Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 102
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Един въпрос към дамите с отрицателен резус фактор - кога поставихте Анти Д Гама Глобулин и имаше ли някакви странични ефекти? Чета, че трябва да се постави една доза в 28 г.с. и още една доза до 72 ч. след раждането или има промяна? Покрива ли стойността на инжекцията от НЗОК и ако не, моля, бихте ли споделили каква е цената й или зависи от ценоразписа на конкретната болница? Благодаря ви.

# 196
На мен не ми биха инжекцията в 28ма седмица, само ме изследваха за антитела. Биха ми я след раждането, като аз трябваше да си я намеря и купя, около 180лв беше. Не знам обаче дали има вариант по каса да мине. Странични ефекти не съм имала.

# 197
Тази инжекция се поема от ЗК след раждане, както и след аборт по медицински причини. Не знам обаче дали се поема от касата ако се налага по време на бременност

# 198
Здравейте,момичета Heart
Най-после и аз да мина в тази тема.Бременна съм в 5г.с и 2 дни Grinning След инвитро съм,втори успешен опит.За сега всичко е наред,обаче на моменти забелязвам,че имам кафяво зацапване при забърсване с тоалетна хартия.Болки нямам,спазми нямам.Преглед си записах чак за 28 септември,защото не искам да избързвам с прегледа.
Вие имали ли сте такова зацапване?

# 199
  • София
Здравей ! Честито и лека бременност до края ❤ аз зацапване не съм имала, но мисля че го обсъждахме тук .. говори ли с АГ за това зацапване ?

Между другото , мамита кога започна при вас вкусовото предпочитание ? Резки желания за сладко/солено ? Аз за сега не пия кафе и не ям месо , но нямам други предпочитания.

# 200
Въпрос към майките сблъсквали се с този проблем. Маточна шийка 3.8 в 16г.с. и леко фуниевидно разширение в 17г.с. До колко реално са притеснителни нещата?За сега лекарите не казват нищо особено по въпроса, освен,че ще следим развитието. Но мен си ме е страх и не знам как ще издържа до прегледа след 3 седмици.

# 201
Не съм имала никакво вкусови предпочитания, само лук не можех да ям, въпреки че обичам.

3.8 е чудесно за шийка, но разширението не е много хубаво. Спазвайте си терапията и почивка. Според мен положението не е страшно, но трябва да се вземат мерки, защото остават над 20 седмици.

Не съм лекар!!!

# 202
Аз точно щях да влизам да питам за шийката...има ли такива от вас, които са с песар от 6 месец и са завършили бремеността си благополучно до края?
Мен ме приеха в болница в сряда със скъсяване от 39мм до 30мм, за около месец се е скъсила толкова и ми сложиха въпросния песар.
Обясниха ми, че не е необходимо режим на легло, просто да се пазя и да не се натоварвам, но аз си се притеснявам да не стане беля. Ако има някой с опит, ще се радвам да сподели.

# 203
Така и не е започвало при мен нещо подобно, в момента карам 35 г. с., та явно така и няма да разбера мамите, които твърдят, че имат подобни резки желания. 🤷🏼‍♀️
кога започна при вас вкусовото предпочитание ? Резки желания за сладко/солено ? Аз за сега не пия кафе и не ям месо , но нямам други предпочитания.

# 204
Аз точно щях да влизам да питам за шийката...има ли такива от вас, които са с песар от 6 месец и са завършили бремеността си благополучно до края?
Мен ме приеха в болница в сряда със скъсяване от 39мм до 30мм, за около месец се е скъсила толкова и ми сложиха въпросния песар.
Обясниха ми, че не е необходимо режим на легло, просто да се пазя и да не се натоварвам, но аз си се притеснявам да не стане беля. Ако има някой с опит, ще се радвам да сподели.
Много жени изкарват бременност до края със серклажи, с песари, а някои само на легло. Не се тревожете, слушайте лекарите, всичко ще е наред. Много е добре, че сте взели мерки навреме.

# 205
  • София
В БГ мама има специална тема „Лежащи мами” където се обсъжда точно това. До колкото знам всички със шийка 30 мм и песар/серклаж лежат и слагат утрогестан.

# 206
Ще погледна темата, благодаря.
На мен пък няколко лекаря ми казаха, че няма нужда да лежа. Може би е индивидуално.

В БГ мама има специална тема „Лежащи мами” където се обсъжда точно това. До колкото знам всички със шийка 30 мм и песар/серклаж лежат и слагат утрогестан.

# 207
  • София
От това което пишат момичетата в темата всички лежат. Без изключение. Утрогестан дадоха ли ви? В коя болница ви дадоха препоръка , че не трябва да се лежи?

# 208
От това което пишат момичетата в темата всички лежат. Без изключение. Утрогестан дадоха ли ви? В коя болница ви дадоха препоръка , че не трябва да се лежи?
Не всички лежат, недейте така.

# 209
Аз да питам кога за пръв път ви измериха шийката, аз съм в 16 седмица и до сега не ми е правено измерване ?

Общи условия

Активация на акаунт