Модни консултации (Септември, 2021) - 59

• 54 036
  • 878
  •   1
Отговори
# 795
На Дафне имам много носими джинсови костюмчета от пола и сако, които си купих преди 15 години. Сега от там нищо не ми допада. Почти всичко е някакъв цветен трикотаж, предимно вискоза /тази материя лично аз не я харесвам/ и в най-опорстени моделчета. Както казваше баба ми, шивачка: "Просто, семпло, на бастички." за нещо, дето се шие за няма и половин час цялото, барабар с разкроя и то за частен клиент, по поръчка.
За Дика съм съгласна, че сайтът им е с много ниско качество. В магазините им нещата изглеждат по-прилично.
Кенсол се самозабравиха с цени, вкл. за прост 100% полиестер и елементарна кройка.
На Данини харесвам как ми стоят панталоните и дънките им.
На Роси също имам много приятни за мен дънки, сака, панталони и блузки.
Вивел имат много хубави неща, но шият малко бройки и там трябва да се следи по-редовно, за да има и за теб.
Ефос пускат също хубави интересни неща на доста поносими цени. Но и те се изчерпват бързо, често - за минути и часове.
Харесах и нося, най-изненадващо за мен, ризи и панталони, че даже и палто, на Алеса - от естествени материи са и ми лепнаха чудно - всичко, което взех тази година от тях ми е точно, като излято. Мислех, че е само тинейджърска мода. Не е всъщност така. И къси панталонки имам техни, топове, бански - всичко ми допада. Нищо не съм връщала. Всичко си нося.
Галинел са ми фаворит в бохо стила на рокли и блузи, но имам и много хубави памучни панталони и вълнено сако. Материите им са директен италиански внос и са изключително приятни за носене. Имат и страхотни дантели.

Като цяло за мен нашите производители не са никак по-зле от вносните. Всякакви неща сепредлагат, вкл. като стилове, материи и качество на изпълнението. Аз съм си намерила тук и съм доволна. Изобщо не държа нещо да ми вносно. Въобще не ми е критерий за качество истил.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 13:53 от Judy

# 796
Reunion, като спомена ишлеме и се сетих за магазина на завод Дружба. Има световни утвърдени марки на доста поносими цени. Но отдавна не съм ходила да разгледам.

# 797
  • София
Джуди, точно трикотаж със странни мотиви и кройки са Дафне.
Има хубаво бг производство.

# 798
Pink dress, къде се намира?

# 799
  • Бургас
И аз бях почитател на Кенсол. Всяка година якетата ми бяха от тях, но едно, че вече не ми харесват толкова, второ, че са вече извън психологическата ми граница за цена.

А на Дика размерите как са спрямо европейските? По принцип за БГ дрехи винаги си имам едно наум,  често са били леко умалени спрямо европейския размер, който пишат, че отговаря, но може вече да са се поправили.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 14:15 от Галчудо

# 800
На Дафне трикотаж не полэвам. Имат обаче два модела баэови рокли, иэчистени, от твърда костюмна материя, до коляното. Идеално ми стоят. Не искам да иэпадам в егоцентрични лирики колко яко се чувствам в такива рокли...Също имам и няколко от релефен жакард, които си преправям на шивач, понеже са с права кройка, а аэ харесвам по тялото. Всеки ме пита от къде са, много ли са скъпи, спирали са ме и по улицата, а германците принципно са эатворена нация и това не се случва често някой да ти направи комплимент на улицата. И не на последно място моделът им с....иэчеэна ми думата... бродерия? материята дето прилича на перде 😄😄😄 На слаби жени, эа повод стоят супер мега яко според мен. Точно теэи три модела са си трепач и на едно нелелченско тяло няма как да стоят лелчески. Между другото Ралф Лорен, когото следя иэкъсо, има точно модели с релефен жакард и материята като перде/бродерия, но струват в пъти повече и дори кройката не ми хареса, а таэи на Дафне с лека корекция-да. Пак каэвам-който энае какво да търси, ще го намери на много места. Трикотажът на цветчета и повечето рокли в А-форма тип принцеса и эа мен са лееченски, но ги има навсякъде- и по немските марки, не са ,,българска мода".

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 14:11 от snowwhite12

# 801
...Пак каэвам-който энае какво да търси, ще го намери на много места. Трикотажът на цветчета и повечето рокли в А-форма тип принцеса и эа мен са лееченски, но ги има навсякъде- и по немските марки, не са ,,българска мода".
Напълно споделям. Лично аз винаги мога да си намеря от нашите дизайнерски къщи това, което ми трябва /за съжаление - и доста повече от него, ама.... слабост, при мен е жива колекционерска страст/.
И наистина парцалчета се продават по цял свят, често - на доста по-високи цени от тези, на нашите такива.Не съм склонна да ги ползвам, само защото не са наши.

# 802
  • Street of Dreams
O, да Joy Vikute, много точен коментар!
Скоро разглеждах някаква чанта в български сайт. На описанието не написали размерите в сантиметри, обаче за сметка на това се мъдреше следният махленски коментар: "Перфектната чанта за всяка жена във всяка ситуация". WTF?! Наистина ли мислят да ме навиват с някакви такива лозунги, а иначе представянето на продукта е гòла вòда. Да не говорим, че аз не съм всяка жена във всяка ситуация, хахахаха!

Аз вчера затова ви постнах линк от един от явно известните бг сайтове - "гащеризонче с лъскавко и отгоре тюлче с цепка - стил и класа за всяка уважава ща себе си жена" - мои думи, ама нещо от сорта беше. Бива ли такова нещо? 🤣

През моите студентски години класиката беше блейзърът. Блейзър-дънки-стилето както и блейзър-дънки-кецове бяха най-честите комбинации на улицата, в университета, че и в дискотеката. Аз също участвах охотно. Даже имах бял блейзър с колан на кръста и раирана качулка, всякакви варианти се носеха. Но не с такова полупрозрачно впито панралонче като на снимката.

Още се смея на коментара за палтото "за кратка разходка пред санаториума" - това трябва да е Вила ли, или не прочетох правилно? Имам някои неща на марката, ок са.

Сноу, на мен много по-често ми се случва да ме за говорят за дрехите ми в Германия, отколкото в България. Няма да забравя един чичко в Карщат, беше с жена си под ръка, и вика след мен - госпожице, обули сте страхотни ботуши, много са интересни! (Hunter boots).
А на един коледен базар, фраш с народ, един мъж се процежда сред тълпата и задъхсн казва - красиво яке, жена ми го иска непременно. Моля кажете откъде е. Бях с едно много шарено яке, което беше на очи от самолет. Последно една млада жена за обеците ми. Абе приятно е. 😏

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 14:19 от OnDiNe_

# 803
Pink dress, къде се намира?
Редактирам се, че иначе е безмислен поста... Завод Дружба Варна

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 15:12 от Pink Dress

# 804
Винаги съм била скептична към българските марки и магазини.
Единствено преди много години си бях купувала една марка, на която Алекс Раева беше рекламно лице. Беше тим със своя близка и имаше интересни неща.

# 805
Завод дружба шие дрехи на ишлеме за брандове като Burberry, Givenchy, Max Mara. Явно успяват да ушият някоя и друго бройка в повече и я излагат в магазина си. Естествено, че не продават по цели серии от продукт, но знае ли човек, може и да има късмет с неговия размер.

# 806
Завод дружба шие дрехи на ишлеме за брандове като Burberry, Givenchy, Max Mara. Явно успяват да ушият някоя и друго бройка в повече и я излагат в магазина си. Естествено, че не продават по цели серии от продукт, но знае ли човек, може и да има късмет с неговия размер.
Къде е този завод, Дружба? Варна, София?

# 807
  • София
Скрит текст:
Оле, майко е положението - отрязана главата на моделката (снимките с  с флаш ли са?), кройката и плата - няма да коментирам, да не съм зла, ама 300 лв за това нещо?!
За да съществуват 30 години, явно имат клиентела, която не искам да обидя, но сайта на Дика вече ми се струва приемлив.

Judy, аз исках да кажа, че според мен бг марките шият масово едно и също, защото е по-лесно, клиентите им са едни и същи, често държавни служители, които влизат в консервативното разбиране за елегантност, но има и не-лоши неща, някои направо страхотни, които са представени страшно зле и отблъскват.
Аз винаги се потрисам като видя нашите политици/управляващи колко ретро изглеждат и снимки от 2000 и 2020 са направо с един и същ вид дрехи, но и прическа и грим. Така, че може би и клиентелата си е такава и си търси 10-20 години едно и също.

Показаната пума е много яка, но не стоят на моето елегантно краче - 40ти размер този тип разляти подметки.
Ето такова имам предвид, а според сайта съм за 40.5, а аз като гледам даже отивам в 41 като см и не знам. Би трябвало да е само кожа това.

# 808
  • София
Политиците ни са 🤣. Там стил не търся.

# 809
Скрит текст:
Оле, майко е положението - отрязана главата на моделката (снимките с  с флаш ли са?), кройката и плата - няма да коментирам, да не съм зла, ама 300 лв за това нещо?!
За да съществуват 30 години, явно имат клиентела, която не искам да обидя, но сайта на Дика вече ми се струва приемлив.

Judy, аз исках да кажа, че според мен бг марките шият масово едно и също, защото е по-лесно, клиентите им са едни и същи, често държавни служители, които влизат в консервативното разбиране за елегантност, но има и не-лоши неща, някои направо страхотни, които са представени страшно зле и отблъскват.
Аз винаги се потрисам като видя нашите политици/управляващи колко ретро изглеждат и снимки от 2000 и 2020 са направо с един и същ вид дрехи, но и прическа и грим. Така, че може би и клиентелата си е такава и си търси 10-20 години едно и също.

Показаната пума е много яка, но не стоят на моето елегантно краче - 40ти размер този тип разляти подметки.
Ето такова имам предвид, а според сайта съм за 40.5, а аз като гледам даже отивам в 41 като см и не знам. Би трябвало да е само кожа това.

О,  много даже е различно това, което шият "българските марки". И една от друга са различни, и колекциите им често имат доста разнообразни предложения. /Дафне поддържа едни и същи модели и материи обаче наистина от много години./
Упоменах марки, които лично аз ползвам и между някои от които буквално няма нищо общо. И въобще не става въпрос за облекла за държавни служители. Напротив, много разнопосочна е аудиторията дори.
....
Ако търсиш тип гуменка от кожа - разгледа ли всичко в Глами и Обувки бг? Виждала съм подобни. Аз пазарувам редовно от Обувки /за мен и моите хора/ и от години ни се е налагало да върнем и сменим само един чифт, защото синът ми се беше надскочил в номерацията. Почти всичто от поне 6-7 години купуваме от там.Имат си собствени таблици за измерване и определяне на номера, според производителя. На мен, например, пумите ми са леко свободни в моя номер /нося 39/, но с по-плътен чорап ми е по-добре с него.

Общи условия

Активация на акаунт