Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 354
  • 794
  •   1
Отговори
# 330
  • Някъде там
Бингли, отива ти на кожата Simple Smile
Ще трябва наистина голяма поддръжка на този цвят ако искаш да не си съсипеш хубавата коса.
Днес съм на фризьор, няма да правя промени.
Връхчета и ще оформим бретона, че ми е доста дълъг.
Ще го правим така.

# 331
Барби, кажи за билките. Аз отдавна гледам дайта на  hennafox и обмислям да пробвам. Също и за билкова боя се замислям, изобщо не си харесвам цвета. Ужас е, както и състоянието на косата ми. Но и аз реших, че свършат ли ми коприни, термозащити и т.н.т няма да купувам повече. Смисъл от тях няма когато не се боядисваш, единствено утежняват и омазняват косъма.

Злодеида, аз имам 4 вида, все са индийски. Сапунени ядки - понеже косата ми се омазнява бързо, ползвам ги между измиванията с шампоан, за да не мия с шампоан на два дена. Слагам в една кофичка от кисело мляко две супени лъжици и заливам с гореща вода. Намокрям косата и търкам сместа (то се пени доста) основно по скалпа. После слагам балсам, докато се къпя и измивам със силна струя. Измива много добре. Естествено не измива маслена маска.

Другите са амла, шикакай и брингараж и съм хвърлила око на един пакет брахми, обаче понеже имам по килограм от другите, ще поизчакам да понамалеят. Тях ги слагам в маслени маски. В корените ползвам рициново и черно ямайско и сипвам по една лъжица от всяка и мажа. Дължините мажа с кокосово, там от билките е каквото попадне от сместа за скалпа.

Правя го вече 4-5 месеца всяка седмица. Косата ми по принцип е руса, с тънък косъм, но сравнително гъста. Буквално я съсипах миналата година, защото се заинатих, че искам кичури и в продължение на 4 месеца, правих кичури 4 пъти. Нито един не беше сполучлив, не могат и не могат да ми докарат цвета, но можеш да си представиш как ми изгоря косата. За капак, последния фризьор ме офъка като испанска овца и филажната ножица здраво е играла без да усетя. В резултат през януари се сдобих с опърпана, изгорена, къса коса - едва до раменете, най-късите пластове бяха по 5 см. Ужас беше.

Оттогава правя маски, ползвам само Медисютикълс шампоани и балсами, краищата отзад ми ги изравнява една приятелка, два пъти досега ми е взимала по см, отгоре подстригвам сама, когато ми се стори че краищата са опърпани. Вдигам кичур по кичур и режа равно. Не е идеално, но формата ми я развалиха с това късо подстригване, което на мен не ми отива изобщо. Цвета също не ми харесва. Едно, че не ми направиха кичурите както трябва, второ че с времето пожълтяват, а и маслата допринасят за промяна в цвета.

Обаче изглежда здрава и расте. Краищата стоят плътни, одърпано и опърпано няма. Друго не ме интересува вече. Слава Богу, никога не ми е падала и имам доста коса. Тънка и фина е, но я имам. Целта ми е да порасне, ако може до плешките и да я изравня. Не се боядисвам още, което е добре, защото тоя тънък косъм не знам как би понесъл боядисване на три-четири седмици.

Гледам да не се вторачвам в косата си и много да не я мисля, че по едно време страшно се бях депресирала. Преди това имах дълга, доста под раменете равна коса. Сега се гледам на снимки оттогава и се чудя с какъв акъл съм отишла доброволно да ми я съсипят, че и маса пари платих за това.

# 332
Аз много се съмнявах, че ще ми отива на кожата. Лошото е, че повечвто ми дрехи са именно розово, пудрено, червено, тъмно червено, защото тези цветове ми отиват по принцип.
Искрице аз съм с подобен бретон. Моят е страничен, но се опитвам да го нося curtain bangs, но не мога, ти как го търпиш?
Така да ми пада пред лицето и да ми влиза в очите, абсурд.
Обаче друго си е фризьор да пипне.
Само с едно движение на четката ми го направи идеален, разделен на две части, каза ми така да го нося, нали било модерно.

Нося го по тези два начина понякога , но едва го търпя и по двата. Справям се четката, но друго е тя като го оформи.
За пореден път се убеждавам, че не трябва да режа бретон. 😆Колкото и да ми отива е голяма разправия. А мен си ме мързи да се разправям всяка сутрин ако трябва да съм честна.
Ще видим сега как ще поддържам цвета.
Миналия път ми беше казала цифрите на боята, този път не поиска.
 То бяха поне 3 цвята, но поне да ми беше казала за ориентир номер на този цвят да мога и в къщи да го поддържам.
"То аз не, че не искам да ти кажа", но много се различават цветовете във всеки каталог и не гарантирала какво ще стане.
Голяма хитруша. Боята струва 12-15 лв, съвсем приемлива цена и я има на две места в интернет😉😆нямало съм да я намеря никъде, доообре.
По моя сметка е някаква 6 ца цвета, дори 7 ца, но не видях в каталога номера, а има и лилаво(слагало се за да се неутрализира малко жълтото).
Иначе ми обясни всичко, много разбира жената. Обаче искам да мога да се правя и в нас, а не знам с кой цвят.
Докато се насити ще ходя при нея само за корен, ще търся маски и оцветители за поддържане. Горе - долу мога да преценя какъв номер да взема, но нямам гаранция дали няма коренно да променя цвета. И трябва са си взема една хубава серия, вероятно Лореал Абсолют сега отново ше ми дойде добре на изсветлена коса.

За билките ми е много интересно и на мен. Сао това не съм пробвала за косата.

# 333
Каролин, забравих да ти похваля косата и цвета, много са хубави и смятам, че това червено ще ти отива много. Само наистина малко е ограничаващо откъм дрехи. Ще трябва да подмениш и гардероба сега Laughing

Не ти трябват билки с тази коса. Моята е права с фин косъм и пак виждам зор да ги отмия хубаво. С твоята грива, ще изхабиш водата в целия град и пак ще имаш заплетени частици в косата. Те са и за изтощени коси, твоята не мисля, че има нужда от нищо освен да я срешиш сутрин евентуално.

# 334
Барби, много ти благодая.
 Косата ми е здрава и хубава, но далеч не е в най-доброто си състояние и няма да бъде особено сега. Ако не слагам финишии, балсами, маски, не стои добре.
 Не става само с гребен, щото е и по-къса, бухва и става мазало.
Не мога да я оформям лесно с тази дължина, никак не ми харесва как стои, нито с преса, нито накъдрена, нито никак.
Чуплива е, среша ли я съм като Хадрид в главата. Когато беше дълга можех да среша и да тръгна, да начуоя леко с пяна и седеше чудесно, сега не.
Та, ще се видя в приключение.
Но на мен не ми тежи грижата, въпроса е да открия правилните продукти, а това се оказва много трудно при мен в последно време.
Все не случвам. И нищо не ми харесва.
Не зная и дали ще стои добре ненаправена с нищо, още повече, че сега е изсветлена. Сегаще водим тези дни как ще е. Ще търсяпродукти за червена коса.

# 335
  • В полите на Пирин планина
Каролин, много хубав цвят, но наистина ще ти е по-трудно с поддържането. Трябва да намериш тониращ шампоан и маска, с които да подсилваш цвета. Аз съм руса, но откакто ползвам тониращия шампоан на Лакме цветът ми стои чудесен от боядисване до боядисване.
Не виждам защо пудрено и розово да не подхождат, като дрехи на това червено.

# 336
Е нали правилото е, че червенокосите не носят розово😆не, че много съм по правилата, но... Все пак това не е ярък цвят.

# 337
Каролин, супер ти е цветът! Отива ти! 🌸Эа билките-стават и эа гъсти коси естествено. Най-добре е да си намериш готово олио, което ги съдържа. Има такива по индийските магаэини. Примерно амла олио, олио с брингараж и подобни.

# 338
Каролин косата и цвета са уникални.
Барби, имам чувството, че пишеш за мен. При мен всичко се случи с русото, и в момента съм къса. Лошо подстригана и с грозен цвят. Ако искаш да минем на лични.

# 339
Искам. На всички около мен им е писнало да слушат за моята коса, сина ми почти година по-късно още се смее на реакцията ми тогава.
Ама на мене ми е страшна драма. Аз на косата си много държа, на главата ми е, вижда се веднага, няма как да се скрие. И не расте особено бързо и една скапана подстрижка или объркан цвят, аз ги оправям с години.
Мани, сигурно и на вас досадих. Извинявам се предварително.

# 340
  • Някъде там
Вчера ходих на фризьор.
Отново рязахме доста.
Заради гадните руси кичури от лятото(редовно подстригвам). Косичката ми е тънка и не може да понася такива процедури, явно обезцветяването и светлите нюанси не са за мен.
Най важното е, че фризьорката ми каза, че имам много бебешки косички.
Споделям с вас резултата.

Най важното е, че се харесвам, държа косата ми да изглежда здрава. По добре по къса и здрава отколкото дълга и изгоряла Simple Smile
Говорихме и за следващото боядисване.
Ще сложим 4.0 или 3.0 в корените, по дължините ще е 6(пепелно).Боята ще е Ланза без амоняк.
Декември или януари ще боядисваме.

# 341
Искрице, косопад ли си имала?  А защо такава рязка разлика в номерата ще има на дължини и корен 3 ка и 6? За да убие остатъците от русото ли пепелното?
И аз имам много нови растежи. Последния път ми каза фризьорката, че съм имала "зверски косопад". Точно зверски не беше, защото съм имала и много по-силен.
Сега цялата ми коса е в растежи отгоре. Като таралеж съм. Явно мен 1 година след ковида ме нападна косопада, даже съвсем за кратко беше. Не съм и пила нищо освен добавка с магнезий, алое, вера и ФК, заради друг проблем.
Може и пика на себореята да го е причинила, че бях много зле в това отношение.
Моята коса е много здрава, знаете, но мн трудно се поддава на изсветляване и не задържа боята след това.
И все пак аз се променям на година - две, и то никога супер рязка промяна.
Тук имам две три познати(с много тънки и редки косици), които през 2,3 месеца са от черно, към русо, и от черно към виолоетово или червено. И тези  цветове си ги редуват. Като видя някоя от тях пак с нов цвят и си отдъхна, че има и по-зле от мен😆
Комшийката е като мен. Сменя от черно към червено през известно време.
Искрицепри теб е супер, че безамонячните ти покриват белите коси. На мен не ми ги покриват понякога даже и амонячните.
Фризьорката ми пръсна спрей за бели коси с кокос, преди да ми нанесе боята, само в корените, не бях чувала за такова нещо).
Обясми ки, че има и специални бои, които са разработени за побелелите коси.
Аз все още имам не повече от 10.
Не съм полвала от тези спрейчетата за бели коси, ако някой има отзиви за тях нека сподели.
Все пак те са начин да отложа боя, имам прекалено малко бели коси, защо да не ги пробвам.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 07:44 от Caroline_Bingley

# 342
  • Някъде там
Бингли, имах ужасен косопад след ковид.
Загубих половината си коса.
Пак, че остана коса на главата ми след косопад и обезцветявания и експерименти.
Спрея целиген на Меди ми помага в момента много. От него са ми бебешките косички, които наистина са супер много.
В дължините слагаме по светъл цвят защото са си тъмнички, ако сложим тройка ще станат черни.

# 343
Миже ли линк към този спрей, защото не открих нищо в гугъл?

# 344
Миже ли линк към този спрей, защото не открих нищо в гугъл?

Ако остава дума за този с кокос, нямам линк. От салона е, и не го видях какъв е. Не е оцветяващ, а специална течност за белите коси. Но не ми обясни по-подробно точно за какво е.
Просто преди боята ми пръсна в корените.
Иначе има спрейчета на Лореал миссля бяха, които оцветяват белите корени акп искаш да отложиш боя.
Навсякъде ги има.

Общи условия

Активация на акаунт