Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 044
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
От ФМ в 12 +6 ама аз не бях ходила от 7+4 , ама и на ФМ и на женска ме гледаха и с коремен и с вагинален. Защото шийка се мери с вагинален. Иначе бебето го гледат с коремен.

# 106
Момичета , в коя седмица преминахте от вагинален ехограф на коремен  ( съжалявам не знам как точно се казва ) . ?
Още в 7гс минахме на коремен и така си продължихме. Вагинален само , ако докторът иска да измери по-прецизно шийката.

# 107
Колко често ходите на преглед ?
Аз ходя веднъж месечно и времето не минава , постоянно се притеснявам за бебчето , дали всичко е наред. Дано скоро да го усетя, така ще съм по - спокойна , но с предна плацента сигурно ще е към 20г.с

# 108
Колко често ходите на преглед ?
Аз ходя веднъж месечно и времето не минава , постоянно се притеснявам за бебчето , дали всичко е наред. Дано скоро да го усетя, така ще съм по - спокойна , но с предна плацента сигурно ще е към 20г.с
Здравейте, аз ходя веднъж в месеца, също се притеснявам, но няма как. Е  ако се притесняваш и има основателна причина няма кой да ти откаже преглед. Също съм с предна плацента, и усетих бебчо за първи път около 16та г.с

# 109
  • София
Аз също ходя веднъж в месеца , като след днешният преглед ми казаха че на 20ти трябва да отида за първият скрининг.
Един глупав въпрос, но когато ви гледат с коремен ехограф, снимките огледални ли са или ? Зачетох се в теорията на Рамзи и ми стана интересно 😂

# 110
Здравейте. Бременна съм в 28+1г.с.
След преглед днес, аг-то ми каза че бебето отговаря на 27+5/6, тоест върви с два три дни назад. Много ми  е притеснено,тежи 981грама,а трябвало вече 1кг даже и отгоре. Не ми изписа нищо за пиене,каза няма страшно,но да продължа да си пия витамините. Става въпрос,че коремната му обиколка била по-малка,"слабичко".
Имало ли е такива случаи и при вас?
Аз съм доста слаба,качила съм само 3.5.кг,не се храня двойно,а обичайното.. Sad((((

# 111
Аз ги редувам през 20тина дена, веднъж на частно при репродуктивния, веднъж на жк, иначе до 12 гс вкл ме гледаха с вагинален, от 13 нататък само коремен. Аз бебо го усетих някъде в 16гс но съм със задна плацента, легна ли по гръб става направо една малка стърчаща топка, която като се разкрита ме спуква направо. Не знам обаче защото му харесва, или защото не му харесва позата Simple Smile

# 112
И аэ веднъж в месеца, но съм ходила два пъти и в спешното в болницата эаради някакви инциденти, когато е било събота/неделя или иэвън раб. време на лекаря ми. :Д Последно мислех пак да отида иэвънредно, эащото се уплаших от едни болки ниско долу. Честно каэано когато стане петък вечер като че ли почвам повече да внимавам кое ме боли и откачам, эащото энам, че лекаря ми няма как да ме приеме, притеснявам се двойно.

Гледаха ме эа първи път на коремен около 12-13 г.с., 12+4 мисля. Допълнително лекарят си ме гледа и на вагинален, прави преглед на шийката с ръка всеки път и всеки път вэима секрет инмери PH-то, както и гледа секрета на микроскоп эа гъбички/иэменения.

Само на прегледите, които поема эдравната съм ходила + веднъж платена фетална морфология.

# 113
Аз не мога да коментирам, защото хванах летните отпуски Simple Smile ама на ЖК ми казаха 1 път в месеца, отделно съм и на Фм(която даже ми се вижда по - полезна) та съм била на ЖК на 31.08 (13+5) следващата ФМ ми е на 29.09 (17+6) и тогава ще запазя час за следваща ЖК, мисля да е около10-15 октомври. Та май и аз ще съм през 1месец Simple Smile

# 114
Здравейте. Бременна съм в 28+1г.с.
След преглед днес, аг-то ми каза че бебето отговаря на 27+5/6, тоест върви с два три дни назад. Много ми  е притеснено,тежи 981грама,а трябвало вече 1кг даже и отгоре. Не ми изписа нищо за пиене,каза няма страшно,но да продължа да си пия витамините. Става въпрос,че коремната му обиколка била по-малка,"слабичко".
Имало ли е такива случаи и при вас?
Аз съм доста слаба,качила съм само 3.5.кг,не се храня двойно,а обичайното.. Sad((((
Опитай се да не се тревожиш. Два-три дни отклонение нищо не са, а разликата от 981 грама до един килограм е никаква.
Няма нужда да ядеш двойно, храни се здравословно доколкото е възможно, това е достатъчно.

# 115
Моя док казва, че всяко отклонение се счита за нормално, стига да не е повече от две седмици изоставане. Така че не се притеснявай, нормално е, няма как да е по учебник всичко, да не говорим, че всяка апаратура мери с отклонение спрямо друга. Разликата е незначителна, не виждам основание за тревоги.

# 116
Мен на две-три седмици ме привиква доктора, не знам да се тревожа ли? До скоро следяха резорбирането на два хематома, та обяснимо повечко следене, но сега се махнаха и пак. Може би защото съм с близнаци?

# 117
  • sofia
TeoYo, за хематом в матката ли става въпрос? Че и на мен ми откриха на феталната. Правите ли нещо специално за резорбирането? И откриха ли причината?

Мен на две-три седмици ме привиква доктора, не знам да се тревожа ли? До скоро следяха резорбирането на два хематома, та обяснимо повечко следене, но сега се махнаха и пак. Може би защото съм с близнаци?

# 118
Да, два бяха при мен - субхорионни. Аз съм и с две плаценти, та затова. Абе приказка. Причина не мисля, че някой ще успее да ти каже, просто понякога става. Моите бяха малки, но достатъчно да предизвикат зацапване 6 седмици, та доста страх брах покрай това. Следят ме в Англия, където живея, препоръчаха ми само повече почивка, без тежко, колело, големи натоварвания, но без да съм на легло постоянно. Не съм вземала лекарства. На приятелка в България за това и изписаха Дуфастон и но шпа, но аз не посмях на своя глава да вземам. 16та седмица на ехограф ми потвърдиха, че и двете са изцяло резорбирани. Желая ти здраве и да бъдеш спокойна, обичайно тези неща минават от самосебе си.

# 119
Защото си с близнаци е. Все пак си е двойно натоварване за организма, трябва да се следи изкъсо. А и е имало други проблеми.

Веднъж в месеца се ходи на ЖК. Напълно достатъчно е, ако няма проблем. Не бих пропуснала месец. ЖК и ФМ са два напълно различни прегледа и не са взаимозаменяеми.

Общи условия

Активация на акаунт