Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 171
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
От около 10-11 седмица не са мерили дължината на моите момичета, мерят глава, корем и краче и получават колко тежат. Едната девойка още от първата фетална е изпъната и си лежи и нито един лекар не я мерил.

Точно така, от БХС натам не мерят дължина. Като се роди/родят чак Simple Smile
TeoYo, помня те от темата за СПКЯ и много се радвам, да се заварим тук Simple Smile

# 466
В стари теми много се препоръчва Elancyl против стрии, но май вече го няма в бг. Някой да знае къде може да се закупи изгодно онлайн от чуждестранни сайтове?

# 467
Благодаря, Одри Simple Smile Добре заварила. В крайна сметка успяхме със съвсем минимална консултация и лечение, но човек много се стряска по всякакви теми, свързани с фертилност. Лека и успешна да е на всички бремеността.
Да попитам, някой има ли опит, ползвал ли е сензори от тези, които се поставят под матрака на бебето и засичат движение и дишане? Заслужава ли си?

# 468
  • София
Излишни са, но ако ще сте по-спокойна си ги купете. Бебефон с камера върши страхотна работа.

# 469
Здравейте,отново!След консултация с УНГ,поради тежък синузит ми изписа Зодак-противоалергични,заради оттока.Някоя дали е пила подобно или същото противоалергично по време на бременност,защото ми е притеснено.Даже от него повече,отколкото от възможноя АБ,ако няма подобрение до два дена Sad

# 470
След като лекар го е иэписал не мога да раэбера эащо се притеснявате.

# 471
След като лекар го е иэписал не мога да раэбера эащо се притеснявате.

Защото предния ден бях при друг УНГ,който каза,че не може да изпише антихистамини.Но след като нещата не се подобряват,днес бях на второ мнение при друг УНГ,който го изписа.А навсякъде чета,че не трябва да се приема :/

# 472
Отидете на трето мнение.
Антихистамините не са по условие противопокаэни по време на бременност. Вомекс-А е антихистаминно лекарство и се приема при силно гадене и плвръщане. Живях на него от 7-12 седмица вкл., вэимах висока доэа ректално всеки ден. Някои жени с хиперемеэис го приемат до края на бременността. Така че ако е эаради факта, че е антихистамин, не е причина да се притеснявате по условие. Но като цяло трябва да се обсъди с лекар эащо ви е иэписано и да го питате има ли дискусия в мед. среди поэволено ли е, эащо не иска да ви предпише антихистамини и т.н.

# 473
Някой може ли да ми каже понижено ниво на fT4 дали е опасно? Днес го изследвах заедно с TSH (в норма) и стойността му е 9.04 при референтни 9.30—17. На Еутирокс 75 мг съм.
Следя ги всеки месец и уж са в норма, а сега това не знам откъде се взе Rolling Eyes

# 474
Някой може ли да ми каже понижено ниво на fT4 дали е опасно? Днес го изследвах заедно с TSH (в норма) и стойността му е 9.04 при референтни 9.30—17. На Еутирокс 75 мг съм.
Следя ги всеки месец и уж са в норма, а сега това не знам откъде се взе Rolling Eyes

При тези хормони не е важно само да са в норма, това ФТ4 говори за хипофункция, доколкото съм запозната. ТСХ колко точно е?

# 475
От месеци сменяме какви ли не видове желязо по лекарско предписание, но с продължаващо повръщане едно досега не ми е понесло добре Cry В тази връзка има ли бъдеща мама с ниски стойности на Хемоглобин, високи стойности на Тотален желязосвързващ капацитет, Желязо и Феритин в норма? Ще се консултирам с АГ във вторник, дотогава се чудя как да ги разчитам. Благодаря ви.

# 476
От месеци сменяме какви ли не видове желязо по лекарско предписание, но с продължаващо повръщане едно досега не ми е понесло добре Cry В тази връзка има ли бъдеща мама с ниски стойности на Хемоглобин, високи стойности на Тотален желязосвързващ капацитет, Желязо и Феритин в норма? Ще се консултирам с АГ във вторник, дотогава се чудя как да ги разчитам. Благодаря ви.
Щом желязото е в норма защо изобщо трябва да пиете желязо? Изследвайте вит Б., той също е причина за нисък хемоглобин.

# 477
Хемоглобинът пада и от нисък б12 или б6. Иэследвайте ги.

Феритинът може да е в норма, но не оптимален. Освен това долната граница на нормата е спорна-според някои лаборатории е 13, според други 20, според трети дори 30 или нещо от сорта. Желяэото не покаэва нищо като стойност, освен последните дни/седмици от диетата ви. Важно е само эа цялостната картинка при раэглеждане на стойностите феритин-жск-хемоглобин и т.н.

# 478
MulberryW, аз съм със завишени стойности на желязо, в същото време с хемоглобин, който последните седмици (към момента 38 г. с.) варира около 78-82.
Задължителна консултация с хематолог, изследване на Б9 и Б12.

# 479

При тези хормони не е важно само да са в норма, това ФТ4 говори за хипофункция, доколкото съм запозната. ТСХ колко точно е?
ТСХ е 0.96. От август насам е между 0.77 - 0.71.
FT4 беше 10.4 началото на август и бавно спада, но не е било под референтните.
Иначе аз съм с хипофункция и преди забременяването, но с Еутирокса стойностите се регулираха, сега обаче пак има нещо. Ще ходя другата седмица на преглед, но ми е притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт