мнения и споделен опит

# 114
  • BG-DE
Няма да останеш без коса, може малко да се изсуши но всичко зависи от състоянието й в момента. Правила съм това упражнение неколкократно, е не е мехлем за косата но не е и толкова страшно 😊 намажи първо корена и постой така 10-15 мин. чак след това намажи дължините, а после хидратирай добре

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 16:45 от Menerva

# 115
Благодаря, Menerva, за споделения опит! Оценявам мненията на всички, ще помисля и почета още малко и после ще действам

# 116
Здравейте! Тук съм за помощ Simple Smile. Попринцип естествения ми цвет е тъмно русо или нещо като карамел. Пред 2 седмици отидох на фризьор за балеаж и получих кичури (има прикачена снимка, която е точно 1 ден след процедурата). В момента дори косата ми изглежда по-трагично, защото почна да пада цвета и на месата е леко жълто и просто не ми харесва как се прелива с естествения ми цвят. Идеята ми е да се направя цялата руса(без корените) , но не знам каква боя да си взема и какъв оксидант. Ще съм ви благодарна за всякакви съвети Simple Smile

# 117
Кичурите с блондор ли са правени? Има вероятност да се накъсат.
Цвета на другата коса е вашият естествен цвят, така ли? И не е боядисвана?

# 118
Кичурите с блондор ли са правени? Има вероятност да се накъсат.
Цвета на другата коса е вашият естествен цвят, така ли? И не е боядисвана?
За начало да кажа, че не разбирам от блондор и такива неща, но отидох с идеята да не ползва блондор и мисля, че не е използвала.  И също така преди 2 дена си правих маска с масла и глицерин и цвета падна доста и е по светло, но на места пак си е сиво. За сега косата ми е горе долу добре само е една идея по суха. Иначе да това ми е естествения цвят и не е боядисвана преди. Само съм си правила няколко пъти смес от лайка за да се изсветли малко, но това беше преди 2-3 месеца някъде.

# 119
Щом не е ползван блондор, може да вземете боя 12 и да пробвате на първо време с 30 % оксидант, все пак зависи как изсветлява косата. Може би и с 10 ка боя би се получило. Може ако решите да пробвате с 9 ка и да видите дали ще ви хареса резултата, ако ви изсветли достатъчно, няма смисъл да ползвате по-силна боя. Вие преценявате на какъв риск ще подложите косата. Не мисля, че ще се изтощи твърде много, малко по-нагоре в темата имаше подбен въпрос.
Косата ви изглежда естествено светла, та според мен би трябвало да изаетлява лесно.

Допълвам. Ако решите да пробвате с по-слаба боя, винаги след това можете да вдигнете изсветляването при слвдващо боядисване. Общо взето от 9 ка нагоре боите не вкарват пигмент в косъма и винаги можете да изсветлите още.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 19:20 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт