Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 867
  • 823
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Кой от трите е хубав - Junoon, Junoon Noir или Junoon Rose? Аз ги айвам (eye), както е много модерно и българско да се каже, от около година...
Jollie - Junoon Noir и Junoon Rose ги имаше със сигурност на щанда на scent of the east в TheMall, но нямам спомени за черния. На хартия звучи чудесен.

Ще погледна и в Сердика мол идващите дни дали пък там го няма Junoon.

# 91
  • Germany
Кой от трите е хубав - , Junoon Noir или ? Аз ги айвам (eye), както е много модерно и българско да се каже, от около година...
Junoon Rose e най -"лайкабъл", ако ме разбираш Joy Поне за мен. Junoon не го познавам, а Ноар е секси, но Роуз ме грабна веднага.

# 92

Вие виждате ли ароматите си цветово, и съчетавате ли ги с определени дрехи?
Обикновено съобразявам парфюма със стила на облеклото, по-рядко съчетавам цветово.
Има някои парфюми, които ми навяват асоциации с цветове, различни от тези на флакона и течността. Например Allure EDP го свързвам с ментово зелено.

# 93
Малко съм “сплитната” така.. , kovatcheva...
Кой да взема на сляпо се чудя? И двата ми изглеждат добре “на картинка” ..

# 94
Здравейте, има ли някой който познава и може да опише един парфюм на Sisley - Soir de lune много харесвам парфюмите на  Dominique Ropion и ми се иска да го поръчам на сляпо. Ще съм ви благодарна, ако някой се включи 🌷🌷🌷 Скоро питах за Lalique le parfum и съм много благодарна на дамата, която го описа, прекрасен е вече му се радвам ❤️❤️❤️

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 16:00 от natali12

# 95
О, абсурд е да купите този парфюм насляпо. Той е много красив, класика е с прекрасно излъчване, развитие и сиаж, но има мед, а той изкарва силна пиклива нотка на доста кожи. Освен това си е ретро шипър за доста пари и въобще пробата е задължителна. Пасне ли е любов голяма.

Черният Junoon има много сериозна прилика с Дама Бианка Xerjoff.
Розовият на Розовия Амуаж.

# 96
Много ли роза и цветя има? Fearful

# 97
  • Germany
killpop, ако питаш за Junoon Rose, не. Той е парфюм, в който всичко е прелято, не мога да различа конкретни цветя, или съставки. Знам само, че е мускусен, пухкав, пудрен, цветен, с една женственост и грация, като мекичък розов пуловер.

# 98
Благодаря. С това описание, и щом има муск, най-вероятно не е за мен. Ако имам възможност ще го пробвам за всеки случай.

# 99
Здравейте, има ли дами които харесват по-сладки и дълготрайни парфюми? Търся подобен парфюм и мнения за Viktor & Rolf Flowerbomb. Благодаря предварително!

# 100
Черният Junoon има много сериозна прилика с Дама Бианка Xerjoff.
Розовият на Розовия Амуаж.

Точно , е прилично копие на

Всеки сам си преценява какво да носи , много момичета от темата си носят парфюми , които някоя умна глава е решила , че са само за мъже , аз си разносвам Blossom Love с удоволствие .

Моля да разкажете повече за Oud Tobacco на Монтал, виждам, че се харесва доста и ми е интересно да науча повече за него.

Oud Tobacco за мен е МНОГО хубав , сравнително лесен е за носене , особено ако имаш опит с парфюмите , НО да предупредя , че по една специфична причина пробата е задължителна.
Има сериозно количество Sumac , на български е Шмак , или Сумак , ако се вземе турското произношение.

Традиционна подправка в Турската , Арабската , цялото За-Кавказие (или както се казваше) . В Бг също е разпространена . Вкуса и аромата наподобяват микс между 2/3 лимон , и 1/3 грейпфрут. Ползва се като заместител на лимона , и се слага в големи количества в ориза , и печените меса във всички турски , и арабски ресторанти , както и на десерти , и локуми.  Това което наподобява аромата на лимон ,  всъщност е Шмак .
За да не развалям впечатлението на хора, които тепърва ще го пробват Oud Tobacco , снимки няма да кача тук. Ако някой му е любопитно да порърси в Гугъл нещо от типа на  sumac yogurt with meatballs and kebabs.

Да се върна към парфюма , аз го усещам като микс от отворена кутия със скъпи пури , малко тамян и Фанта Грейпфрут , която харесвах като дете , но тук не се продава от много години

+

+

Както казах на мен много ми допада , но пробата си е задължителна , особено за някой с турски ,или арабски произход , или на който партньора му е с такъв. Две туркини , с които се виждам по работа ми казаха , че мириша на Турски Ресторант , на приятел на който приятелката е родена в Сирия , му е казала нещо подобно. Отдавам го на комбинацията от тютюн и шмак . Такава асоциация ще направят МНОГО малко хора , но все пак да си кажа. Чуждото мнение много рядко ме касае , особено за парфюм , важното е НА МЕН да ми харесва аромата , и да ме кара да се усмихвам. Доста хора обаче търсят комплименти и одобрения , за тях беше тази тирада.

Парфюм за спорт

Парфюм за деня

# 101
Благодаря за новата тема, Денси перфектна както винаги! Това лято видях няколко дъна, но и добавих няколко нови аромати, но са за по-студено време. Не открих все още летния си аромат.

# 102
Благодаря за темата, Денси 💐Парфюмното ми откритие това лято е Nishane Ambra Calabria, не мога да му се наситя

# 103
Здравейте, има ли дами които харесват по-сладки и дълготрайни парфюми? Търся подобен парфюм и мнения за Viktor & Rolf Flowerbomb. Благодаря предварително!
Правилно си се насочила. И траен и сладък. Аз лично повече харесвам Flowerbomb Midnight, той е сякаш дори по-сладък от първообраза. Не ми дотяга изобщо и драйдауна му е очарователен.
Може да погледнеш и Trésor a la Folie Lancome, за мен са от една категория и двата. Също и Bonbon Victor & Rolf-той е кокетна сладкарница отсвякъде.

# 104
Много красива нова тема!
Аз съм все още в отрицание, че лятото си отива. Тази година то мн бързо мина, а ми е любимият сезон.
Купила съм си само 1 парфюм напоследък и 2 - 3 размених и нямам необходимост за повече, намирам се в момент на покой и любопитство, но не и желание за притежание.
Летни открития (защото се срещнах с тях сега и тези са ми направили впечатление):
Ланком Мажи Ноар ❤️
Тобаколор Диор
Лион де Шанел
Руж Ком де Гарсон (с цвеклото)

Нарцисо Амбре Нероли уви не ме впечатли.

На морско-планинската ваканция си взех само 2 (4771 Лайм и индийско орехче и Извънземно Ликьор) и с тях 10 дни нищо не ми липсваше, но тази чакана отдавна почивка ми даде емоции които оставиха парфюмния трепет малко встрани.

И аз си ги представям парфюмите с цветове и текстура, но рядко съчетавам така с облеклото, защото не съм особено модна, а и в момента начинът ми на живот не дава много поводи за гласене, живея с джапанки, маратонки и гумени ботуши предимно, само парфюмите са моята тънка нишка, свързваща ме с гламурния свят 😍

Общи условия

Активация на акаунт