Боя за коса - Blond50 - Клуб на блондинките

• 41 929
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Щом не е ползван блондор, може да вземете боя 12 и да пробвате на първо време с 30 % оксидант, все пак зависи как изсветлява косата. Може би и с 10 ка боя би се получило. Може ако решите да пробвате с 9 ка и да видите дали ще ви хареса резултата, ако ви изсветли достатъчно, няма смисъл да ползвате по-силна боя. Вие преценявате на какъв риск ще подложите косата. Не мисля, че ще се изтощи твърде много, малко по-нагоре в темата имаше подбен въпрос.
Косата ви изглежда естествено светла, та според мен би трябвало да изаетлява лесно.
Много благодаря за съвета. Последно нещо което искам да попитам е коя марка боя ще ми препоръчате Simple Smile

# 121
Щом не е ползван блондор, може да вземете боя 12 и да пробвате на първо време с 30 % оксидант, все пак зависи как изсветлява косата. Може би и с 10 ка боя би се получило. Може ако решите да пробвате с 9 ка и да видите дали ще ви хареса резултата, ако ви изсветли достатъчно, няма смисъл да ползвате по-силна боя. Вие преценявате на какъв риск ще подложите косата. Не мисля, че ще се изтощи твърде много, малко по-нагоре в темата имаше подбен въпрос.
Косата ви изглежда естествено светла, та според мен би трябвало да изаетлява лесно.
Много благодаря за съвета. Последно нещо което искам да попитам е коя марка боя ще ми препоръчате Simple Smile
Според мен, само я матирайте. С боя върху кичури , мисля че се си съсипете косата .

# 122
Gabi честно казано нямам идея. Да не е Гарние от магазина (или нещо от тоя сорт). Има много хубави бои, аз харесвам Алфапарф, Вела Колестон, ползвала съм и young, общо взето каквото имам под ръка.

Кичурите не са правени с блондор, а с боя, ако това е така, едва ли чак да я съсипе. Това е едно нанасяне на боя по дължините. Повечето от нас боядисваме доста повече пъти косите си. Може би е добре да поизчака малко, но чак от две боядисвания на естествена коса с боя да я съсипе...не вярвам.

# 123
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте,имате ли наблюдения за Igora 10.46?Целя нещо подобно,благодаря🤗

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 17:48 от danylony

# 124
Gabi честно казано нямам идея. Да не е Гарние от магазина (или нещо от тоя сорт). Има много хубави бои, аз харесвам Алфапарф, Вела Колестон, ползвала съм и young, общо взето каквото имам под ръка.

Кичурите не са правени с блондор, а с боя, ако това е така, едва ли чак да я съсипе. Това е едно нанасяне на боя по дължините. Повечето от нас боядисваме доста повече пъти косите си. Може би е добре да поизчака малко, но чак от две боядисвания на естествена коса с боя да я съсипе...не вярвам.

Дамата не е сигурна дали е ползван или не. Тя е казала да не се ползва, но какво всъщност са и сложили, не се знае.  В крайна сметка всеки има глава на раменете и може да прави каквото реши✌

# 125
Да ви кажа, блондорът се различава като консистенция от боята. А и когато се слага блондор, след това косата се матира, защото стои патешко жълта.

# 126
Да ви кажа, блондорът се различава като консистенция от боята. А и когато се слага блондор, след това косата се матира, защото стои патешко жълта.
Ако това  е към мен, много добре го знам, т.к. 15 г. съм поддържала кичури. От 5 г. не правя кичури , защото ми се съсипа косата .

# 127
Ако това  е към мен, много добре го знам, т.к. 15 г. съм поддържала кичури. От 5 г. не правя кичури , защото ми се съсипа косата .
Нямах предвид теб, по-скоро момичето, което пита. Да се опита да разбере с какво са я изсветлили.

# 128
  • Ст Загора
Здравейте, нахлува при вас. От няколко месеца съм руса, не мн руса, но задоволително. Но косата ми мн изтъня. Препоръчайте ми нещо маска, то ясно че ще истънее, но.... Изведнъж стана. Скоро слагах оцветяващ балсам. Нещо бюджетно

# 129
  • София
Здравейте, нахлува при вас. От няколко месеца съм руса, не мн руса, но задоволително. Но косата ми мн изтъня. Препоръчайте ми нещо маска, то ясно че ще истънее, но.... Изведнъж стана. Скоро слагах оцветяващ балсам. Нещо бюджетно

Най-бюджетното за което се сещам е Фанола.
https://makeup.bg/product/481112/
https://makeup.bg/product/546312/
https://makeup.bg/product/546313/

# 130
Насито, Лореал профи имат уплътняваща пяна за коса и термо спрей, изненадаха ме приятно.

# 131

Успях до тук и ще изсветлявям още. Пробвах с матиращ лилав шампоан и не хваща. Явно не е достатъчно изсветлена. Хваща но само на отделни кичурчета. С какво друго мога да матирам?

# 132
Здравейте! Мислех да го споделя в другата тема, за проф продукти. Искам да похваля една боя, като предложение за Карамелка. Goldwell colorans. Води се тониращ боя, която не влиза във вътрешността на косъма, а само го обвива. Разрежда се само с 2%окислител на марката. Не уврежда, дори подобрява състоянието на косъма. Снощи я из пробвах, няма абсолютно никакъв мирис на химия, не дразни изобщо скалпа, не уврежда дължините. Специално за блондинки може да се експериментира с различни нюанси, аз не съм съвсем русокоска. Въпреки, че я дават тониращ, успя да ми покрие белите коси, ще видим колко трайно, но и другите бои не го правят трайно при мен.
Запалих се по тая боя тук
https://irecommend.ru/content/kraska-dlya-volos-bez-ammiaka-gold … olorance-goldwell  
На руски е, но може да се видят снимките в отделните мнения.
Има някои особености при използването, ако някой се интересува, ще пиша.

# 133
  • София
Звучи супер, ако и не уврежда косата бих пробвала. Имам доста избелели кичури и ми се иска да вкарам  малко пигмент в тях. Може ли повече информация от къде я купувате ( търсих в нет-а, но не намирам ) и как се използва ?

# 134
Взех я от мейкъп, тази
https://makeup.bg/product/195189/  
Окислителят  е в синята опаковка, 1 литър е, 2 %.
Разрежда се :2 части окислител, към 1 част боя. Говорим за обем, не за грамаж. Аз използвах мерителна чашка от някаква течна добавка - 30 мл боя към 60 мл окислител.Моята коса изобщо не е гъста, до раменете ми е и ми остана боя от това количество. Малко е зор да се объркат, използвах пластмасова дръжка на нож, но с повече движения става. Не трябва да има не разтворени жилки от боята. Пише, че се нанася на чиста коса. Аз не си измих косата предварително, но моята е много суха и бавно омазняващ. Има два варианта, според информацията на рускините - нанася се на суха коса за по - интензивен цвят, или на влажна, за по - приглушен цвят. Стои се максимум 25 мин, аз стоях толкова, мажи се цялата коса, което си е улеснение. Боята е една, даже две идеи по - течна от нормалното, затова препоръчват да е в спец бутилчица с отвор, но аз и с паничката се справих. След изплакване то на боята не се слага шампоан, само балсам, по възможност такъв за запазване на цвета. Аз си сложих Мароканоил с каф капачка. Може да се смесват няколко нюанса, важно е само да се спази съотношението с окислител. Според това, което съм чела, може да се използва често, примерно 3 пъти в месеца. Нямам личен опит за сега как се държи с времето цветът и как се отразява по - честото използване, но аз получих мн интензивен цвят и невероятен блясък.
ПП Единствено ме и задачи това, че тубичка та с боя не беше запечатана, но реших да рискувам. Иначе няма никаква остра миризма на каквото и да е, ухае много не натрапчиво на някакъв непретенциизен измивен козметичен продукт, примерно течен сапун за ръце.

Общи условия

Активация на акаунт