Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 312
  • 794
  •   1
Отговори
# 165
  • Сливен
Здравейте. За първи път пиша в темата и искам малко помощ. Решила съм тотално да сменя цветя на косата си, но не съм сигурна какъв да е. Била съм с чисто чернс коса, на руси кичури, на бели кичури, с червени кичури/а бе много кичури 😁/. Последните няколко години се боядисвам в салон/кестен Ява, кафява/, много ми харесва как ми правят косата. Но наскоро ми се случиха доста неща, наложи се и неочакван престой в болница. И този път имма нуждата да променя нещо, и реших това да е косата.Бих била благодарна за съвет. Качвам снимка на косата си, в какво "положение" е в момента.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 16:46 от сикрет

# 166
Снимката е напълно неподходяща, эа да се раэпоэнае с какъв цвят сте. Трябва да е срещу светлината най-добре или просто такава, на която цветът личи.

# 167
  • Някъде там
Здравейте. За първи път пиша в темата и искам малко помощ. Решила съм тотално да сменя цветя на косата си, но не съм сигурна какъв да е. Била съм с чисто чернс коса, на руси кичури, на бели кичури, с червени кичури/а бе много кичури 😁/. Последните няколко години се боядисвам в салон/кестен Ява, кафява/, много ми харесва как ми правят косата. Но наскоро ми се случиха доста неща, наложи се и неочакван престой в болница. И този път имма нуждата да променя нещо, и реших това да е косата.Бих била благодарна за съвет. Качвам снимка на косата си, в какво "положение" е в момента.
Първо трябва ти да знаеш точно какво искаш с косата си и тогава ние може да дадем съвет.
Обмисли много добре каква промяна искаш(по къса коса, нов цвят).
Намери добър фризьор за да направи това което искаш Simple Smile.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 09:21 от Искрица

# 168
Ема, аз съм в същото положение. Одрязах изгорялото русо, правя маски, косата ми живна, но не стои на никъде. Или не съм подстригана добре или косата ми не е за къса изобщо. Едва връзвам на малка опашка със много фиби, а точно това исках да избегна и исках да ходя с прическа...

# 169
Моята си е сравнително дълга, опашка си връзвам спокойно, но все не ме напуска чувството че просто не ми отива и това е.
А и не стои наникъде. Та пак е само вързана, ами то файда от уж хубавата прическа.
Лошото е, че опитах всякакви варианти да се оформи и не ми харесва с нито един как стои. Ни едри букли, нито оравазнито на вълни.
Само начупена горе-долу става, но оък съм като лъвица в главата, огромна е.

# 170
А на мен само с преса изправена стои горе долу добре. Но аз искам да избегна пресата. Пораженията върху косата ми от 3 години 3 пъти годишно балеажи са доста и искам да я оправя. А за цвета да не говоря. На 3 цвята е. Днес след като я измия ще направя снимки.

# 171
А на мен само с преса изправена стои горе долу добре. Но аз искам да избегна пресата. Пораженията върху косата ми от 3 години 3 пъти годишно балеажи са доста и искам да я оправя. А за цвета да не говоря. На 3 цвята е. Днес след като я измия ще направя снимки.
Аз видях снимката на прическата ти и страшно ми хареса. Аз съм със същата коса, същата прическа и явно понеже се харесвам доста и съм пристрастна. В момента е малко по-дълга и ще се наложи да се оформям със сешоар и четка, но ми е ок. Постригвам я веднъж на 2 месеца. Другия месец съм на фризьор за боя и тогава ще се покажа.

# 172
На тази снимка съм след подстрижка, терапия с Олаплекс, четка и сешоар. Да ме видиш след това... Сега съм си направила домашна маска с масла, хума, жълтък и т.н.т. И всяка неделя си правя някакъв домашен буламач, защото много професионална козметика използвах, но русото не успях да поддържам и сега преминах към примитивни мерки. Иначе съм си набелязала един цвят от билковата боя на Култиваторс, но фризьорката ми ме наплаши, че остатъците от русо ще станат със зелен отенък.
....
И това е след домашна маска, балсам, коприна за коса и тук там изправяне. Кажете да боядисвам ли, да режа ли, какво да правя? Изобщо не се харесвам.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 20:29 от ЗЛОДЕИДА

# 173
Вземи си от тези балсами които оставяш в косата, ама такива за натурална коса, защото са максимално хидратиращи. Според мен в момента не я пипай и изчакай малко да порасне и после режи ако не се е подобрила.

# 174
ЗЛОДЕИДА, според мен косата има нужда от хидратация, мисля, че домашен еластисайзър /ако косата обича масла/ или този на Кингсли биха помогнали, или маска/ балсам.

# 175
  • София
Според мен изчакай и не режи, не мисля , че ако боядисаш ще останеш доволна 😉, освен ако не е при някой добър колорист, който ще ти вкара пигмент в косъма. Вземи си терапия някаква, както са писали преди мене Еластисайзър, или двустъпковия протеин на Афоджи. Има ли как да спреш с пресата? Ако има шанс да се харесаш с намачкана, чуплива коса ще е супер, защото ще и дадеш въздух. Редувай много терапии, дори обикновена маска за коса слагай преди шампоана и стой колкото можеш повече. Всяка седмица слагай терапия и стой колкото можеш, мисля че след 5-5 седмици ще има видим резултат.

# 176
ЗЛОДЕИДА, аз също ще запея в хора, че косата ти има нужда от хидратация и подхранване. Маски, масла, дори терапия в някой салон мисля, че ще й се отразят добре и ще живне.

# 177
ЗЛОДЕИДА, прави терапии с Афоджи или маската Архитект на Керастаз.  Мисля, че косата ти е накъсана от пресата. Можеш да вземеш термото Цимент на Керастаз за след протеиновите терапии.
Много маски с масла, не от твоите. Слагаш, каквото намериш- рициново, бадемово,  арганово и пр.
Спирай тази преса!
От време на време хидратация.  Но според мен имаш нужда по-скоро от протеин за възстановяване на косъма.

# 178
  • Далечният изток
И аз следя темата, че се чудя как да се подстрижа...

Злодеида, имам две преси. Едната ми е вкъщи, Crown, всяка сутрин се опъвам с нея. Преди това разбира се слагам сухо олио задължително. Косата ми става като коприна, никакво накъсване, никакво изгаряне. В офиса обаче имам една Таурус, за спешни случаи, ей така като твоята ми изгаря косата. Според мен смени пресата. Най-добре без преса, но ако като мен не можеш без, пробвай с друга.

# 179
И аз съм с подобна прическа като на Злодеида и хич не се харесвам! 🥺 Бях си с гол врат и отпред дълго,но поизрастна и отидох да ми я оформят. Фризьорката си остави ръцете! Сега съм някаква никаква форма. Отделно ми е гъста и долу бухва,въпреки филирането. Чакам я да порасте и отивам при другия фризьор,но до тогава... Ужас! 🤭😆

Общи условия

Активация на акаунт