ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 23 057
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дагни, не виждам снимка.
Иначе малкият твърдо отказва, ако аз съм сготвила. Единствено закуската приема. Предпочита кухнята. Бурканчета също отказва вече.

# 121
  • София
Jay, я виж сега. Трябваше да редактирам.

# 122
  • София
Изглежда си ухапано от някоя гадинка. За мен не е кърлеж. Дори ми се струва, че вече минава. Ама аз не разбирам особено от ухапвания де Grinning

# 123
Моята майка подквасва КМ, а прясното го взема от мандра от моето село. Когато няма възможност да прави КМ, купувам Добротоца 3,6 или Хармоника.
Ние миналата седмица преживяхме голям зор…. Избиват ни 3 зъба отгоре и единият май е кучешки(много е далеч от първите два). Сега сме с хъркащ нос и се надявам да е от зъбите. Утре сме на консултация и ще чуем гърдичките, да не е настинала нещо….
Ние все още сме на 3 дремки, общо сън през деня около 4ч.
Дагни, и на мен ми изглежда ухапано, но не е кърлеж според мен.
И аз се чудя за инхалатор, че сега с идването на зимата сигурно ще ни трябва.
Давате ли Вит Ц и по колко мл?

# 124
Само веднъж съм давал вит. С, когато беше болна, по една ампула на ден от 5 мг, докато свърши опаковката, бяха 7 или 10 броя. Давате ли някакви витамини комплекс? Освен вит. Д нищо друго не давам, но мисля есенно-зимния сезон да взема нещо, за подсилване.
Противно на повечето бебета Моника вече отказва да спи при нас, върти се, тръшка се, бута ни и рита. От няколко дни я оставям в леглото и по цяла нощ, буди се 1 или 2 пъти и спи до 8 сутринта, което е уау, но да не се хваля, че може бързо да и мине Joy
Взех за проба от гащичките за нощен сън на Памперс, мисля че са нови. За първа сутрин не беше мокра, ще видим за напред.

# 125
  • София
Не давам отделно витамини. Взима си само тия, които са си в АМ. Само витамин С за 5 дни след последния преглед при педи, тя така препоръча заради зъбите.
Пратиха ми полезно инфо преди малко и бързам да споделя и с вас: https://www.facebook.com/100490932113044/posts/212298514265618/
Има 11 инфо снимки със въвеждането на това и онова. Има и интересно инфо (поне за мен де, щот не знаех) за киселото мляко...масленост, закваска и т.н. Енджой.

# 126
  • София
Вит.С давах като беше болен. Изписа ни от амплулите от 2мг (другите от 5мг са за възрастни по нейни обяснения). Давах му 5 дни. Профилактично нищо няма да му давам за сезона. Единствено ще проверя една солна стая наблизо и ще пускам овлажнителя с масла (има го като опция), но то това ще е и за нас, не специално него.

Дунда, какви са тези гащички за сън? Малкият е с памперс, но просто гащички. Никога не са пропускали вечер, а сутрин си е на макс пълен памперса.

# 127
Pampers night pants се водят, в тъмно сини пликове, мисля, че скоро са ги пуснали, защото до сега не съм ги виждала. Ние имаме поражения вечер, защото понякога изпива 200+ мл чай + евентуално 120-150 мл мляко и пишка много. Последните две седмици ми се налагаше да я сменям през нощта, за да не изпусне памперса и да спи мокра.

# 128
Тези от вас, които писахте, че давате айран вече, по колко мл давате и в каква пропорция вода/мляко?

# 129
Меря директно в шишето 150 мляко и допълвам до 200-210 вода.

# 130

Ще взема да пробвам и аз 🤪 слагате ли захар или бисквити?

# 131

Ще взема да пробвам и аз 🤪 слагате ли захар или бисквити?

Не, давам го чисто.

# 132
  • София
Аз ползвам една чашка, някъде около 150-200мл е. Слагам 3-4 чаени лъжички кисело мляко с връх (това мляко беше 5%, че ММ не догледал в магазина и затова е само толкова). Иначе 1/3 кисело мляко и останалото вода.

# 133
  • Пловдив
Витамин Ц, давам в момента, че е болен - 2мл, водил се детски.
Нямам намерение да давам нищо имунностимулиращо.

# 134
  • София
Май май и ние сме болни. Първи сопол днеска. Леко кашля сутрин и има лека т-ра. Явно аз съм го заразила, хайванчето:( Та пак почнах с вит С-то.

Общи условия

Активация на акаунт