Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 745
  • 823
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за хубавата тема!

Всеки нов месец-нов парфюм! Без изключение! По един всеки месец е мое неписано правило.
Как успяваш да ги изпръскаш за месец? Open Mouth Аз се боря минимум 6 месеца, дори когато става въпрос за 30 мл...
Иначе по темата, купих си Van Cleef - Moonlight patchouli. Все още не съм го използвала, но силно се надявам да е траен както съм чувала за тази марка.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 07:51 от bubanka

# 76
Galya, не успявам да ги изпръскам, поне не и новите. Но пък имам стари, които привършват и отстъпват ред на новите.
За да не трупам количества съм се насочила към покупка на малки разфасовки, от 30мл,макар често по онлайн сайтовете те да са по-скъпи от големите милилитри...

# 77
Аз в последните години залагам на тестери, които много често са с по-траен аромат отколкото оригиналните си братя. Да, по-малките разфасовки излизат по-скъпо, забелязала съм също, че при палитрите със сенки нещата стоят по същия начин.

# 78
Аз в последните години залагам на тестери, които много често са с по-траен аромат отколкото оригиналните си братя. Да, по-малките разфасовки излизат по-скъпо, забелязала съм също, че при палитрите със сенки нещата стоят по същия начин.
Това, че тестерите са по- силни, трайни и излъчващи са митове и смешки. Не е вярно.
На една поточна линия ги пълнят и от едно бидонче.

# 79
  • Балчик
Това, че тестерите са по- силни, трайни и излъчващи са митове и смешки. Не е вярно.
На една поточна линия ги пълнят и от едно бидонче.
Както и че братята им са оригинални. Те и тестерите са оригинални. Simple Smile

Дойде ми тестерът от Парфимо Idylle, който на снимката беше в старото бутилче, ама не, с пчеличките е.

# 80
Скрит текст:
Много красиво оформена тема, радва ми окото с пъстрота и цветове! 💐
Това лято носих най-много, и спокойно мога да кажа, че беше парфюмът ми за лято 2021, Amouage Sunshine. 💛

За жалост, доста нетраен върху мен, което нямаше да ме притеснява особено, ако не беше с такава цена.
Ама, харесвам го, подновявам често, пък като свърши - следващият.
Всичко друго, което бях приготвила за жегите, просто не се състоя... или, в най-добрия случай, носих по няколко дена.

От известно време въртя само 4 парфюма:
Скрит текст:
и много съм се замислила, дали да не добавя още 5-6 към тях, и всичко останало да разкарам.🤔

В същото време си мисля, дали да не придобия Angels' Share , но предвид плачевния интензитет на Black Phantom (траен е, просто стои изключително близо до кожата, а и аз свиквам с аромата на второто носене), все още се колебая.

Вчера подуших бегло (не бях влизала в парфюмерия от... не знам кога) някои неща:
Toy Boy Moschino - ммм, хареса ми, точно върху toy boy си го представям 😉😏

Toy 2 Bubble Gum Moschino - едва се удържах да не си го купя.  Невероятна, сочна, прелестна, истинска, розова дъвка! 💗
Просто, обаче, ми е ясно, че ще го нося 3 пъти, и ще трябва да го разкарвам.😏

L'Interdit Eau de Parfum Rouge Givenchy
- все същата скучновата тубероза, не ме привлече за тест дори.

И единственото, което пръснах на блотер - Sauvage Elixir Dior - да, по-интензивен и по-дълбок, лавандулата е невероятно преплетена с останалите нотки, не дразни и не досажда, но в драйдауна си е типичният Sauvage.
Не разбрах за какво е целият хайп, честно.🤷🏼‍♀️

*снимките са мои

За пръв път пиша в темата. Интересувам се много от парфюми и много обичам, но за жалост много трудно харесвам и си купувам. В моя град няма нищо, така, че ако искам нещо трябва да купя на сляпо. Но честно Ви казвам това което знам за парфюмите е толкова смешно пред това което чета тук и виждам, че знаете...че чак аз се изсмях на себе си😂 Любимият ми е good girl на Carolina Herrera, но нещо май вече не ми допада толкова.... И сега това за което реших да пиша, търся си
 нов парфюм та пробвах този l'interdit ами само на мен ли миризмата му е изключително странна? Когато помирисах на следващия ден миришеше доста приятно, но да го чакам 1 ден, че да поне да мирише хубаво айде не. Обичам тежки парфюми good girl си е тежичък, та може ли някой да ми препоръча нещо? Обмислях да си взема versace crystal noir и libre на ysl

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 07:54 от bubanka

# 81
Кои са вашите летни парфюмни открития, които завладяха сърцето и ума Ви?

Летни в смисъл ,че съм ги отклил лятото , нали? Открих много неща , включая марки , които са със студен зимен привкус...затова.

На анкетата се замислих за бройката, която съм купила, честно казано, най-точният отговор при мен е “не знам”.. 😃
.....
Oud Tobacco и Pure Love Montale са страхотни според мен и съм щастлива, че ги купих, макар и почти на сляпо.

И аз така , размених също не малко неща , все пак категорията си знам. Oud Tobacco и аз го харесвам доста ,
Pure Love не го познавам.

Преоткрих Premier Figuier L'Artisan Parfumeur.

Кой от двата?

Winter Palace е много интересен аромат. Това е поредният на Memo, който ме заинтригува. Хем цитрусов, хем сладък ванилов - ясно са откроени отделните нотки. Той е с по-слаба трайност, но също се усеща поне 5 часа.
Интересното тук е, че рисунката на бутилката не отговаря изобщо на усещанията ми за него, докато при другите на марката, които съм тествала, категорично се покрива.

Да, 100% . За мен това e летен парфюм , с  "почивам си някъде на остров в тропиците"  тип усещане. 

Много красиво оформена тема, радва ми окото с пъстрота и цветове! 💐
Това лято носих най-много, и спокойно мога да кажа, че беше парфюмът ми за лято 2021, Amouage Sunshine. 💛

За жалост, доста нетраен върху мен, което нямаше да ме притеснява особено, ако не беше с такава цена.
Ама, харесвам го, подновявам често, пък като свърши - следващият.
Всичко друго, което бях приготвила за жегите, просто не се състоя... или, в най-добрия случай, носих по няколко дена.

От известно време въртя само 4 парфюма:
Скрит текст:
и много съм се замислила, дали да не добавя още 5-6 към тях, и всичко останало да разкарам.🤔

В същото време си мисля, дали да не придобия Angels' Share , но предвид плачевния интензитет на Black Phantom (траен е, просто стои изключително близо до кожата, а и аз свиквам с аромата на второто носене), все още се колебая.

.......

И единственото, което пръснах на блотер - Sauvage Elixir Dior - да, по-интензивен и по-дълбок, лавандулата е невероятно преплетена с останалите нотки, не дразни и не досажда, но в драйдауна си е типичният Sauvage.
Не разбрах за какво е целият хайп, честно.🤷🏼‍♀️

1. Сигурна ли си , че не е olfactory fatigue  , обикновено това не е парфюм , от който има оплаквания за трайност. Другите усещат ли го върху теб?
2. В един момент ще ти писнaт , и пак ще почнеш да купуваш . Порочния кръг няма да го избегнеш ...
3. Angels' Share .... купувай
4. И аз това казах , ок парфюм , но не и за тези пари.

Парфюм за спорт

Парфюм за 5 часа Зоологическата Градина с племенничката

Парфюм за вечерта

# 82
Мога ли да открия някъде по-малка разфасовка на този парфюм?

# 83

Градски легенди и самовнушения са това. Не се подвеждайте.
Но в крайна сметка, ваша си работа.

.......................... търся си
 нов парфюм та пробвах този l'interdit ами само на мен ли миризмата му е изключително странна? Когато помирисах на следващия ден миришеше доста приятно, но да го чакам 1 ден, че да поне да мирише хубаво айде не. Обичам тежки парфюми good girl си е тежичък, та може ли някой да ми препоръча нещо? Обмислях да си взема versace crystal noir и libre на ysl

Добър избор, достатъчно различни са, и има смисъл и от двата.
В L'interdit има тубероза, много недолюбвана съставка от повечето потребители в темата, не е от масовото харесвани аромати.

Аромат за деня ще е La Nuit Tresor. Удобен ми е, и уютно домашен.
В четвъртък "водих" на работа Cuir Beluga, бях в бежово-бял ансамбъл, и идеално си хармонизираха.

Вие виждате ли ароматите си цветово, и съчетавате ли ги с определени дрехи?

# 84
  • Бургас
Нямам търпение за това Оriana Parfums de marly -https://ifragranceofficial.com/perfumes/parfums-de-marly-oriana/ … vvPtFMu3wTTgZyGUw   

# 85
WaltherP99, не екстремната смокиня. Първата, в прозрачната бутилка се сдобих от прекрасна съфорумка. Носила съм я преди години, както и Филосикис и всички подобни, но тази ми заспа това лято. В екстремната май кокоса не ми харесва.

# 86
  • София

В предишната тема някой беше питал за Junoon Al Haramain Perfumes. Ами и аз питам, де! 🤣
Никой ли не го познава? 🤗
BBeLLa - аз Simple Smile Junoon Al Haramain Perfumes e 100% в твоята лична 10ка!  Упойващ, секси, цветен, пудрен, но ириса е модерно поднесен, нищо бабешко и мъчно. Ако ти се стреля - давай, няма да съжаляваш и за миг. Не е унисекс, мъжкареещ и тн. Но не и е нежен, младежки, момичешки - носи си една фина зрялост, като за мен Junoon Al Haramain Perfumes насища с максимално съдържание определението Женствен.  Прелест! Animal Heart Eyes Cat

Редакция - вгледах се внимателно и видях, че всъщност се подведох по снимката във фрагрантика - познавам Junoon Rose Al Haramain Perfumes, а не Junoon. Мнението ми важи за Junoon Rose.
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Junoon-Rose-55792.html
Извинявам се. Но като гледам Junoon, нищо чудно и той да се окаже не по-малко хубав Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 10:44 от Deetron

# 87
  • Germany
Бел, глас и от мен за Junoon Rose, ЖЕСТОК и точно от нашите! Прав е Дитрон, това е парфюм, от който струи непреходна, вечна женственост! Помня, че помирисах целия щанд в  The Moll преди време, и от всички налични парфюми, него харесах най-най много. Купувай без притеснение, ще ти хареса. И аз ще си го взема, благодаря ви и на двамата, че ме подсетихте за него Hug

Моля да разкажете повече за Oud Tobacco на Монтал, виждам, че се харесва доста и ми е интересно да науча повече за него.

# 88
Кой от трите е хубав - Junoon, Junoon Noir или Junoon Rose? Аз ги айвам (eye), както е много модерно и българско да се каже, от около година...

# 89
А само Junoon има ли го някъде за проба?

Общи условия

Активация на акаунт