Лидл 155 - Септемврийски страсти и неволи

• 124 615
  • 2 166
  •   1
Отговори
# 1 905
Върни ги без да ти пука какво мислят другите. Всеки почтен човек разбира, че няма как дреха с нормално качество да се скъса за 3 месеца. Всеки коментира според собствения му интелект, ако ще те коментират в такава посока, толкова по-зле за тях. Не е като да нямам около мен по-пухкави хора, не им се късат дрехите за 3 месеца... И имайте предивд, че новите правила 1) не са обявени официално и 2) не могат да се въведат за покупки със задна дата. Да не почнат да ви премятат на каса, упражнявате си правата.

# 1 906
  • София
Все още може да ги върнеш след като не ти харесват.
И защо трябва да мислиш какво ще си каже някакво касиерче?
След като продават дрехи с  "размер за кюфтета"  значи може да ги върнеш. Кюфтето е много вкусно нещо а ти спри да се съобразяваш с мнението на всеки.

# 1 907
Феникс, Лидълци не ти изкарват парите, нали 😉 Аз бих предявила рекламация.
Понеже станах фен на Абаут ю, купих си с голям мерак една блуза, ами за 2 обличания се протърка на талията, там където ми се опира чантата. Върнах им я за рекламация, ами уважиха ми я хората, върнаха ми парите.

# 1 908
Добро утро!
И аз смятам, че новите условия за връщане на стоки не е много коректен.
Конкретно за гащите: те са с картон прошити точно на кръста и трудно можеш да видиш и прецениш. Също така 5 броя в една опаковка често са различен размер - разлика от 2 см не е допустимо отклонение. Значи купувам си M, а получавам 2 бр. XS - стоят си.
От последните спортни панталони Crivit светло сивия е умален - имам абсолютно същия от миналата есен.

# 1 909
Леми, само ми ги харчат 😅.
Последният път по вас се поведох и аз да взема един безбанелен, но трябваше да го върна, че се оказа неподходящ размер, който на око беше трудно да преценя, вече експерименти такива - тц.
На мен обаче от новите условия най-много прави впечатление това за връщането и липсващи аксесоари- ако не отворя продукта след каса и веднага проверя, а после вкъщи установя, че има липси (писали са в темата за такива случаи) - после ми се струва направо невъзможно да направя рекламация по новите им условия.

# 1 910
Идвам да похваля булгура тази седмица с купоните. Сега сготвих от него с чушки, домати и малко нахут и се получи страхотен. Самият булгур е много фин, бързо увира. Ще си го купувам и занапред.

# 1 911
  • до най-прекрасния мъж
За новите условия на връщане сами сме си виновни. Нямате си представа в какво състояние съм виждала върнати машини и домакински уреди. В нашия филиал имаше върнат "жираф" за шлайфане на шпакловка. Уред за 200+ лева, върнат в потресаващо състояние. Дори не си бяха направили труда да го почистят, цветът не му се виждаше от полепналия бях прах. Някой си е свършил работа за без пари и го е върнал.
Попадала съм и на върнат пасатор 3 в 1 - целият омазан в брашно и тесто.
Ами за такива потребители, такава политика. Иначе, на какво основание да се откаже връщане, като до сега всичко се приемаше във всякакъв вид.
Връщала съм мъжко бельо 1 път, заради грешно етикиране  - на етикета беше един размер, а на бельото - отпечатан правилния. Взеха ми го без проблем, но си личеше, че  не е разопаковано и мерено, картонът си седеше. Май вече бяха обявили политика за неприемане на бельо, но аз отидох да попитам дали биха го взели, при положение, че е сгрешен етикета. Момчето изобщо не коментира, каза Няма проблем и ми върна парите.

# 1 912
За новите условия на връщане сами сме си виновни. Нямате си представа в какво състояние съм виждала върнати машини и домакински уреди. В нашия филиал имаше върнат "жираф" за шлайфане на шпакловка. Уред за 200+ лева, върнат в потресаващо състояние. Дори не си бяха направили труда да го почистят, цветът не му се виждаше от полепналия бях прах. Някой си е свършил работа за без пари и го е върнал.
Попадала съм и на върнат пасатор 3 в 1 - целият омазан в брашно и тесто.
Ами не съм съгласна! Никой нормален човек няма да приеме върнат уред в тоя вид каквито ще да са му условията на търговеца. То пък си личи и какви хора имаш насреща! На дебили не им се приема рекламацията и толкова. Те и до сега са имали условия. Не вярвам някъде да пише: ако ви се развали пасатора, даже и да е с тестото, ние ще ви го заменим дори и след 2 години и 8 месеца ползване.

# 1 913
Просто не можеш да хвърлиш нещо върнато от касата в коша да се продава пак без да го погледнеш.

# 1 914
Странното е, че Лидл са върнали на рафта уред в подобно състояние. Защо са го приели обратно си е тяхна работа, но да върнат на рафта за продажба миксер с тестото, ръчна прахосмукачка с боклука и пр. случки от темата - това е тяхна издънка.

# 1 915
Няма такова нещо! Никой не би върнал уред за продаване в такъв вид. Това са градски легенди...

# 1 916
Няма такова нещо! Никой не би върнал уред за продаване в такъв вид. Това са градски легенди...
Не съвсем. Струва ми се, че някой беше писал в темата преди време  за  закупил и попаднал на върнат уред - грил или гофретници с омазнени плочи…

# 1 917
Леми, само ми ги харчат 😅.
Последният път по вас се поведох и аз да взема един безбанелен, но трябваше да го върна, че се оказа неподходящ размер, който на око беше трудно да преценя, вече експерименти такива - тц.
На мен обаче от новите условия най-много прави впечатление това за връщането и липсващи аксесоари- ако не отворя продукта след каса и веднага проверя, а после вкъщи установя, че има липси (писали са в темата за такива случаи) - после ми се струва направо невъзможно да направя рекламация по новите им условия.

Пак да кажа..рекламация поради дефект/тук влиза и липса на части/, и връщането на НЕдефектна стока, НЯМАТ НИЩО ОБЩО.
Не знам защо продължава да се поставя знак на равенство между тях.

Аз си направих позара днес. От Лидл плюс нищо както винаги. Обичайните неща за нас.
Червени чушки си взех на 1.99..любими са ми, много са ми вкусни.
Скумрийка замразена.

# 1 918
Да, Тета, ама как да докажеш, че са липсвали части, когато си го купил, може да има спорове… това имах предвид. След като казват в условията, че не може да върнеш с липсващи части, ще трябва да се прави рекламация явно, а не директното връщане, но въпросът е дали ще го уважат, да не кажат, че си си взел тези части , знам ли… не ми се е случвало и затова, стига на не бързам при такива покупки мисля да си проверявам веднага, за по-сигурно. Всъщност за всички видове покупки важи- вчера, ако не бях видяла след каса, че са ми отчели една бройка повече от една покупка, после не знам дали щяха да ми върнат парите - показах веднага на касира, помнеше колко броя са минали на каса и не оспорва нищо.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:40 от fenyx

# 1 919
Няма да кажат.
Рекламацията не се пипа, остава си както сега.

Общи условия

Активация на акаунт