Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 090
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Ясно. Просто се зачудих, защото 31г си е прекрасна възраст и затова ми стана интересно.

# 151
Момичета, да се притеснявам ли за стойностите, които са малко по-ниски и по-високи?

# 152
  • София
Всичко е нормално. Само ако можеш вдигни Хемоглобина поне до 120. Зависи в коя г.с. си и дали ще имаш време.

# 153
И аз смятам, че другото е окей- само хемоглобина е хубаво да е по - висок. Simple Smile

# 154
Благодаря Ви момичета, 37 гс.
Преди месец пак беше 110 и АГ не изписа желязо, нищо
Съвет как да вдигна? С цвекло?

# 155
  • София
Цвекло, черен шоколад, месо (ако ядете такова), варива, кивито, сушените плодове, ягодите, смокините, сливите, сокът от сливи, боровинките, динята, пъпешът и мангото. Доста храни има, но май най-успешно го вдигнах с прием на желязо и хапване на месо ( въпреки, че ми се сгаждаше от него).

# 156
  • София
Билкова кръв сироп или Малтофер таблетки за дъвчене.

# 157
  • София
Съвета ми ако ще приемате желязо съдържащ препарат да се консултирате с лекаря си. Като съвет мога да дам ако ви изпише да не го комбинирате заедно с Магнезии.

# 158
Може и спрей на Бетър ю , като го има в два варианта.

# 159
  • София
И аз подкрепям за спрей Бетер Ю, зеленият вариант. НО писах директно в Англия и те казаха , че за да подейства трябва 6-8 седмици и то като профилактичен препарат а не при нисък хемоглобин. Иначе правилото е , че между лекарства със желязо и магнезий трябват 2-3 часа разлика.

# 160
Също така минимум два часа разлика от прием на млечни. Ако се приема желязото с храна богата на витамин Ц се усвоява по-добре. Аз го взимах със сурова червена чушка, защото не ми вървяха киселини от нея. Още в четвърти месец бях с хемоглобин 107, родих с хемоглобин 130. Успех! Blush

# 161
Преди да пиеш желязо - изследвай желязото и феритин дали са в норма.
Ако са в норма се търси друг виновник вече.
Аз пиех желязото със сок от лимон, ама сега направо с 1-2 витамин C от 100mg го пия.

# 162
Благодаря Ви момичета, 37 гс.
Преди месец пак беше 110 и АГ не изписа желязо, нищо
Съвет как да вдигна? С цвекло?

Както са писали момичетата - не си назначавай лекарствена форма на желязо по препоръка от когото и да е друг освен от лекаря, който те следи. Може да даде някои доста неприятни странични реакции, съвсем не е безобидно.

Подкрепям Одри за изследване на желязо и феритин дали са в норма и също I.R. за магнезия. Ако все пак ти е предписан такъв (на мен е), остави си поне 4 часа между неговия прием и този на желязо. Най-добре обсъди го със следящия АГ.

# 163
  • София
Момичета, кога трябва да се търси педиатър на бебето? Трябва ли да се намери педиатър който ще го приеме още преди раждането и след като се роди да се регистрира при него?

# 164
  • София
За София ли питаш?

Общи условия

Активация на акаунт