ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 23 028
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от нас.. от днес вече и малката е на 11 месеца. Да отбележа минахме кардиолог.. всичко е точно. Много съм щастлива. Много чакане , много нерви , мрънкащо бебе.. в Пловдив са само 2ма детските кардиолози.  Но все пак всичко мина успешно. Утре сме на бцж, във вторник бяхме на проба. Да видим какво е , що е.
Иначе бебка- казва мам, мамм, мам.. като е гладна , идва да търси да суче. Казва нан нанн нанни като й се спи и отива да ляга на възглавницата, но не може да заспи сама 😃. Разбира какво й се говори , понякога даже се чудя как толкова. Разбира гуши гуши, идва да се гушкаме. Дава целувка само с уста, не може с ръката. Понякога прави чао. Обикновенно след хората 😂 пляска с ръце, като й кажем браво пляс пляс.. и сега се научи да показва 1 , като я питам на колко год ще стане 😂 дава ръка за здрасти.
Като цяло общо взето е това.
+ искам да питам нещо което не притеснява.
Сутрин ставаме хапваме попара към 9. И към 12 малката ляга да спи. Обаче откаЗва да яде. Заспива със сучене. Спи 2/3 часа.. и след като се събуди давам основното от кухнята след това плодово пюре и  вечеря час преди лягане нещо. Та се притеснявам че се събират много часове без твърда храна.. не знам как да я накарам да хапне преди сън. Като се опитам почва един рев , бутане на лъжица.
• иначе вече спи веднъж на ден.. но ако се събуди по рано към 6/7 2 пъти.. та нямаме строг режим 😃 това кърмене за спане малко обърква храненето

# 91
Аз идвам да се похваля, че моят най-накрая се престраши да прави крачки сам 😃 Започна да ходи по мебелите на 7++ и му отне 3 месеца да се пусне. Повечето пъти бърза и се хвърля напред, но когато върви бавно, прави вече десетина крачки.
Днес се учеше да слага и завива капачка на шише и успяваше, сега трябва да мисля вече по-занимателни игри.

# 92
  • София
Аз му давам преди сън чаша айрян или малко плодове да хапва, но сам. Нарязвам на парчета и го оставям да си се храни. Понякога и кисело мляко с бисквити, но половин порция. После обядва като стане. Иначе абсурд с лъжица да яде. Засега се залага като си има втора лъжица с него. Поръчах му и метални прибори, негови собствени иначе ползвам нашите малките. Ще му пристигнат и нов комплект купичка, чинийка и чашка.

При нас голям проблем е, че много се катери п дивана и постоянно натиска ключовете на лампите. Катери се навсякъде. От Икея му поръчах палатка и тунел, трябва да дойде уикенда. И аз се чудя как да го занимавам вече...

# 93
А този преглед за кардиолог препоръчителен ли е ? Другите направихте ли го ? Много исках след раждането да идем при същия, който го преглежда през бременността ми, но все не намирам време.
Аз не се вторачвам толкова за твърдата храна спрямо кърмата. Даже му се радвам, че много често суче, и през деня давам като десерт, за да поддържам кърмата. Сигурно е неправилно, но така си го чувствам. Най-вече заради епидемията. Аз съм карала вируса, но толкова отдавна, че мисля да се ваксинирам. Така може би ще предавам антитела, но това ще е само докато суче. Спре ли, вече няма да има никаква защита. Затова, нека си цока докато сам не реши, че иска да се отбие. И се надявам всичко да е наред и с мен, за да мога да го кърмя още дълго.

# 94
Според мен щом бута лъжицата и отказва храна, значи не е гладна. Аз не я насилвам, когато не иска, дори да е минало повече време от обичайното. Пробвам да дам плод, айрян, бисквитка, ако и това откаже, не насилвам.
Моника започна да прави крачки с уокъра, ходи като се държи за мебелите от 8м, но не се е пускала. Хващам я за да прави крачки, също не иска, иска сама. Когато е готова ще се пусне, аз не бързам.

# 95
А този преглед за кардиолог препоръчителен ли е ? Другите направихте ли го ? Много исках след раждането да идем при същия, който го преглежда през бременността ми, но все не намирам време.
Аз не се вторачвам толкова за твърдата храна спрямо кърмата. Даже му се радвам, че много често суче, и през деня давам като десерт, за да поддържам кърмата. Сигурно е неправилно, но така си го чувствам. Най-вече заради епидемията. Аз съм карала вируса, но толкова отдавна, че мисля да се ваксинирам. Така може би ще предавам антитела, но това ще е само докато суче. Спре ли, вече няма да има никаква защита. Затова, нека си цока докато сам не реши, че иска да се отбие. И се надявам всичко да е наред и с мен, за да мога да го кърмя още дълго.

Ние имахме лека цианоза, посиняване на език и крайници като беше малка. На 1 месец беше първия преглед при кардиолог. И има малка дупка , която започнала да се затваря🙏🏻 До 2/3 год възраст каза че ще се затвори напълно. Каза че повечето бебета го имат и не е проблем. При някои се затваря още с раждането при другите изисква време. Не пречи по никакъв начин на бебето🙏🏻

# 96
  • Пловдив
И моя като стисне уста и наведе глава, спирам да давам храна, ако ще да е хапнал 5 лъжички.
Другата седмица ще го карам на кожен, че има едно петно, което ту се обостря, ту изчезва от както се е родил, надявам се да не е атопичен дерматит.

# 97
  • София
И ние имахме цианоза като новородени + мраморизация. То всъщност за това ни правиха в болницата. Но се оказа при нас, че просто киселинният рефлукс така го мъчеше, че той се захласваше и от там цианозата. Бяхме след това на кардиолог.. Забравих му името, но един от най-добрите, в Надежда, и той веднага като Ревльо ревна, ми каза: ''госпожо, детето Ви няма сърдечен проблем. Боли го корема. Изчезвайте от тук'' Хаха.
Та сиг съм, че всичко е ок и при вас.

Аз съм болна, сега ще почвам АБ Disappointed Relieved Много лошо кашлям. Не е ковид, вчера виках лаб-я да ме тестват.

Кои от вас имат инхалатори? Препоръчайте някой по-безшумен.
Амелин, сподели рецептата за превенция на сопола, която беше ни писала преди. Искам да се въоръжа за яслата...

# 98
  • София
Дагни, до колкото е за по-безшумен ми препоръчаха Зано, но още не съм го купила. Тези дни ще се задействам. Иначе и Омрон бил добър, но и шумен.

# 99
  • София
А къде ги гледате? Онлайн ли?

# 100
Здравейте, целувки на малките големи бебета!
Не се включвам напоследък, няма да се оплаквам - зъби- мъби, Т , неразположение и тн.
Моля ви да ми препоръчате безконтактен термометър, от който сте доволни. Благодаря предварително Heart

# 101
  • София
Дагни, ако е към мен въпроса, да, онлайн.
Jovanna, аз също доста търсих за по-точен термометър и накрая ще взема безконтактен на Microlife. Само не съм го пробвала лично, но като говорих с други майки това беше най-препоръчваният и след тяхно търсене.

# 102
Инхалаторът на Зано ползваме ние. За безшумен не мога да сравня с други, но да кажем, че не е прекалено шумен и тя не се плаши от него. Доволна съм.

# 103
  • София
Инхалатор Омрон ползвам аз, досега веднъж де. Като купих модела, който става за деца и възрастни. За шумен- чува се, но пък не се плаши и даваше да й се слага маската.

# 104
Здравейте, целувки на малките големи бебета!
Не се включвам напоследък, няма да се оплаквам - зъби- мъби, Т , неразположение и тн.
Моля ви да ми препоръчате безконтактен термометър, от който сте доволни. Благодаря предварително Heart

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008306
Използваме този, доволна съм. 😊 мисля че го има във всички аптеки. Ние го купихме от кварталната аптека още миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт