Лидл 155 - Септемврийски страсти и неволи

• 124 668
  • 2 166
  •   1
Отговори
# 1 890
Ами как да купиш. Бях купувала едно дантелено боди от Лидл. Моят размер, дефект няма, но като го облечеш, дантелата провисва на места, защото изработката е некадърна. Много ясно, че го върнах. Така че Лидл ми отпада за такива артикули, не ми е драма със сигурност.

# 1 891
Все още дрехите се шият от хора, не от роботи. От шиещите пък има всякакви. Някъде ги третират като роби. Коя си измила ръцете, коя не. Влачат се по пода, дрехите. Средата не е стерилна. Това, че някой клиент ги е пипал... голяма работа. Има перални, препарати.

Влизах да питам нещо за ориза, който се хвалеше, дългозърнестия. На опаковката му пише, че се готви в съотношение 1:6 (ориз : вода). Спазих пропорциите, но той се сготви много бързо, половината количество вода стоеше, когато изглеждаше готов. Изчаках все пак и стана каша накрая, не беше и вкусно получилото се нещо. По даденото съотношение на пакета ли го готвите този ориз?

# 1 892
  • София
Снимката е от филиала в Студ. град София. Той ми е кварталния магазин.

# 1 893
Благодаря. Много е странно, че няма дата. Трябва да има. Защото за закупени вече стоки са валидни старите срокове.

А след като казват "артикули за лична употреба", това би трябвало да включва и електрически четки за зъби, зъбни душове, инхалатори и много други. Ще е добре да уточнят някъде писмено.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 22:15 от soul81

# 1 894
  • Sofia
Влизах да питам нещо за ориза, който се хвалеше, дългозърнестия. На опаковката му пише, че се готви в съотношение 1:6 (ориз : вода). Спазих пропорциите, но той се сготви много бързо, половината количество вода стоеше, когато изглеждаше готов. Изчаках все пак и стана каша накрая, не беше и вкусно получилото се нещо. По даденото съотношение на пакета ли го готвите този ориз?
Който и да е бял (без обвивка) ориз готвя по мое усмотрение, но не повече от 1:3 - ориз: вода. Дългозърнестия (както Басмати и жасминов) пък готвя 1:2

# 1 895
На око не си ли знаете размерите- нужно е да го пробвате?
Аз бельо никога не бих купила ако знам че още 200 души са го опипвали.
Купувала съм и на сляпо и от интернет само по дадени размери - никога не съм имала нужда да връщам. / и не само защото ми е било точно, а и защото просто е некоректно да се връща бельо! /
Понеже скоро търсих да купя сутиен, та да кажа, че няма магазин за дрехи, в който да продават, и да не се пробват.
Онлайн е по същият начин, купуваш-пробваш-връщаш(евентуално), и артикула заминава при следващият поръчал.
Отделно, че има фирми, които са с различни размери, Етам например. И таблица за приравняване гледах, и ми стана съвсем различен размер от този който търсех, и приравненият от таблицата.
Пу, Лидъл тъкмо ме спечелиха и за клиент на сутиени(за първи път купих от тях) и вече ме изгубиха 🥴

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 08:43 от Lemy

# 1 896
  • Козлодуй
Рядко връщам нещо закупено от Лидл, но едно връщане си спомням на бански който ме сплескваше безобразно. Ами няма да купувам бельо от тях щом не мога да меря пък и ги вързали по много бройки и не мога да си избера цвят аз искам 1 сутиен - харесам си цвят и с него завързан още един които не ми трябва Simple Smile

# 1 897
Можете ли да ми кажете дали тези кърпи за почистване на прах ги има в постоянния асортимент? И къде в София?

# 1 898
И цените на текстила им имат съществена корекция нагоре и се доближават към тези в моловете, няма как да поставят условия като в моловете, без да осигурят техните стандарти. Друг проблем за мен е, че някои техни дрехи се деформират безобразно след пране и стават неизползваеми, независимо от деликатната програма на пералнята. Този риск ми беше покрит от гаранцията, сега няма да бъде и съответно не мисля да го поемам. За техниката - какво означава да не е използван уреда..нали трябва да го пусна тестово, за да видя какво прави и ако е мизерна реплика на качествените продукти, да го върна. Ако не е възможно, то предпочитам утвърдена маркова стока, не са толкова непосилни цените, а аз не съм от хората, които купуват пасатор и сешоар всяка година. Както се казва, "не съм толкова богат, че да купувам евтини неща". Simple Smile

# 1 899
Едни от най-удобните ми дънки са на Лидл. Три чифта след първото пране останаха с 1/4 от първоначалния си цвят, което дори за дреха от супермаркета е недопустимо. Китайските не избеляват толкова за едно пране! От тъмно черни станаха сиви на петна!...

# 1 900
Ще започнат едни препирни има ли основание за рекламация, няма ли, ти ли си виновен, стоката ли е некачествена...които със сигурност не мисля да си причинявам. Досега правех компромис, предвид гаранцията и ниските цени, но при свалена гаранция и завишени цени при същото качество - мерси. Само изпитани вече неща от ПА и толкова ще е с пазара там.

# 1 901
Соул, гаранцията не отпада. Ако се разкриви, това е дефект, и предявяваш рекламация.
Тоест връщането няма общо с рекламацията на дефектни стоки. Второто си е неотменимо право и си остава.

# 1 902
  • Пловдив
Вчера и аз се добрах до яке. Също така си взех и мини прахосмукачката за 37 лв, където беше. Имаше много бройки, това в Пловдивски магазин. Якета също. Вече се изучих и когато ще ходя вечер за нещо на промоция, нехранителни, ходя на майната си в един магазин, а не в кварталния, че в него трябва да пазарувам от 7,30 и пак няма да съм купила всичко набелязано.
И за трети път оставям сметка почти 100 лв и от ролетката - нищо! Със скреча повече печелих.

# 1 903
Напълно си права, Тета, но няма да ти казвам какви разправии имахме с едни обувки на баща ми 300+ лв. от Спорт депо. Да ти се отще да пазаруваш от тях навеки. Сега Лидл с претенциите си, описани в новите условия от снимката, ми заприличват на същото. Ще имаш право, но докато го упражниш, може да ти "стопят лагерите". Продуктите им са с доста забележки.

# 1 904
Аз сега се чудя какво да правя с едни дънки. Купени преди 2 месеца. Гледам ги аха аха ще се скъсат долу, където се трият краката. Не са се скъсали ама след още 2 носения ще са чао. Срам ме е да ги върна. Ще си кажат " тая не се вижда какво кюфте ез ние сме ѝ виновни , че дънките не са издържали".

Общи условия

Активация на акаунт