Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 837
  • 823
  •   1
Отговори
# 195
Прекрасен е Sweet William, писах и аз колко обичам тия малки карамфилчета в него 😍 Заедно с Tardes е една от много хубавите ми парфюмни находки тази година

# 196
  • На острова
И аз в обедната почивка пробвах l’interdit rouge ❤ Хареса ми много, представям си го есенно, с овърсайзъд пуловер, маникюр в бордо, цитрусов чай.. Но аз съм фенка ма оригинала и видях дъно на 80 мл за нула време (есен-зима).

Днес имах важна среща и бях с Delina. По принцип не го нося в офиса, но ме държа спокойна, балансирана, уверена и отстояваща правата си. Беше успешен ден 🌸

# 197
Нося си го от 1 седмица оригиналът.https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-Parfum-51488.html
Това е една разкошотия от есенни круши и бели цветя с прахообразност на дървеса в базата. Влюбих се отново. Бях го сложила в режим сладък флорал, но в това ветровито хладнеещо време е машина. 2 бутилчета имам + тоалетнта вода, ще поръчам и трето. Ще тествам и червения.

# 198
  • BG-DE
Вчера пробвах l’interdit rouge с добро напръскване но, за мен е страшно близък до оригинала. Бих го взела като довърша парфюмната вода, което ще е скоро 😊главно заради шишенцето 😊 но имам чувството, че ми е малко по-нетраен обаче може и да греша, защото вчера беше доста топло.

# 199
  • вкъщи
Сигурна съм,че ще ми хареса, обожавам оригинала.

# 200
  • Чукарландия
Athena, познаваш ли Fashion Decree Woman Atkinsons ?

Хм, това изглежда интересно по пирамида. Мерси много Chocolat Hug ще го потърся непременно.

Прекрасен е Fashion Decree! Елегантен, изискан, респектиращ! Класа, класа!!! ❤️

# 201
Ще приложа номера на Walter да не разводнявам много темата.

Тествах Диптик (почти всичко) и Фредерик Мал (повечето които сте споменавали тук).
Нищо не харесах и от двата бранда. Регистрирам че са качествени и хубави парфюми просто май не са това което търся. Диптик ми идват твърде натурални, чисти прекрасни ..и леко аптекарски. Фредерик Мал са прекрасни но са малко в повече ретро от каквото искам...

Самоцитирам се за да се поправя понеже се изказах много прибързано, а тези два бранда заслужават повече внимание. Тествах поне 10 Dyptique парфюми (без Kyoto имаше го но не ме блазни червената бутилка и не исках да си обременявам носа, и без Ilio понеже го нямаха), пръсках на картончета и си занесох всички в къщи надлежно сепарирани.
Много са хубави парфюмите, стаята където подредих картончетата заедно с тези на Frederic Malle ухае божествено. Много харесах Eau Capitale, Orpheon и Fleur de Peau. Любезно ми предложиха семпъл на този който харесвам най-много. След дълго колебание си избрах Fleur de Peau. Много е хубав, в момента съм с него, прекрасни ириси.
Колкото до Frederic Malle, от раз ме грабна Portrait of a Lady. Класически шипър и го отписах прибързано в опасението да не би да е твърде ретро. Да, но сега блотера е до мен и час по час душа ту него, ту китката на ръката си където пръснах Fleur de Peau, прекрасни парфюми са и двата.

Пробва ли Synthetic Jungle ? Не е мой грам. Арабската линия Desert Gems също? Цените в Щатите на Frederic Malle са по-високи , от колкото в Европа . Разликата се усеща осезаемо при по-скъпите им неща.
Portrait of a Lady ритейл цената на 100-та в Щатите е $395 ~€332  , в Европа е €290 , като на много места още 10% надолу можеш да си "свалиш" и да ти излезе €261

Искам да ви питам един леко страничен въпрос, който съм сигурна, че сте обсъждали много пъти. Как се тества "хубаво" парфюм в парфюмерия? Бих искала оттук нататък да правя добре обмислени покупки и да тествам няколко пъти преди да купя цяла бутилка. Естествено, пръскам си на китките, но ми се иска да си пръсна и на врата примерно, както и още някъде по ръцете. Всеки път обаче се притеснявам, че някой ще дойде и ще ми се скара, а и бодигардовете гледат зорко отстрани.
Някакъв съвет? Да пръскам ли следващия път и по врата или не е удачно? Може би на китката е достатъчно?

НЕ СЕ  тества по начина по който искаш  хем "ХУБАВО" , хем "НЯКОЛКО ПЪТИ" в парфюмерия , особено в Бг. Питай за семпъл , но да знаеш , че ако не те познават , и не си им клиент , или няма да ти дадат , или ще ти кажат , че нямат. Най-добре си купи 5мл декант.

Това с добре обмислените покупки някак си с парфюмите при мен не сработва .... Случвало ми се е уж много да искам някой парфюм след тест / хуууубаво съм го тествала / , но след като го придобия , понося го две седмици и решавам , че ме отегчава или излиза някоя съставка , която много започва да ме дразни и трови.
Случвало се е обаче и другото, поръчвам на сляпо някой парфюм, при първо пръскане няма химия, но след няколко поредни носения откривам едни красоти и ми става любим....
Вероятно най-добре е да се разноси парфюм / едни 5-10 мл. поне /, за да реши човек за себе си, но това почти няма как да стане .... добре, че има тема за размени и сайтове за продажби ....

Точно , много парфюми се променят и според сезона , температурана , влажност на въздуха , какво е ял човек.... ако ти е харесал лятото , не значи , че щe ти хареса как ти седи и есента.

Най-добре е ако ти дадат семпъл. Тук в Сефора и Нордстром преди пръскаха на място от самия парфюм в едни малки пластмасови шишенца. Някои консултантки пълнеха цялото шишенце, някои до половината или по-малко. Сега спряха да предлагат, може би заради мерките за безопасност. Радвам се ако някой предложи семпъл вече, не се случва често. Аз пръскам на картончето, ако ми хареса пръскам и на ръката. Тествам няколко пъти на ръка ако ми се заформя идея да си купя нещо. Някой път съм по-импулсивна и бърза с разплащането Grin.
Не им обръщай внимание на тези бодигардове. Престраши се и се напръскай където искаш Flowers Hibiscus.

Май не се прибираш много често Smiley  Тук е мисия невъзможна да ти дадат семпъл , ако не те познават , започва се едно въртене на очи , и гледане на криво все едно си влязъл в тях , и сам си си отворил хладилника

+

Най-доброто на което можеш да се надяваш е един семпъл МАКС  . С няколко изключения , които не минават пръстите на ръцете  , нивото на консултантите в Бг е много ниско .  Съдят те по външен вид , отношението често е надменно и граничещо с просташко , ако видят че си дошъл да пробваш , а не да купуваш. Ако не си с голУ гръбчИ , и Кореком-ско костюмчИ , а кежуъл ... да не говорим голямия ужас на само-повярвалия си плебс , да си с маратонки , има голям шанс никой да не дойде при теб , дори да седиш 20 мин сам. Да не говорим , че парфюмните им познания се свеждат до това , което продават , и смешни обучения. Има изключения разбира се , начело с Калин , жесток пич и ценител .
Сега че има доста хора , които се опитват да злоопотребяват няма да го дискутирам,това е ясно и на малките деца.
Не че повечето консултанти в Bloomingdales , Nordstrom и Neiman Marcus са нещо... утра  , специално за парфюмите . Saks може би , но пак..
Ти къде си точно , Washington ?

Oud Ispahan .... леко клонят към мъжки

Изключая Арабските страни , не много мъже си позволяват да носят Oud Ispahan

Парфюм до преди малко

# 202
Аз и в предишната тема си казах, че голямото откритие на това лято за мен са фланкъритена Alien. Имах Eau Extraordinaire през зимата и реших, че това е спрей против буболечки, буквално. Нищо не усещах от него. Продадох го. Но това лято го видях на страхотна цена и добрата сделка ме дръпна за крачола. Направо друг парфюм, влюбих се и цяло лято, наред с няколко други забежки,  си се обливах с него. Другото ми откритие, което смятам ще продължи да си е супер и през останалите сезони, е Signature на Montblanc - за мен най-меката и същевремнно свежа ванилия, която съм срещала до сега, без да е гурмандска, че ми писнаха гурметата вече. Кара ме да се чувствам като момиче, без да е незрял тийн аромат.

# 203
Здравейте парфюмни.

От няколко дни се любувам на презентацията и прекрасният метален обков на този красив парфюм.

Но за мое голямо съжаление аз няма да мога да го нося от време на време, както правя често с парфюмите на ММ, защото идва твърде мъжки за моите възприятия.

Върху мъжа ми е чудесен дървесно-тютюнев и с множество трансформации в течение на деня.
Харесва ми да го усещам върху него, определено  е мъжкарски и респектиращ.

Мисля, че на любителите парфюми като Tuscan leather TF, Santal royal Guerlain и други подобни аромати ще им допадне, разбира се не е много рентабилно, но поне запознанството си заслужава.

И като се замисля за броя парфюми, които има и темповете му на пръскане с 2-4 апликации вероятно за цял живот ще му бъде достатъчен.
То и със силата на излъчване не е уместно и да се превишават всъщност де.

Но аз ще му се наслаждавам отстрани, определено.

# 204
Кой точно е този парфюм?
Nefs Nishane познавам аз и е просто уникален. Revolving Hearts

# 205
Да, точно Nefs Nishane  e densi

Аз също много го харесах, но не и върху мен за съжаление.
Явно по-топли и цветни са моите предпочитания.

# 206
  • The Evergreen State
Walther скъпи са тези пафюми, не знаех че има разлика в цените. Честно казано все още не мога да реша за себе си доколко е оправдана такава сума за парфюм но това е друг въпрос.
Колкото до продавачките, навсякъде има и любезни и не чак толкова, не мисля че на други места са по-различни, хората са еднакви навсякъде (моловете и те страшно много си приличат вече навсякъде, глобализация Relaxed).
Не обръщайте внимание на нелюбезните хора и не позволявайте да ви развалят шопинг настроението Hug.

# 207
  • София
Моето парфюмно откритие от последните няколко месеца e мимозата като ароматна нотка Yellow Heart
Може да се каже, че напоследък разучавам предимно парфюми с доминираща мимоза, паралелно с бадемовите и туберозените.
Днешната придобивка е този мек и пухкав, пудрен воал от мимоза и бадеми:Heart Eyes

# 208
Много парфюми харесах през лятото, но лятното ми откритие е Mugler - Iced star 🥰

# 209
  • Бургас
Влюбих се в Sauvage Elixir Dior for men, жесток!!! Ако бях мъж това щеше да е от ароматните ми подписи.Супер висококачествен секси парфюм за мъжкари.С ДВА спрея по врата изпълва помещения, адския парфюм, подкосиха ми се краката като го усетих.Топ! Обмислям го вече за подарък, бих се обръщала многократно след мъж напръскан с него.Broken Heart

Общи условия

Активация на акаунт