Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 178
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, имате ли представа дали след биохимична бременност трябва да се постави анти д гама глобулин?

И аз мисля, че не. На мен след спонтанен аборт в 9г.с. Не ми поставиха, а през следващата успешна бременност нямах антитела.
Много жени не знаят изобщо, че са имали биохимична бременност, следователно не са слагали също.
Но говорете все пак с лекаря ви за най-сигурно.

# 451
Здравейте!Някоя да има опит със синузит при бременност?Утре съм на УНГ,но се притеснявам дали ще устискам.Втори ден съм със много запушена една от ноздрите.Като целия месец се лекувам от някаква вирусна инфекция-с кашлица и гърло.Не е Ковид.В момента правя нагревки,промивки,инхалации,чайове и т.н.Някой дали знае нещо друго,което мога да направя?Притеснява ме,че се е появила гной и как влия това на бебето.В 30г.с.съм.Нямам темепература,като цяло вдигам много рядко.Ако някоя дама се е сблъсквала с подобно нещо,ще се радвам да сподели как го е преборила.Мисля да започна и прием на Геломиртол,който знам,че може да се пие.

Вземете си от аптеката Меримар 4х1
И аз имам аинузит, радвам се че още не се е обадил де .

# 452
Здравейте, минахме втора ФМ вчера с двете ми момиченца, докторът беше много спокоен и каза, че са здрави и добре развити, но не може да каже много за ръста, защото още са със сгънати крака и няма да е точна мярка.
20+3 сме като г.с, теглото на децата е 372 и 374 грама, според него няма поводи за тревога, но се чудех дали не са прекалено малки. Четох, че около тази седмица трябва да са 25 см.

# 453
Според мен няма повод за тревога за теглото. Моето момиченце беше 364 грама на ФМ в 21 г.с. + 1 и казаха, че е в норма.

# 454
Мерси много, аз нещо не обясних като хората. По-скоро дали е нормално да не могат да бъдат измерени, пише навсякъде, че след двадесета седмица трябва да може. И си умувам дали нормалното тегло е сигнал и за нормален ръст. Абе филми.

# 455
Мерси много, аз нещо не обясних като хората. По-скоро дали е нормално да не могат да бъдат измерени, пише навсякъде, че след двадесета седмица трябва да може. И си умувам дали нормалното тегло е сигнал и за нормален ръст. Абе филми.
Ръстът няма никакво значение в тези седмици, няма откакво да се тревожите Simple Smile То и теглото е доста условно.
Важното е как се развиват морфологично.

# 456
  • София
Както казваш филми! Радвай се на бременността си. Като не може сега ще ги измерят другият път и ще разбереш. Ако имаше повод за притеснение лекаря щеше да си каже.

# 457
Момичета, чудя се дали другия месец да не започна да взимам Биозин Мама, за имунната система?
Аз пия Pregnacare Plus и не знам дали ако започна и другото няма да предозирам нещо, макар че Биозин Мама го дават като имуностимулатор.

# 458
Биозин мама няма да предозира витамините за бременни!

# 459
  • София
Изписван ми е заедно с витамини така, че не няма да предозирате Simple Smile

# 460
Благодаря ви. Тук го няма и ще помоля да ми го пратят от БГ.

# 461
Момичета, чудя се дали другия месец да не започна да взимам Биозин Мама, за имунната система?
Аз пия Pregnacare Plus и не знам дали ако започна и другото няма да предозирам нещо, макар че Биозин Мама го дават като имуностимулатор.

Моят съвет е да се посъветваш с проследяващия АГ. Самопредписването на лекарства, витамини и добавки не е добра идея, още по-малко по време на бременност. Ето информация по темата от lekar.bg:

"Профилактичният прием на фолиева киселина не може да е причина за елиминиране на биозин мама, ако лекуващият го препоръча. Комбинацията е възможна, както и прием на други витамини: има готови комбинации за бременни. Правилото, повтаряне до баналност, е да не се взема нищо, ако не е препоръчано от лекар. Лекарят може също да определи при комбинация от добавки и витамини какъв да е режимът на вземане, за да е въздействието и усвояването им най-пълноценно."

# 462
Да, със сигурност ще питам, но тук ги няма тези витамини и ще е по-трудно да им обяснявам за какво става въпрос. Затова исках да знам дали е ок да се взимат с другите принатал витамини.

# 463
ОК е, при първата ми бременност ми бяха изписали комбинирани витамини за бременни и биозин мама за известно време, отделно и магнерот. Сега приемам витамини, пробиотик и магнерот, до последно ходех на работа в офиса и на фитнес, като с фитнеса смятам да продължа, докато родя или се чувствам добре, отделно ежедневните разходки с големия след като го взема от градина.

# 464
Момичета, на някоя случвало ли се е да ѝ изтръпна корема? Днес цял ден е изтръпнал. Бременна съм с близнаци в 31г.с. Нищо никъде не ми стяга (бельо и панталон).
От около 10-11 седмица не са мерили дължината на моите момичета, мерят глава, корем и краче и получават колко тежат. Едната девойка още от първата фетална е изпъната и си лежи и нито един лекар не я мерил.

Общи условия

Активация на акаунт