Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 953
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
На мен вече няколко пъти преди бременноста ми се случва да имам ужасни сърбежи по ръце и тяло, оказа се, че кожата ми е много суха(въпреки че принципно съм с по-мазна). Най-бързо спрях сърбежите с душ олио и емулиант към него и досега си ги ползвам. За вашв успокоение може да отидете на дерматолог, но най- добре не четете онлайн, защото наистина ще се наплашите от евентуални диагнози.

# 91
Проблемът, за който се притеснява тя НЕ е кожен проблем, а симптом за чернодробен проблем, както вече казаха. Аз бих обсъдила с АГ и след като се отхвърли проблем с черния дроб бих преценила дали ще си търпя или ще ходя при дерматолог.
На момичетата с коремен сърбеж бих препоръчала Dexeryl, мен направо ме болеше и особено след баня място не можех да си намеря и не можех да заспя с часове. Предписано е от дерматолог, съобразено с бременността.

# 92
  • sofia
Аз ясно помня с двете си бременност тези сърбежи, беше от разтягането на кожата.

# 93
Аз ясно помня с двете си бременност тези сърбежи, беше от разтягането на кожата.
По ръцете и краката?
Дори и да е нищо според мен е редно да се отхвърли проблем.

# 94
Благодаря за отговорите момичета. Ще сменя зехтина с кокосово масло и аз и ще видя дали ще има подобрение.

Феритейл - аз споменах за холестаза, която се появява доста по-късно при бременноста, а и за нея само сърбеж не е достатъчен, има доста други показатели.
Изследвания, писах, че съм повторила кръвните преди 2 седмици. Естествено, че ще се следя и ако усетя нещо ще се свържа с лекар.

# 95
Здравейте момичета. Бременна съм в 5-та г.с и 6 дни. Днес бях на преглед и гинеколожката ми каза, че бебето е прекалено малко за седмиците си и страшно много се разтревожих. Много ще се радвам ако споделите размерите на вашите бебчета.

# 96
  • sofia
По ръцете и краката?
Дори и да е нищо според мен е редно да се отхвърли проблем.

Не, не, това нещо съм го изпуснала, само по корема. За това от разтягането написах.
Дано не съм подвела някого.

# 97
Здравейте момичета. Бременна съм в 5-та г.с и 6 дни. Днес бях на преглед и гинеколожката ми каза, че бебето е прекалено малко за седмиците си и страшно много се разтревожих. Много ще се радвам ако споделите размерите на вашите бебчета.

Знам, че искаш да видиш някой да напише нещо успокоително. Аз не съм лекар и не мога да коментирам за размерите, но този при който ходиш какво ти каза? Може би ще трябва да хапваш повече или да взимаш някакви допълнителни витамини?
Не се стресирай, имам позната, на която в последните месеци на бременността, също й бяха казали, че бебето е по-малко от колкото трябва, но всичко си беше наред, роди си точно на термин жената без проблем.

# 98
5+6 сте по последна менструация, а докторът колко измери? Възможно е да сте била с по-късна овулация и затова да е по-малко, а и в началото става въпрос за милиметри и може да не е измерено точно.

# 99
Ани, размери в тези ранни седмици не могат да се сравняват. Изчакай две, три седмици преди да се тревожиш. Нека се чуе сърчице. Може да си имала късна овулация просто.
Дишай Simple Smile

Адриана, пусни си чернодробни ензими, и жлъчна киселина ако имаш проблеми по принцип с ЧД. Иначе сърбежа при холестаза е доста сериозен и предимно през тъмната част на денонощието. Твоето не звучи така. Но за всеки случай.

# 100
  • София
Момичета , в коя седмица преминахте от вагинален ехограф на коремен  ( съжалявам не знам как точно се казва ) . ?

# 101
  • София
Аз при първата фетална морфология( не помня вече коя седмица се пада).

# 102
Момичета , в коя седмица преминахте от вагинален ехограф на коремен  ( съжалявам не знам как точно се казва ) . ?

12-13.

# 103
Здравейте бъдещи мами,
Имам въпрос за  мурсалски чай. Тъй като ме боли гърлото какво ли не пробвах и снощи реших да изпия два мурсалски чая и тази вечер също изпих един. Тъй като съм в 8 г.с. И прочетох,че  не се препоръчва по време на бременност, дали не съм наредила нещо на бебето. Много се притесних, защото все още не съм ходила на преглед и дори не знам всичко наред ли е и сега с този чай да бях прочела по-рано.

# 104
Момичета , в коя седмица преминахте от вагинален ехограф на коремен  ( съжалявам не знам как точно се казва ) . ?

Тази бременност от първия преглед ме гледаха с коремен - 8 гс, а предния от 10та

Общи условия

Активация на акаунт