Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 441
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • Враца
Аз вече два пъти имам ужасна хрема, от както съм бременна и след 2-3 безсънни нощи, прости си слагам капки с ксилометазолин за да мога да спя, въпреки че май не са позволени. Личния ми лекат изписа Стеримар, но това помага само при леко запушен нос, иначе няма никакъв шанс. Предишната бременност също съм ползвала такива капки, просто в определени моменти не се издържа.

# 541
  • Пловдив
Коризалията е хомеопатично и е чудесно за настинки и хрема. Поне при дъщеря ми действа много добре. Принципно не би трябвало да има проблем да пиеш хомеопатични, но се посъветвай пак с лл.

# 542
Даниел Миткови, свържете се с АГ. В коя седмица си/е половинката ти? Кръвното следи ли се? Има ли отоци по крайниците?

# 543
Даниел Миткови, свържете се с АГ. В коя седмица си/е половинката ти? Кръвното следи ли се? Има ли отоци по крайниците?
Ами в 37г.с + 4д съм  , не нямам отоци , вдигам но еднокрятно . Свързах се каза , че всичко е наред . 😊

# 544
  • София
Аз вече два пъти имам ужасна хрема, от както съм бременна и след 2-3 безсънни нощи, прости си слагам капки с ксилометазолин за да мога да спя, въпреки че май не са позволени. Личния ми лекат изписа Стеримар, но това помага само при леко запушен нос, иначе няма никакъв шанс. Предишната бременност също съм ползвала такива капки, просто в определени моменти не се издържа.
Не са позволени по време на бременност и кърмене, както и при деца под 2г. (за над 2г. има изисквания), но явно личният ти комфорт е над всичко.

# 545
Момичета, имате ли представа дали може да се консумира това сирене по време на бременност:

Купуваме вкъщи, аз много го харесвам и е една от малкото храни, които ми се ядат в момента (8+6), но няма етикет на български, сиренето е турско и поради липса на информация ме е страх да го ям.

# 546
Аз не съм спряла да ям сюзме пейнир, не само това , ами и на други марки.

# 547
  • София
До колкото знам така наречените меки сирена не могат да се консумират само. Това нямам идея какво е.

# 548
Меко си е сиренето и не, няма проблем с консумацията му.

# 549
Ако е пастьоризирано, няма проблем.

# 550
  • София
Безопасно ли е да яде сирене по време на бременност?

Да, това е безопасно да се твърди сирена по време на бременност, тъй като те съдържат Listeria бактерии в незначителни количества.

Въпреки това, трябва да стоят настрана от меки сирена, особено на мухъл узрели и меки сини жилки сортовете като концентрацията на листерия е висока в тях.

Listeria води до листериоза и бременни жени са по-уязвими от нормални индивиди поради слабата им имунитет. Отидете за пастьоризирани сортове сирена като процес премахва листерия.

П.С: За това не съм наясно по кутия какво е, но явно не са ок меките сирене все пак!

# 551
Може меки сирена, стига да са пастьоризирани или сготвени на висока температура.

# 552
  • София
Аз говоря за суров вид иначе е ясно, че сготвени може щом са минали топлинна обработка.

# 553
Да, но и сурови меки може, стига млякото да е пастьоризирано.

# 554
Ами в 37г.с + 4д съм  , не нямам отоци , вдигам но еднокрятно . Свързах се каза , че всичко е наред . 😊
Следите от белтък в урината по принцип не са норма. Вдигане на високо кръвно - също. Следете го внимателно. Не ви ли поиска АГ да пуснете общ белтък, албумин, контролна урина отново?

Общи условия

Активация на акаунт