Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 424
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Минах на солен разтвор за носа и парацетамол, чист. ЛЛ посъветва да не пия от прахчетата на парацетамолова основа, защото в тях понякога се влага кофеин и други такива съставки, които не са препоръчителни. Лимон, мед, чайове, днес се чувствам по-добре определено.

# 556
Здравейте, момичета. Излезе ми резултата от микробиологията. Може ли малко помощ? Чакам и АГ да каже.

# 557
Доколкото разбирам, нищо ви няма.

# 558
Ами в 37г.с + 4д съм  , не нямам отоци , вдигам но еднокрятно . Свързах се каза , че всичко е наред . 😊
Следите от белтък в урината по принцип не са норма. Вдигане на високо кръвно - също. Следете го внимателно. Не ви ли поиска АГ да пуснете общ белтък, албумин, контролна урина отново?
Ето това е от албумина и общия белтък

# 559
И двете са в норма, но на долна граница, за сметка на това глюкозата е висока.

# 560
  • София
Момичета и аз имам нужда от помощ с резултате от Минробиологията. Чакам отговор от АГ.

# 561
Вероятно пробата е била замърсена.
Ще изпишат пробиотик за възстановяване на лактобацилите. Няма нужда от притеснение.

# 562
Уф, с мега запушен нос съм... Дишам като мопс.
Чакам да се чуя с джипито, а междувременно карам на чайове само, някой знае ли какви капки могат да се ползват?

Миналата зима като бях бременна и със запушен нос лекар УНГ ми изписа Силвъртус.

# 563
  • София
Вероятно пробата е била замърсена.
Ще изпишат пробиотик за възстановяване на лактобацилите. Няма нужда от притеснение.

Да предписаха ми две свещички антибиотик и пробиотик за след това и аз си поисках витамини тъй като имам голям зор с яденето.

# 564
Леко присвиване в стомаха, тип хълцане - колкото и смешно да звучи. Няма болка. Някакъв тип контракции или бебешка активност?

# 565
Леко присвиване в стомаха, тип хълцане - колкото и смешно да звучи. Няма болка. Някакъв тип контракции или бебешка активност?
Всъщност може да си е бебешко хълцане 🤗 при мен често се получаваше след като се нахраня

# 566
  • София
Хълцат 🙈❤Много са сладурски

# 567
Хълцането го усещам като ритмично движение, не като присвиване.

# 568
  • Враца
Не са позволени по време на бременност и кърмене, както и при деца под 2г. (за над 2г. има изисквания), но явно личният ти комфорт е над всичко.
[/quote]
Не, личния ми комфорт не е над всичко, мъча се 2-3 денонощия, не спя по над 72 часа и накрая поемам риска. И аз дори казах, че са забранени, просто не мисля, че безсънието е "по-полезно" и за бременната и за бебето. То и цигарите са забранени, пък съм сигурна, че много бременни пушат. Нека не се съдим, без да се познаваме, аз от както станах майка спрях да го правя, научете се и Вие!

# 569
  • София
Аз също имах проблем със съня, АГ ми забрани всякакви медикаменти. Каза ми да си лягам по-рано и да пия чай , билков но и с него да не прекалявам. Имах дни в които съм спала по 2 часа , след 14/15 седмица при мен отмина.

Общи условия

Активация на акаунт