Нашите цветя - обща тема 11

• 36 035
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря.  Не очаквах такъв отговор. Имам и още едно дълго, с листа на върха само. Ще отрежа и него.

# 301
  • оттам, откъдето започва България
beki8, хубави са ти цветята, но респект за лютите чушки. Simple Smile
Ние с ММ не сядаме да ядем без люти чушки. Май е време и аз да си посадя, че в магазина ги продават за люти, но в много случаи са сладки. Relaxed

# 302
Ооо, тези са много люти - докато начупвах чушката, за да взема семената, си пипнах устните и се надуха все едно съм си слагала филъри Grin
Мога да ти подаря едната саксийка заедно с реколтата Simple Smile

# 303
  • забравих си мисълта...
Момичета, какво да правя с моето каланхое? Подариха ми едно през лятото и беше красиво, но като прецъфтя, стана много криво и грозно. Не ми се изхвърля, само го разкарах да не ми е пред очите.

На каланхоето периодично му отчупвам връхчетата и то така се разклонява и не става толкова високо. Иначе като отчупя клонче, го оставям два, три дни да засъхне там където е отчупеното и веднага го засаждам.

# 304
beki8, хубави са ти цветята, но респект за лютите чушки. Simple Smile
Ние с ММ не сядаме да ядем без люти чушки. Май е време и аз да си посадя, че в магазина ги продават за люти, но в много случаи са сладки. Relaxed
Тая пролет си купих семена от https://www.bulshitstore.com/6%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D … 1%81%D0%BE%D1%80/
За пръв път в живота си правя разсад. Отгледах до големи два корена, различен сорт. Люти са, направо отрова. Късно през лятото открих, че в сайта си HotFarm продават тор за люти чушки. (https://hotfarm.eu)
Благодарение на него (така си мисля поне) корена успя да поизхрани огромното количество завръз. Сега ги чакам да почервенеят. По-късно ще ги преместя в къщи да видим дали ще оцелеят зимата.

Скрит текст:
За който обича люто и не е чувал фирмата, горещо препоръчвам сосовете им в минибутилка с обозначение 10. Един такъв сос ММ го яде 3 години - сипваше по малко в капачката и си вземаше с върха на клечка за зъби. А той обича люто. 😀
Скрит текст:

# 305
  • Мадрид / София
Лютите чушки са многогодишни. Поме и догодина могат да дадат плод, но не толкова богат урожай.

# 306

Какво го сполетява този олеандър според вас? Чернилката е в основата на листата и има стечено по стъблото. Най-долните листа не са засегнати. Как да се боря с нашествието?

# 307
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някъде бях попадала на информация, че това е гъбично заболяване. опитай с някакъв фунгицид, а най-добре ако иам с кого да се консултираш. нямате ли агроаптека наблизо?

# 308
  • Мадрид / София

Какво го сполетява този олеандър според вас? Чернилката е в основата на листата и има стечено по стъблото. Най-долните листа не са засегнати. Как да се боря с нашествието?
Сигурна ли си, че не е паднала някаква тъмна течност точно там? Много е отчетливо като за болестно състояние.

Много интересна е куркумата. Странни цветове. Някой има ли я и колко издържа цъфнала, какво изисква за да се отгледа?

# 309
Дълги години имах сливолистна спирея в сандъче и цъфтеше добре, зимата навън, без никакви грижи. Писна ми и я преместих пред блока, разбира се там върви много по-добре. https://nurcar.com/products/spiraea-prunifolia-plena

Диорела, много ми хареса точно тази спирея. Сега искам и аз в сандъче, да ми краси терасата. Кажи моля, колко голямо беше сандъчето при теб, и на пълно слънце ли стоеше, или по-засенчено.
А боледува ли от нещо? В градината спиреята е много устойчива, дали и в сандъчето ще е така? Нали е от семейството на розите, а те са податливи на разни болести и инсекти...

# 310
Гледам, че продължавате да пълните тема с красоти. След седмица отсъствие намерих моите в сравнително добро състояние, въпреки че милата ми съседка беше засушила някои, а други преполяла. Но съм ѝ благодарна, че все пак ги е обгрижвала. Едното буги пак оплешивяло, второто, стефанотиса и жасмина цъфтят, а хибискуса е пълен с пъпки.

Палмичките ми също доста добре се развиват, но явно ще трябва  да ги преместя в по-дълбоки саксии. По едно и също време засях семената, но тези в пластмасовите бутилки изостават.

Подозирам че плумерията е нападната от акари. Загубила е 30% от листата си, има и други в недобро състояние. Как да разбера дали е това проблема?

Винките ще трябва да махна, но една самозасяла се в саксията при мушкатото ме радва с цветове и нея ще я запазя.

Вчера си купих циклама. Миналата година не се справих с отглеждането им, но не устоях, толкова са красиви.

Времето все още е топло и сухо, засега всичко е навън. Може би другия месец ще мисля как да ги събирам на малката тераса.

# 311
  • Мадрид / София
Пак да си повдигна въпроса - някой гледа ли куркума? Лесно ли се гледа? Колко време ѝ траят цветоете?

# 312
Някой тук беше показвал куркума и ми хареса,но нямам спомен кой беше.
Магни,щом моята циклама е още жива,значи и ти ще се справиш. 😆 В жегите хич не й беше добре навън и я прибрах вътре. Вече цъфти и живна доста. Ще ви я покажа после.
Мисля тези дни да прибирам някои цветя. Много падат нощем температурите и ме е шубе да не загубя някое.

# 313
Цикламката не я мисля. Догодина ще я сменя с нова. Но за плумерията много ме е яд. Такова хубаво растение беше, ще търся сега повече информация за акарите - как се познават и с какво да пръскам.

# 314
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
куркума и джинджифил съм виждала в цветарските магазини. честно не видях разлика във външния вид - листа, цветове, всичко беше еднакво за мен.
опитвала съм да отгледам джинджифил в саксия (от магазинска грудка) расте, направи листа, но до цвят не го докарах.

Общи условия

Активация на акаунт