Нашите цветя - обща тема 11

• 35 923
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • In transit
Моята дипладения цяло лято се възстановява. Бях я изрязала почти до дъно заради памуклийките. Едва сега тръгна хубаво, около 20см е висока и си пусна хубави клончета. Прибрах я вкъщи, на прозорец. Не е топло в стаята, но не пада под 20С температурата и се чудя какво ще стане с нея зимата, но не мисля да я оставям в коридора или на студено засега...каквото такова.
В коридора ми завъди памуклийките първата зима. Sad

# 601
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в една поликлиника имаше дипладения. забравена в един коридор, заела целия панорамен прозорец, беше се увила по щорите, влизаше и излизаше от панелите на окачения таван и цъфтеше.

не ми се вярва да беше много обгрижвана най-много някой да си изсипе кафето в саксията или някоя чистачка да хвърли по някоя кофа вода.

# 602
В България през лятото видях дипладения в няколко заведения. Направи ми впечатление, че ги оставят да растат и пълзят свободно без някаква конструкция. И моите вече се чудят на какво да се хванат, че им забучих пръчки. 😆 Скоро ще ги режа и прибирам.

Новите ми придобивки. На азалията знам каква ще й е съдбата на парното, но колкото изкара. Другото ще го оставя навън.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 18:58 от Анонимен

# 603
Какво ще ѝ стане на азалията от парното? Моите и двете са на парно и откакто ми казахте как да ги поливам са си екстра и цъфтящи Blush

# 604
Ами изсъхва и си отива. Ние поддържаме много топло и е трудно за цветята. То аз не мога да спя без овлажнител.

# 605
Какво ще ѝ стане на азалията от парното? Моите и двете са на парно и откакто ми казахте как да ги поливам са си екстра и цъфтящи Blush
Би ли споделила за поливането на азалия та, че съм изтървала.

# 606
Беки, в темата има два вида хора. Едните отглеждат азалии, другите ги морят Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз съм от втория вид. Момичетата тук мнооого пъти са ми давали супер подробни и ценни съвети за отглеждането, пробвах всякак, но просто при мен не се получава. Няма друго цвете, което толкова да не ме харесва....
Ако искаш, сподели и ти как се грижиш за тях, какви са условията при теб, че и върху парното, ще ми е много интересно да прочета.

# 607
А, аз цветя върху парното не държа, но на някои като азалията това не им помага. Затова пък трета година поддържам гардения и много други.
Сега съм се заплеснала по зимни цветя за терасата.

# 608
Ох, че съм муня заспала. И двете сте писали, че азалиите ви са е НА парно, но мозъкът ми си го преведе, че са ВЪРХУ парното Grinning

# 609
При мен парното е на макс (5) цяла зима и не се пипа (азалиите са на работа). Нищо особено не им правя. Държа чинийките винаги пълни с вода по съвет от темата (взех по-големи чинийки, че да им стига за събота и неделя). Сменям почвата в началото на лятото (когато не цъфтят) и това е. Казвала съм ви, че са спасени от борсата на пазара - бяха ги приготвили за изхвърляне, по три голи пръчки в саксия - ни листо, ни нищо. Преди да разбера как се гледат като блатни, успях на два пъти да ги “съблека” отново на пръчки Grinning Утре мога да пусна снимка да ги видите в момента как са.
Тази е от лятото и даже се вижда кранчето на парното, а тръбите са точно зад тях:

# 610
Коледната ми звезда нещо не е добре. Купих я съвсем мъничка миналата зима. Лятото се развиваше добре, но от около седмица листата ѝ жълтеят и капят Confused
Скрит текст:
това е от преди месец.

# 611
Коледната звезда може и на пръчки да ти остане, но после пак се разлиства. Моята тъкмо се разлисти, сега растат листата и до месец ще почервенее:

А ето и азалиите тази сутрин:

Нарочно не съм ги изрязала, защото имат пъпки горе по върховете.
Единствено листата ме притесняват, че се прошарват и после падат:

Но пък си цъфтят доволно.

# 612
А, аз цветя върху парното не държа, но на някои като азалията това не им помага. Затова пък трета година поддържам гардения и много други.
Сега съм се заплеснала по зимни цветя за терасата.
А може ли да споделите някакви тънкости при отглеждането на гардения? На първо четене остъклената ми тераса отговаря на изискванията за отглеждането и.

# 613
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

И старите

Белите стебълца цъфтят в бяло - розовите в розово.

# 614
А може ли да споделите някакви тънкости при отглеждането на гардения? На първо четене остъклената ми тераса отговаря на изискванията за отглеждането и.
Зимата я държа на 22-25 градуса на прозорец, полива я слабо, веднъж в месеца слагам лимон или лимонтузу във водата. Лятото навън, на светло място, но не пряка слънчева светлина. Не съм сигурна за остъкления балкон.

Общи условия

Активация на акаунт