Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 380
  • 794
  •   1
Отговори
# 435
Искам да се подстрижа някак, че като расте да не е грозно. Не знам дали е възможно с тази дължина. Преси, маши, боядисване, не искам повече.

# 436
  • София
Злодеида , според мен или я изчакваш още малко да дръпне, за да може да се оформи или да скъсиш малко отзад както я показа на снимката от фризьорката.

# 437
Следя ви отскоро. И аз в клуба на нехаресващите чупливата си коса. И общо взето, от около 2005-2006 г. я изправям.

Сега искам някаква драстична промяна. Може би по-къса, да я поизруся за първи път, че ми е мерак (кичури, омбре, балеаж, макар че не знам дали е удачно при по-къса коса....). А за разкош, се замислям и за къс бретон. Laughing Просто искам по-сериозна промяна.

В момента е толкова дълга, и изправена, разбира се: https://postimg.cc/8jGXTcn8

Ако не я изправя на максималната степен на мега мощния сешоар, е такава: https://postimg.cc/F7xWzv2Y

И аз не искам преса, но изобщо не се харесвам с чуплива коса Sob

# 438
Тогава да се замени пресата с четка и сешоар, за който може да борави с тях и да се постигне прилична стилизация?

# 439
Злодеида, много трудно ,голяма мъка ,първо потъмних, ходих с изкуствена коса, и продължавах да изрязвам ,ходих вързана и т.н ,сега пак се връщам към русото,но с мярка
Барбалена,моля те не прави бретон на тази чуплива коса, направи си кичури или еър тъч техника зависи колко русо искаш ,и не подстригвай ,след боядисването ще прецениш. Намери си стилизанти,  с които да подчертаваш естествения й вид ,а не да изправяш постоянно .

# 440
  • Street of Dreams
Зло, аз предлагам косата назад с диадеми и начупване с дифузер и някакъв крем с лека фиксация. Рязане на два пръста дължина само на долния слой. Така хем ще си с прическа, хем ще я щадиш. Пък и ако помня правилно лицето ти, много ще ти отива. Никакви преси и маши повече.

Барбалена, косата ти си е супер така, проблемът идва в първите 5 см от корените - чупките около лицето. Ако намериш начин да се справиш с тях, отдолу много ми харесва как се къдри - на тази дължина е супер.

# 441
Аз съм се научила да се подстригвам на черта и ако трябва цял живот така ще си ходя, ама фризьори повече стотинка няма да видят от мен. Всичко съм се научила сама да си правя само и само за да не ходя повече.
И аз имах подобни творби на главата си като на ЗЛОДЕИДА, отгоре безкрайно изтънена, отдолу някакви дебели краища, все едно е забравила там. И обратното се е случвало, какво ли е Grinning
Темата с бретоните и кичурите няма и да подхващам.
Маникюра и зле да ти го направят, може да го махнеш и забравяш, а с косата може години наред да се мъчиш да оправяш поражения.

# 442
Ондин, косата ми е много гъста с твърд косъм.
Дифузера не и прави нищо. Само ролки ми придават някакви къдтици и  те с много стилизанти издържат 2 часа... вързана ще съм отново ами поне да израсте малко от малко. Чак ме е страх да ида пак някъде да ме оформят...

# 443
  • София
Glossychery, подкрепям напълно! И аз съм така, с подстригване на черта собственоръчно 😄 за някои може да е скучно и да предпочитат  да сменят някакви модерни прически, но на мен си ми харесва така и не ми омръзва дори. Та не бих го заменила.. още повече пък да дам на някой фризьор да ме подстриже и да ми направи нова прическа по негова преценка 😬 като им знам преценките..

# 444
Зло, видях те снощи. Според мен прояви още малко търпение и изчакай да израсне, за да може наистина да се оформи малко от малко. Сега горният пласт е все още много къс, а отдолу и да режеш не виждам с какво ще помогне. Ама наистина, как те е офъкала така… То аз с двете си леви ръце по-добре щях да те подстрижа. И викаш не е некадърна, а от злоба??

# 445
Може ли да споделите как се подстригване сами нс черта.Много години ходех при една фризьорка  която ме подстригване точно, както и кажа, супер беше.Но сега реши да смени амплоато и хич не ми се занимава с други..Но с права коса, ми се струва доста трудно да се получи хубава черта...В къщи..

# 446
  • София
Амии аз не твърдя, че го правя по-най-правилния начин, но не го и търся, важно е за мен това, че ме удовлетворява резултата 😀 а и да не е чак тоолкова добре колкото ми се иска,поне ще си кажа, че аз съм си го направила, а не някой некадърен фризьор, на който съм и платила отгоре на всичко 😀 иначе, малко си е сложна маневра да, но се свиква. Аз лично процедирам като разделя косата на две равни части по средата като за две опашки и така  подстригвам - първото от едната страта, после другата, срявнявам ги и се старая да взема по равно. После събирам цялата косата назад и се започва с огледалата (или камера) и ако трябва съдействието на ММ 😀 за да се уверя, че е равна черта, ако не е - той я доизравнява хаха, научила съм го 😀 Това е моя начин.

# 447
Лоло, аэ съм голям фен на косата ти. Класика в жанра е, тя си е интересна и беэ ,,интересни" прически. Моята не е точно на черта, ами U форма и с минимални етажи, но и аэ варирам между беэ етажи и леки етажи. Като се подстригвам сама с раэделяне отпред на две части и режа равно, пак се получава леееек венец отэад. Ако искаш да е права, равна черта, е важен ъгълът на главата. Не помня вече наэад или леко напред трябва да е погледът като се эахваща косата преди да се отреже. Докато си я пусках дълга, се подстригвах много често сама и по-рядко при фриэьор, който после ми оправяше формата, сега вече само в салон. При чуплива/къдрава коса обаче, ако стане леко криво отэад, иэобщо не личи.

# 448
Момичета, дъщеря ми иска да си поръча шампоан и балсам на керастаз сега на намаленията. Косата и е здрава, имаше балеаж, но го изряза и вече си е естествена. Оплаква се, че всички шампоани и утежняват и няма обем. Колебаеше се между бялата серия
https://www.arlen.bg/product/819/uplatnyavasht-shampoan-za-sgast … ensite-250ml.html

И зелената за обем.
вие какво бихте препоръчали, знам, че има големи фенове на марката тук.
Добра комбинация ли е примерно зеления шампоан, и белия балсам? Или да си държи на една серия и коя да е тя?

Тази бялата май е по- скоро за косопад, като за мен....

# 449
Може ли да споделите как се подстригване сами нс черта.Много години ходех при една фризьорка  която ме подстригване точно, както и кажа, супер беше.Но сега реши да смени амплоато и хич не ми се занимава с други..Но с права коса, ми се струва доста трудно да се получи хубава черта...В къщи..
Изправям си косата първо много добре. После я разделям на 6 части ( по 2 опашки отпред на всяка страна и 2 отзад), връзвам опашките с тези тънки ластици и изравнявам ластиците по дължина. После следва рязането, най- важното е да режеш косата без да я местиш от позицията й (не мести задните кичури отпред за да ги отрежеш). После като я пуснеш изравняваш това, което не ти харесва.
По метода с двете опашки косата отзад ще е много по- дълга и ще ти отнеме много време да я изравниш.
И когато режеш, режи не по права линия а наобратно (т.нар. point cut). По този начин краищата ще са ти по- филирани, не просто някакви грамадни тукмаци Grinning
Другото важно е да си купете ножица за подстригване, тези домашните ножици не са достатъчно остри и косата ще е много неравна.

Общи условия

Активация на акаунт