Модни консултации (Септември, 2021) - 59

• 53 970
  • 878
  •   1
Отговори
# 810
Варна. Нямат сайт.

# 811
  • София
Е как да имат 😆. То това си е нарушаване на договора им, но добре, че има и такива, защото покрай тях и бг създадени се развиват.

# 812
OnDine, явно германците обичат да правят комплименти. Преди няколко години бяхме на Канарските острови на почивка и хотела ни беше пълен с германци. Една германка дойде да ме пита от къде съм си купила туниката за плаж, защото искала такава за дъщеря си. Туниката пък беше някаква евтинийка от Примарк. Simple Smile

За съжаление от години съм скептична към българските марки и не си купувам дори чорапи от България. Сега пък с детските дрехи е още по- зле!
Консервативна съм относно модата и нося класически дрехи, но въпреки това не успявам да си харесам нещо докато съм в Бг.

# 813
Фен съм на дрехите в Дика, харесвам и други български къщи.

# 814
  • Варна
Завод дружба шие дрехи на ишлеме за брандове като Burberry, Givenchy, Max Mara. Явно успяват да ушият някоя и друго бройка в повече и я излагат в магазина си. Естествено, че не продават по цели серии от продукт, но знае ли човек, може и да има късмет с неговия размер.
Според мен са бройки,който не отговарят 100% на изискванията на брандовете,като едва забележимо разминаване в шарката,невидим за просто око крив шев и т.н.,но и на мен ми е любим магазин има доста интересни модели,качествени материи и не на последно място различни от масовката.Засичала съм Кос и Монклер, Fabienne Chapot,но си е жив джакпот да си улучиш размера.

# 815
Харесах на Дика ей това палто,  обаче има няколко но Simple Smile

Първо плата е кофти и съм абсолютно убедена, че ще се заваля за отрицателно време. Тъй като съм голям фен на такива палта без хастар и съм ги разглеждала доста подробно, тези които са хубави са направени от кашмир, който изглежда като фин плюш и това нещо няма завалване е тук се вижда, че материята в кофти.

Другото което ми прави впечатление, че са тигелирали ревера с машина, а обикновено ревереите ги правят все едно, че са тропосани от баба ми на ръка ей така.

# 816
  • Street of Dreams
Направи ми впечатление последният български сайт - не заради дрехата и фотографа, а заради моделката. 40+, без корекции като на трансвестит, надути устни и смартфон пред лицето си, изкълчена на някъде. Стилът, в който е облечена, й отива. Изобщо различно от типичните бг сайтове. Адмирирам.
Повече от сайта после ще гледам.

Савова, въпреки всичко бих била ЗА, ако беше до коляното. Така ще изглежда, все едно носиш халата на детето.

# 817
Скрит текст:
Харесах на Дика ей това палто,  обаче има няколко но Simple Smile

Първо плата е кофти и съм абсолютно убедена, че ще се заваля за отрицателно време. Тъй като съм голям фен на такива палта без хастар и съм ги разглеждала доста подробно, тези които са хубави са направени от кашмир, който изглежда като фин плюш и това нещо няма завалване е тук се вижда, че материята в кофти.

Скрит текст:
Другото което ми прави впечатление, че са тигелирали ревера с машина, а обикновено ревереите ги правят все едно, че са тропосани от баба ми на ръка ей така.

За да не ви се завалят палтата и въобще дрехи, които са от завалящи се материи, дръжте ги в гардероба си облечени с плик върху закачалката. Има такива големи пликове, просто пробивате дъното и го обличате върху самата дреха на закачалката.

# 818
Оооо, подхванали сте БГ марките...

.... Купувала съм Дика, Кенсол, Етере, Елизабет, Капаска (на Малеева) преди 10тина години, във всеки един от тях можеше да се намери базови модели панталони, сака, поли и палта. Честно казано качеството им беше много добро, а това дали ще излеждат секретарско-лелско-чиновнически зависи как се съчетават и носят. Имаха и подчертано такива модели, но имаше и разчупени. Особено Капаска ми бяха много любими, мъжките им модели бяха доста по-добри от дамските, но шиеха качествено, с много хубави платове...
О, супер интересна тема!

Последните 15 год нямам никакви наблюдения над БГ марките, въпреки, че се опитвам винаги да си купя нещо българско като се прибера във ваканция. Не винаги успявам, но гореупоменатите марки са ми били любими и дори днес имам в гардероба си класики от тях, но без Дика - кройките им ли не ми пасват, какво ли, но нямам нищо тяхно. Но Капаска, Кенсол, Етере - в този ред, купувах и носех много... както и Егоист, Текстон, Батибалено, Луксима,  Тони М - дори не зная дали съществуват още. Преди 2 години си взех няколко неща от Кенсол, бяха на разпродажба (август), но помня, че оригинални цени по етикетите ми се видяха сериозни. Винаги съм била много претенциозна и консервативна и много тежка на купуване на нови дрехи или носене на нови трендове, но никога никъде никой не ми е направил негативен коментар за моя дреха, купувана в БГ - напротив!

Една БГ Капаска на АМ тротоар - все още го имам този костюм - бях го купила и с пола и с панталон, полата с интересни външни джобове, панталона потурест. Снимката е от 2009, но точно преди Ковид да ни зазими го облякох по повод пак същият - 11 години след като съм го купила.
.....

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 22:42 от Agent Provocateur

# 819
  • Street of Dreams
Агентка, хубава си, но за мен пола с такива джобове + сако е no go. Как са могли да го измислят така....

# 820
На мен пък точно това ми харесва, костюмите са ми безкрайно скучни и никога не бих облякла ако не е за работно място примерно. Този ми изглежда по- свеж и различен.

# 821
Сакото е просто ок, обаче полата не е.

Lachesis, дрехи не се завалят от седене в гардероба, а при носене и когато матетията е некачествена. Когато давам много пари за палто очаквам да не се заваля още на първото носене, или пък да се протърка.

# 822
Момичета, как са дрехите на Мотиви като качество?

# 823
G.Savova,
Попаднах на няколко жълти палта… с цел да те откажа от показаното на Dika.

OnDiNe_,
За жълто да преговаряме ли или упорито искаш синьо?

70% вълна, 10% кашмир

# 824
  • NYC
Интересна дискусия за Дика се заформи. Аз имам един класически костюм от тях, купуван преди 20 години, който като кройка и материя е все още супер. Наистина много добра покупка и ако ми изникне някое интервю за работа, на което трябва да нося строг костюм (почти невероятно) - ще скокна в Диката. Само трябва да видя как стои с допълнителните кг от пандемията Laughing

Предполагам, че качеството е паднало за 20 години.. и на мен ми звучи като фантазия че този костюм още върши работа, но е факт.

Общи условия

Активация на акаунт