Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 804
  • 823
  •   1
Отговори
# 165
Харесвам Coco Mademoiselle и върху другите, и върху себе си …. И аз поръчах интенз / нали си падам по новостите 😁😁 / , но и аз не намирам особени разлики между първообраза и интенз, може би първият е по - цитрусов в началото , но след половин час са еднакви за моя нос 😊
Каква есен и зима би била без Coco Mademoiselle в парфюмния гардероб ?!?!?

# 166
Бихте ли споделили няколко думи за Paco Rabanne Phantom Simple Smile Днес пропуснах да тествам, а още поне седмица не мисля да се връщаме в града. Чудя се дали да не го комбинирам с една поръчка за моя мъж. Не е претенциозен, харесва по-тежки, присъствени парфюми, само на морето носи акватици с дървесна нотка. Пръска стабилно и обича да го изненадвам с нови аромати 😊
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Phantom-68226.html

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 21:33 от Ellinor*

# 167
Аз пък не виждам нищо лошо в огромната трайност на парфюм вк. и след къпане. Това се търси от повечето българи - силен, супер траен, с много голям шлейф и до 100 лв. Почти винаги се поставят такива изисквания при търсене или искане на съвет за парфюм, затова и ориенталците, арабските парфюми, Монтал, Мансера и други супер излъчващи марки се търсят и продават изключително много тук.
И определено е по-гадно парфюмът, който харесваш силно да е нетраен, отколкото изключително траен или само траен.

# 168
Не го нападайте така момичето де , аз също предпочитам плътни , и често агресивни парфюми, с голяма трайност и сиаж. Винаги можеш да си сложиш по-малко спрямо ситуацията 1-2 пъти , по-добре така , от колкото 15 пъти , и след час...да няма никой.
Това дали някой харесва , или не Kirké и сие , е вече съвсем друг въпрос. 2015-16 това ДНК беше ново и различно , хората ме спираха по улиците да ме питат какво нося , но сега това е един от най-копираните парфюми почти наравно с Aventus и BR540  , не съм запознат, но сигурно и Zara вече имат техен вариант. Не съм си го слагал лично аз , от повече от година .

Аз пък не виждам нищо лошо в огромната трайност на парфюм вк. и след къпане. Това се търси от повечето българи - силен, супер траен, с много голям шлейф и до 100 лв. Почти винаги се поставят такива изисквания при търсене или искане на съвет за парфюм, затова и ориенталците, арабските парфюми, Монтал, Мансера и други супер излъчващи марки се търсят и продават изключително много тук.
И определено е по-гадно парфюмът, който харесваш силно да е нетраен, отколкото изключително траен или само траен.

Взе ми думите от устата , поста ми е 1 минута след твоя Laughing  , но ще си го добавя .

Парфюм за вечерта

# 169
  • Germany
Athena, от това, което харесваш, мисля, че Гри съвсем не е за теб. Твърде много пачули и мъх, трябва да харесваш такъв тип хладно, звънливо зелено пачули. Мисля, че е много рисков за теб. Прочетох ти питането за ексклузивната колекция, но мисля, че не е за теб. Теб те виждам с Мис Диор и Джой, с идола интенз на Ланком, прекалено екстравагантни или унисекс ще ти дойдат ексклузивната линия. Не пречи да опиташ, но все ми се струва, че ще изляза права.

И аз съм любопитна за новия парфюм на Фавиол, и ще чакам отзивите ви.

Coco Mademoiselle, La vie est belle, Angel, Alien  са световни бестселъри именно защото се супер трайни, шлейфови, разпознаваеми, и остават след душ.  И те ли са ужас?

# 170
Нянам нищо против след душ да мириша на някой мой Любимец, но точно цитираните два / Ерба Пура и Кирке / не са моите .

# 171
Само да кажа ,че новата Инсомния остава и след душ какво повече може да искаме от това.❤❤❤
само линк... Simple Smile

Заповядай
https://faviolseferiscents.com/product/insomnia-ritual/

# 172
Само да кажа ,че новата Инсомния остава и след душ какво повече може да искаме от това.❤❤❤
Развитие, Миме, развитие... ! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 173
... Това се търси от повечето българи - силен, супер траен, с много голям шлейф и до 100 лв. ...
Затова ли във всяко второ такси мирише остро и душливо, с избили потни нотки? Или моят нос е тотално повреден.
Сериозно, не се подигравам или заяждам, но от много добре изглеждащи и видимо чисти хора лъха на остра пот, задушила буквално останалата част от парфюмната композиция. Не смея да дишам понякога, особено в такси, особено напоследък. Или съм станала по-чувствителна с възрастта (вече 53) или тия хора носят някакви безумни реплики. Необяснимо ми е.
Не смея да посегна към парфюм с бели цветя, шафран, пачули, муск, цитруси... уж безобидни композиции вадят тоя потен кошмар отгоре, включително и, за огромно мое разочарование, прекрасната Андромеда ТТ. Това си е направо проклятие. И не, не съм прекарала Ковид.
Чакам две книги на тема парфюми - „Парфюми в четири сезона“ на Калина Гарелова и "Парфюм. Колекция от А до Я".
https://www.byrdie.com/why-does-perfume-smell-different-on-everyone - споделям, интересна статия.

# 174
  • The Evergreen State
Athena, от това, което харесваш, мисля, че Гри съвсем не е за теб. Твърде много пачули и мъх, трябва да харесваш такъв тип хладно, звънливо зелено пачули. Мисля, че е много рисков за теб. Прочетох ти питането за ексклузивната колекция, но мисля, че не е за теб. Теб те виждам с Мис Диор и Джой, с идола интенз на Ланком, прекалено екстравагантни или унисекс ще ти дойдат ексклузивната линия.
Благодаря Ковачева. Мис Диор, Джой и прочие не ме вълнуват особено вече. Имам твърде много такива подобни и съм отегчена от тях (Новото Мис Диор е тотално обратно на каквото ми е необходимо в момента). Носи ми се нещо тотално различно, определено не и розов сок.
Не бързам с покупка. Ще мисля. Още веднъж мерси на всички за споделените мнения.
Тествах Диптик (почти всичко) и Фредерик Мал (повечето които сте споменавали тук).
Нищо не харесах и от двата бранда. Регистрирам че са качествени и хубави парфюми просто май не са това което търся. Диптик ми идват твърде натурални, чисти прекрасни ..и леко аптекарски. Фредерик Мал са прекрасни но са малко в повече ретро от каквото искам. Носи ми се нещо хладно, несладко, дистанциращо и модерно. Нещо различно от това което имам със сигурност и не непременно крауд плийзър. Наблизо има бутици на Хермес и Луи Вуитон. Дано успея да мина оттам скоро да тествам нещо.

# 175
Athena, познаваш ли Fashion Decree Woman Atkinsons ?

# 176
Лято е, жега е, потят се хората и това е съвсем нормален физиологичен процес. Много не се къпят, но те не пътуват в таксита почти никога. Иначе сутрин душ и после в 15 часа на какво да миришеш, особено ако си бил под палещото слънце? Има хора потта им мирише, има други на които не.  В такситата се пуши много, освен това не се чистят колите никак. На какво да мирише?
Между другото перфектен трик за немиришеща пот е като се обтриват всяка вечер с тампон напоен с тоник с киселини за лице, мишниците при нормално потене. Маха всичко още на втория път и ексфолиира кожата отлично. Има случаи, в който само ботокс помага особено при обилно затрудняващо всякаква работа потене на ръцете и краката. Тогава се слага ботокс и проблема се решава за месеци.
Парфюмите с муск понякога миришат на пот, а мускът на Тициана и Нарцисо е известен точно с това, както и че е буквално пращящ на кожата. В Кирке и Ерба Пюра дори се определя като мръсни чорапи.
Има обаче хора на които стои божествено и е хубава емоция да ги усетиш отминавайки.

# 177
  • The Evergreen State
Athena, познаваш ли Fashion Decree Woman Atkinsons ?

Хм, това изглежда интересно по пирамида. Мерси много Chocolat Hug ще го потърся непременно.

# 178
Athena, имаш ли скоро идване в Бг ? ПишИ ми ЛС да ти пратя пробичка на Гри Диор

# 179
  • София
Скрит текст:
Бихте ли споделили няколко думи за Paco Rabanne Phantom Simple Smile Днес пропуснах да тествам, а още поне седмица не мисля да се връщаме в града. Чудя се дали да не го комбинирам с една поръчка за моя мъж. Не е претенциозен, харесва по-тежки, присъствени парфюми, само на морето носи акватици с дървесна нотка. Пръска стабилно и обича да го изненадвам с нови аромати 😊
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Phantom-68226.html

Ellinor - не се чудете, направо го добавяйте в комбинацията Hands Ok Hand

Скрит текст:
И аз съм любопитна за новия парфюм на Фавиол, и ще чакам отзивите ви.

kovatcheva -  то  няма кой знае какво да се добави - парфюма излезе днес в 12 на обяд, но ние тук го разкостихме обстойно Satisfied
Копие на Кирки и Лопати, с потен уклон, но пък за сметка на това досадно траен. Scream

Общи условия

Активация на акаунт