Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 809
  • 823
  •   1
Отговори
# 180
Между другото перфектен трик за немиришеща пот е като се обтриват всяка вечер с тампон напоен с тоник с киселини за лице, мишниците при нормално потене. Маха всичко още на втория път и ексфолиира кожата отлично. Има случаи, в който само ботокс помага особено при обилно затрудняващо всякаква работа потене на ръцете и краката. Тогава се слага ботокс и проблема се решава за месеци.
Парфюмите с муск понякога миришат на пот, а мускът на Тициана и Нарцисо е известен точно с това, както и че е буквално пращящ на кожата. В Кирке и Ерба Пюра дори се определя като мръсни чорапи.
Има обаче хора на които стои божествено и е хубава емоция да ги усетиш отминавайки.
Благодаря за трика, Densi, аз се оправям лятото с бяла хума след душ-гела, но ще пробвам и с гликолов тоник.
Имах предвид точно парфюмите с муск - не просто потните хора, които е излишно да споменавам. Чoвек с такъв парфюм е буквално биологично оръжие за носа ми. Точно дразнещ е муска, като допир до стъклена вата или дрянови листа. Остър, режещ, плътски и за съжаление върху кожата ми избива толкова силно, че заглушава всичко останало. И студ не го спасява.
Athena, и на мен ми се носи леден и дистанциращ парфюм. Надявам се новата ми находка да е точно това - Agonist Hope - https://www.fragrantica.com/perfume/Agonist/Hope-37094.html
Оприличават го с мрачна и студена иглолистна гора и с борови дървета в огън. Чакам с нетърпение да го получа и ще споделя що за чудо е.
Любопитни са ми два американски нишови бранда - Alkemia Perfumes и Solstice Scents. Те имат дъждовно-снежни композиции с тамяни и зелени нотки, предлагат мостри. Може би си запозната.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 01:37 от Анонимен

# 181
  • The Evergreen State
Ще приложа номера на Walter да не разводнявам много темата.

Тествах Диптик (почти всичко) и Фредерик Мал (повечето които сте споменавали тук).
Нищо не харесах и от двата бранда. Регистрирам че са качествени и хубави парфюми просто май не са това което търся. Диптик ми идват твърде натурални, чисти прекрасни ..и леко аптекарски. Фредерик Мал са прекрасни но са малко в повече ретро от каквото искам...

Самоцитирам се за да се поправя понеже се изказах много прибързано, а тези два бранда заслужават повече внимание. Тествах поне 10 Dyptique парфюми (без Kyoto имаше го но не ме блазни червената бутилка и не исках да си обременявам носа, и без Ilio понеже го нямаха), пръсках на картончета и си занесох всички в къщи надлежно сепарирани.
Много са хубави парфюмите, стаята където подредих картончетата заедно с тези на Frederic Malle ухае божествено. Много харесах Eau Capitale, Orpheon и Fleur de Peau. Любезно ми предложиха семпъл на този който харесвам най-много. След дълго колебание си избрах Fleur de Peau. Много е хубав, в момента съм с него, прекрасни ириси.
Колкото до Frederic Malle, от раз ме грабна Portrait of a Lady. Класически шипър и го отписах прибързано в опасението да не би да е твърде ретро. Да, но сега блотера е до мен и час по час душа ту него, ту китката на ръката си където пръснах Fleur de Peau, прекрасни парфюми са и двата.

Athena, имаш ли скоро идване в Бг ? ПишИ ми ЛС да ти пратя пробичка на Гри Диор
Много мило, много ти благодаря, това е невероятен жест и съм трогната наистина Hug. За съжаление нямам идея кога мога да планирам пътуване особено със сегашната ситуация.

...
Athena, и на мен ми се носи леден и дистанциращ парфюм. Надявам се новата ми находка да е точно това - Agonist Hope - https://www.fragrantica.com/perfume/Agonist/Hope-37094.html
Оприличават го с мрачна и студена иглолистна гора и с борови дървета в огън. Чакам с нетърпение да го получа и ще споделя що за чудо е.
Любопитни са ми два американски нишови бранда - Alkemia Perfumes и Solstice Scents. Те имат дъждовно-снежни композиции с тамяни и зелени нотки, предлагат мостри. Може би си запозната.

Develfen честита покупка, дано да е това което търсиш. Тези марки не са ми познати но ако ги видя ще тествам и ще пиша.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 07:45 от Athena

# 182
Само да кажа ,че новата Инсомния остава и след душ какво повече може да искаме от това.❤❤❤
Развитие, Миме, развитие... ! Stuck Out Tongue Winking Eye

Да,според моя нос се разви на 100% към Ерба пура.

# 183
  • The Evergreen State
Много искам да пробвам новия Мис Диор и Червеното Линтерди, преди няколко дни не бяха заредени.

Брайт, сега видях че питаш за тези парфюми. Тук се появиха, предполагам много скоро ще ги заредят при вас. За моя нос и червеното Линтерди и черното са си все Линтерди. Вчера ми подадоха две блотерчета в мола и на двата и ги запазих. Много са близки до оригиналното. Може който ползва ежедневно някой от линията да усети нюанси, аз наистина нищо не отличих, поне от картончето.
Колкото до Мис Диор, не е лош, топъл, кремест, флорално-сладък, мирише "по-розово" от предния, базата е по-ванилена а не е дървесна, мек и гушлив е. Новата панделката не ми харесва особено, предишното шишенце стоеше по-шик според мен.

# 184
Новото Линтерди е заредено в Нотино и Прити шоп .... обмислям една 50-ка, оригиналното много ми хареса, но го приключих отдавна и сега ще разнообразя с червеното / не мисля, че ще има кой знае какви изненади , а ако има ще са към по-добро /

# 185
Искам да ви питам един леко страничен въпрос, който съм сигурна, че сте обсъждали много пъти. Как се тества "хубаво" парфюм в парфюмерия? Бих искала оттук нататък да правя добре обмислени покупки и да тествам няколко пъти преди да купя цяла бутилка. Естествено, пръскам си на китките, но ми се иска да си пръсна и на врата примерно, както и още някъде по ръцете. Всеки път обаче се притеснявам, че някой ще дойде и ще ми се скара, а и бодигардовете гледат зорко отстрани.
Някакъв съвет? Да пръскам ли следващия път и по врата или не е удачно? Може би на китката е достатъчно?

# 186
  • София
Вие виждате ли ароматите си цветово, и съчетавате ли ги с определени дрехи?

Дез, не си сама Wink  И аз много от парфюмите ми ги виждам в цвят (не непременно този на бутилката или течноста обаче) и съответно дали съзнателно или недотам, ги съчетавам с цвета на дрехите.

Ето например днес съм с един розов топ с магнолии - ами, хващам се, че го нося с няколко неща - Eau de Magnolia (естествено Wink ), Blossom Love или както днес L'Artisan Rose Privee (който за мен е колкото роза, толкова и в духа на Eau de Magnolia).

# 187
Искам да ви питам един леко страничен въпрос, който съм сигурна, че сте обсъждали много пъти. Как се тества "хубаво" парфюм в парфюмерия? Бих искала оттук нататък да правя добре обмислени покупки и да тествам няколко пъти преди да купя цяла бутилка. Естествено, пръскам си на китките, но ми се иска да си пръсна и на врата примерно, както и още някъде по ръцете. Всеки път обаче се притеснявам, че някой ще дойде и ще ми се скара, а и бодигардовете гледат зорко отстрани.
Някакъв съвет? Да пръскам ли следващия път и по врата или не е удачно? Може би на китката е достатъчно?
Това с добре обмислените покупки някак си с парфюмите при мен не сработва .... Случвало ми се е уж много да искам някой парфюм след тест / хуууубаво съм го тествала / , но след като го придобия , понося го две седмици и решавам , че ме отегчава или излиза някоя съставка , която много започва да ме дразни и трови.
Случвало се е обаче и другото, поръчвам на сляпо някой парфюм, при първо пръскане няма химия, но след няколко поредни носения откривам едни красоти и ми става любим....
Вероятно най-добре е да се разноси парфюм / едни 5-10 мл. поне /, за да реши човек за себе си, но това почти няма как да стане .... добре, че има тема за размени и сайтове за продажби ....

# 188
  • The Evergreen State

Най-добре е ако ти дадат семпъл. Тук в Сефора и Нордстром преди пръскаха на място от самия парфюм в едни малки пластмасови шишенца. Някои консултантки пълнеха цялото шишенце, някои до половината или по-малко. Сега спряха да предлагат, може би заради мерките за безопасност. Радвам се ако някой предложи семпъл вече, не се случва често. Аз пръскам на картончето, ако ми хареса пръскам и на ръката. Тествам няколко пъти на ръка ако ми се заформя идея да си купя нещо. Някой път съм по-импулсивна и бърза с разплащането Grin.
Не им обръщай внимание на тези бодигардове. Престраши се и се напръскай където искаш Flowers Hibiscus.

# 189
Да, май има известна доза късмет в това как ще ти понесе след покупката. Аз сега се сещам, че хвалбите, които писах за някои парфюми преди месец-два, вече не са валидни, хаха. След още няколко носения, не съм толкова очарована.

# 190
Големите парфюмерии предвиждат в бюджета да има тестери и те са точно за това, да се напръскат клиентите и да изберат което им харесва. Не е нужно да се случи веднага, нормално е да искаш да го по носиш, дори втори и трети път да пробваш. Не се свенете. Охраната следи да не мушнеш нещо в джоба, не е особено приятно да те наблюдават, но не бива да се стеснявате да тествате. Аз лично от 1 впръскване на ръката не мога да добия представа дали искам да го имам и когато обмислям покупка отивам без парфюм и се пръскам обилно. Доста грешки съм избегнала така.

Вчера минах през 1 слабо заредена Сефора и понеже нищо ново за мен не открих, се напръсках 3 пъти със Со Скандал (помня, че ми беше харесал като се появи) - много тежко ми стана от това нещо млечно-метално-сладко. Със сигурност вече не бих го пробвала даже, камо ли да купувам. А първото впечатление само от бегъл тест на китката беше приятно.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 12:12 от amareto

# 191
  • Франция
Ковачева коментара ти идва точно на време за мен. Гледах тези ексклузиви на сайта на Диор, няма къде да ги тествам за съжаление. От коментарите във Фрагрантика оставам с впечатление че всички са много изпипани.
От сайта съдейки горе-долу по описанието съм любопитна за Oud Ispahan, Vanilla Diorama, Ambre Nuit, Feve Delicieuse, Gris, Holy Peony.
Здравей, Athena Simple Smile
Според последните ти постове оставам с впечатлението, че може би точно Gris е това, което търсиш. Не го познавам, аз имам огромна бутилка от старата версия - Gris Montaigne, който е един от най-любимите ми парфюми с пачули: точно е хладен, несладък, дистанциращ и модерен шипър. Не ми се вярва новата версия да е прекалено различна, така че може би си струва да го потърсиш за проба. Прекрасен е в пролетно-есенно влажно време.
От останалите, за които питаш - Oud Ispahan и Ambre Nuit леко клонят към мъжки; Vanilla Diorama и Feve Delicieuse клонят към сладкиши; а пък Holy Peony лично аз го слагам към групичката с Rose Kabuki, Sakura и др., които Диор направиха специално за далекоизточния пазар.

Носи ми се нещо хладно, несладко, дистанциращо и модерно. Нещо различно от това което имам със сигурност и не непременно крауд плийзър. Наблизо има бутици на Хермес
Определено си струва да посетиш бутик на Ермес и да тестваш Hermessence линията. Това са възможно най-несладките, хладни и "различни" парфюми, събрани в една линия. Някои от тях (Ambre Narguile или Cuir d'Ange) направо основаха собствени жанрове, така че може да ти се сторят банални, защото са преексплоатирани с подобия. Други обаче, по-непопулярни (Brin de Reglisse, Paprika Brasil, Santal Massoïa, Epice Marine), са абсолютно уникални съкровища. Убедена съм, че ще намериш различното нещо, което издирваш Simple Smile

# 192
  • The Evergreen State
Иеееей мерси много Miyako за мнението за Gris Dior! Много ми помогна. Благодаря че ми даде насока горе долу и за другите от линията. Ще се разходя непременно да ги проверя и Ермес.
Много съм благодарна за всички мнения момичета Hug, безценни сте!

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 13:53 от Athena

# 193
Пробвах най-накрая Dark Vanilla Montale.

Честно казано съм малко разочарована, защото очаквах друго.
Върху мен е много кожа с малко ванилия. Кожата първоначално е от онази суровата, все едно миришете току що излязло от магазина кожето яке. Не е от онази меката и гушливата, а остра и дори леко напрягаща. Ванилията е нищо особено, не е особено подправкова, нито пък усещам кой знае колко уд.
Не знам дали като измине някакво време и се поразвие ароматът ще изчезне кожата и ще даде път на ванилията. Предполагам е силно вероятно.
И въпреки първоначалната ми изненада и разочарование дори, има нещо притегателно и интересно в него. Не спирам да мириша мястото, на което пръснах.
Добре, че не го гръмнах на сляпо, защото въобще не съм сигурна, че ми трябва.

# 194
  • España
Здравейте, Парфюмни !
Да се запиша и аз най- накрая , след едно дълго и изпълнено с приключения  лято .
За мен , в парфюмно отношение , то мина в уханен облак от  Tosca Casamorati на Xerjoff   (видях дъното на бутилчето си) .
 При това , в част от времето , доста тематично , разхождайки се по италиански улички и плащади …

А лятното ми откритие е : . Мнооого нежен и красив парфюм! Напомня ми за градинката на баба… спомени от детството ,когато в ранно лято на двора и разцъфваше , като разпънат розово-лилав килим …море от ароматни карамфилчета , ето такива :
Снимките са от нета 😉

Общи условия

Активация на акаунт